agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2020-2021 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/)
-   -   2020-2021 Etkinlik Genel Yazışmaları (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/44305.htm)

Asoo 21-11-2020 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1599394)
PTT Kargo bence diğer kargolara göre daha ucuz, çünkü çok kullanıyorum. Aras Kargo, Yurtiçi Kargo ile de gönderimlerim oluyor, onlar ptt ye göre daha pahallı. Önceleri PTT den çok memnundum ama şu son zamanlarda koliler alıcılara geç ulaştırılmaya başladı.

Ben genelde alıcı olduğumdan fiyat kıyaslaması yapmam doğru olmamış.

Diğer şirketlerle yıllardır gönderim yapmadım, Bu sene PTT Kargo ile iki paket gönderdim. İkisi de bana çok pahalı geldi.

Belki de ben fukaralaşmışımdır.:D

Sevgi Durul 21-11-2020 17:56

Fiyat açısından değil de ptt kargoya gidip uzunca bir süre sıra beklemek, beklemek zor gelmez, kapalı ortamda uzun süre kalmak bana göre değil. (Virüs bulaşma korkusu açısından.) İlla ki ptt ile gönderim olacaksa ben affınıza sığınırım. :)

Asoo 21-11-2020 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Durul (Mesaj 1599397)
Fiyat açısından değil de ptt kargoya gidip uzunca bir süre sıra beklemek, beklemek zor gelmez, kapalı ortamda uzun süre kalmak bana göre değil. (Virüs bulaşma korkusu açısından.) İlla ki ptt ile gönderim olacaksa ben affınıza sığınırım. :)

Sanırım yöneticilerimiz PTT'siz bir çözüm bulacaklar.

Küçük yerlerde böyle bir sorunumuz olmayınca empati yapamayabiliyoruz. Geçenlerde Göynük PTT'den arandım. Dağıtımda sıkıntı olmuş. "Adnan ağabey, sanırım kargonuzda gıda var. Biz köye gönderene kadar bozulmasın, ya dolaba atalım ya da hafta sonu gelirseniz arayın, evden gelip kargonuzu vereyim." dediler. Israrcı olununca kabul ettim. Pazar günü benim için şubeyi açıp teslimatı yaptılar.

Hastane dahil herhangi bir devlet dairesinde de durum farklı değil. Memurlar iş bekliyorlar ve gittiğinizde işiniz genelde 5-10 dakikada bitiyor.

MeyveliTepe 21-11-2020 18:57

Normalde diğer kargolar PTT'den daha pahalı. Ancak bir anlaşma dahilinde gönderim yapılırsa çok ucuz fiyatlara gidebiliyor. Önceki yıllarda sn.Muda sayesinde hep çok indirimli gönderme imkanına sahip olduk. Bu yıl için de teyid bekliyoruz.

Güler 21-11-2020 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1599404)
Normalde diğer kargolar PTT'den daha pahalı. Ancak bir anlaşma dahilinde gönderim yapılırsa çok ucuz fiyatlara gidebiliyor. Önceki yıllarda sn.Muda sayesinde hep çok indirimli gönderme imkanına sahip olduk. Bu yıl için de teyid bekliyoruz.

Ben de bu yüzden yazmıştım mesajı

MeyveliTepe 21-11-2020 21:17

Bu yıl da yurt içi kargoyu zarfları talep edenlere gönderirken anlaşma dahilinde kullanabileceğiz.

sernur 21-11-2020 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü (Mesaj 1599372)
Selamlar, biraz önce Sn. Kenger ile telefonda görüştük ve bu işi üstlenebileceğiz. Yardım edecek arkadaş ve eşimiz var. Sadece PTT kargo ile bir çekincemiz var ama o konuda da gayret ederiz.

Bende Urla Zeytinalanında sizinle birlikteyim.Sizden haber bekliyorum.

elifaydin 23-11-2020 09:07

O kadar sevindim ki anlatamam, geçen yıl ucundan azıcık tutma imkanım olan bu etkinlikte bu yıl ailemize tahminen o dönemlerde katılacak yeni üye sebebiyle gidip yardım etme imkanım olmayacaktı.
Hayırlı olsun diyelim. Bu arada biz tohum gönderenlere de büyük görev düşüyor, elimizden geldiğince tohumlarla ilgili olarak poşetlere, okunaklı olmasına dikkat etmemiz gerektiğini bir daha hatırlatmak isterim.

malina 23-11-2020 10:40

İki arkadaşın mesajına cevaben yazıyorum:
Alıntı:

etkinliğimiz iptal olacağına PTT Kargo ile de gerçekleşebilir
Alıntı:

İlla ki ptt ile gönderim olacaksa ben affınıza sığınırım.
Beni nasıl okuyorsunuz, ya da okuyor musunuz? :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1599382)
Esas olan yurtiçi kargonun olması. Onun gitmediği yer sayısı az, bu yüzden ancak 1-2 PTT kargo isteyen çıkıyor.

Te allam yaa :)

malina 23-11-2020 10:42

Sonuç olarak ekip

şehirliköylü
Kenger
sernur

olacak gibi...

Kesinleşti mi?

Bu sayfalara tekrar göz atabilirsiniz, ayrıntıları görüşeceğiz :)

http://www.agaclar.net/forum/2018-20...ligi/43031.htm

http://www.agaclar.net/forum/2019-20...ligi/43811.htm

elifaydin 23-11-2020 11:25

Yine de bilgisayar ortamında destek anlamında yapabileceğimiz birşeyler olursa seve seve....

Asoo 23-11-2020 13:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1599480)

"etkinliğimiz iptal olacağına PTT Kargo ile de gerçekleşebilir."

Ben sadece PTT Kargo kullanabiliyorum. İşe talip olmuştum. Ve tırnak içindeki ifadeyi yazdığımda ciddiye binmiş yeni bir tohum tasnif ekibi çıkmamıştı. Meyvelitepe'nin etkinliğin iptal olması ihtimalinden bahseden mesajı sebebiyle endişe ile yazılmış bir mesajdı.

"Te allam yaa :)":)

Sevgi Durul 23-11-2020 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1599480)

Çok iyi takip ettiğimi sanıyordum fakat o mesaj, (Yurtici Kargo ile ilgili olan) gözümden kaçmış.

Te allam ya, cezamı verecek. :)

gaseker 23-11-2020 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1599481)
Sonuç olarak ekip

şehirliköylü
Kenger
sernur

olacak gibi...

Kesinleşti mi?

Benim de desteğime ihtiyaç olursa zaman bulabildikçe yardım etmeye çalışabilirim, çok uzak sayılmam, hatta ortak çalışma mekanı yoksa İYTE kampüsünde ofisimizi bu işe açabilirim, diğer personellerimiz uzaktan çalışma döneminde. barkod okuyucu gibi ekipmanlar da sağlayabilirim.

sernur 23-11-2020 15:44

Alıntı:

Sonuç olarak ekip

şehirliköylü
Kenger
sernur

olacak gibi...

Kesinleşti mi?

Çok özür dilerim yanlış anlaşılmışım ben kendi evimde paketleme çalışmalarına destek olurum demek istemiştim çünkü sağlık problemlerim nedeniyle grup çalışmasına katılamam.

Kenger 23-11-2020 18:26

Alıntı:

Sonuç olarak ekip

şehirliköylü
Kenger
sernur

olacak gibi...

Kesinleşti mi?

Sn. malina,
şehirliköylü'yle birlikte, buradan birkaç arkadaşı da dahil ederek bu işin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum.
Meyvelitepe'den gelen prosedürü de, sizin "olayın perde arkası" kayıtlarınızı da çalıştık, hazır bekliyoruz.
İçiniz rahat olsun :)

bakidilek 23-11-2020 21:04

Balıkesirdeyim ne yapabilirim bilmiyorum ama yardım edebileceğim bir durum varsa seve seve yardım ederim.

feyzi_48 24-11-2020 08:05

Arkadaşlar, tohum paylaşım etkinliğinde benden henüz tohum talebinde bulunan olmadı. Ben bu durumda tohum göndermeyecek miyim ? Ayrıca komşumuz benden mısır ve bal kabağı tohumları istedi, etkinliğe ilk defa katılmaktayım. Tecrübeli ve deneyimli arkadaşlar ne yapmalıyım ?

edremit zeytin 24-11-2020 08:31

Merabalar, Balıkesir Edremit'te yaşıyorum yardım edebileceğim bişey olursa seve seve elimden geleni yaparım.

Birde tohum paylaşım etkinliğinde çarliston biber, sivri acı biber(kıl biber veya benzeri) ve kapya biber paylaşacak arkadaşlar var mı?

obabilgesi 24-11-2020 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1599519)
Arkadaşlar, tohum paylaşım etkinliğinde benden henüz tohum talebinde bulunan olmadı. Ben bu durumda tohum göndermeyecek miyim ? Ayrıca komşumuz benden mısır ve bal kabağı tohumları istedi, etkinliğe ilk defa katılmaktayım. Tecrübeli ve deneyimli arkadaşlar ne yapmalıyım ?

Fevzi bey şuan için sizden 7 kişi kuşgözü biber, 4 kişi balkabağı ve 5 kişi mısır talebinde bulunmuş. Bunları hazırlayabilirsiniz, şimdiki tabloya göre toplam 16 paket hazırlayacaksınız. Ve karşılığında 24 adet tohum talebinde bulunabilirsiniz.

Çamfıstığı 24-11-2020 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1599519)

Benim 2 adet talebim var.

malina 24-11-2020 13:33

barkod okuyucuyu kargoyla göndermeyi düşünüyordum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gaseker (Mesaj 1599497)
barkod okuyucu gibi ekipmanlar da sağlayabilirim.

Siz bu iş için ödünç verebileceğine göre gerek kalmadı :)

Yer konusunda önerinize arkadaşlar karar verecektir. Kendi evlerinde iaca da çalışabilecekleri için tercih etmeyebilirler...

Güler 24-11-2020 16:24

Mesajları okudukça o kadar çok mutlu oluyorum ki agaclar.net üyeleri el ele

Bahce_mersin 25-11-2020 14:50

Merhaba, forumu aktif kullanamıyorum hâlâ. Tohum paylaşım etkinliği için adres gönderdim. Şu an için yapmam gereken başka bisey var mı acaba? Yardımcı olur musunuz lütfen?

Güler 25-11-2020 17:55

Sevgili şehirliköylü ve Kenger siz programınızı yapın, ben de buradaki çalışmaları nasıl yapıyorduk size detaylı bir şekilde anlatırım ki zorlanmayın.
Aklınıza takılan ne olursa sorun seve seve yardımcı oluruz.

feyzi_48 26-11-2020 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1599523)
Fevzi bey şuan için sizden 7 kişi kuşgözü biber, 4 kişi balkabağı ve 5 paket kişi mısır talebinde bulunmuş. Bunları hazırlayabilirsiniz, şimdiki tabloya göre toplam 16 paket hazırlayacaksınız. Ve karşılığında 24 adet tohum talebinde bulunabilirsiniz.

İlginize çok teşekkürler, ben talepleri göremiyorum. İnşallah haftasonu paketleri hazırlayıp merkeze göndereceğim. İlk defa katıldığım için soruyorum. Ben tohum talep edenleri sistemden görebiliyor muyum ? Nereden ve nasıl görebilirim ?

obabilgesi 26-11-2020 08:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1599638)
İlginize çok teşekkürler, ben talepleri göremiyorum. İnşallah haftasonu paketleri hazırlayıp merkeze göndereceğim. İlk defa katıldığım için soruyorum. Ben tohum talep edenleri sistemden görebiliyor muyum ? Nereden ve nasıl görebilirim ?

Tanıttığınız tohumun altındaki beğenenler talep edenler oluyor... Zaten size etiketler gelecek, kim ne istemiş göreceksiniz...

Şeftali çiçeği 26-11-2020 08:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahce_mersin (Mesaj 1599619)
Merhaba, forumu aktif kullanamıyorum hâlâ. Tohum paylaşım etkinliği için adres gönderdim. Şu an için yapmam gereken başka bisey var mı acaba? Yardımcı olur musunuz lütfen?

Şu an tek yapmanız gereken tek şey mesaj sayınızı 10'a çıkarmak gibi görünüyor.

halcur 26-11-2020 09:02

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1599638)
ilginize çok teşekkürler, ben talepleri göremiyorum. ınşallah haftasonu paketleri hazırlayıp merkeze göndereceğim. ılk defa katıldığım için soruyorum. Ben tohum talep edenleri sistemden görebiliyor muyum ? Nereden ve nasıl görebilirim ?

Eklenti 714741

feyzi_48 26-11-2020 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1599639)
Tanıttığınız tohumun altındaki beğenenler talep edenler oluyor... Zaten size etiketler gelecek, kim ne istemiş göreceksiniz...

Sayın obabilgesi, bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ben beğeni ayrı talep ayrı olarak düşünmüştüm. Sizin mesajınızı okuyunca anladım. Tohumları göndermek için etiketleri beklemeli miyim yoksa beğenilen tohumlardan genel merkeze talep eden kullanıcı adını yazarak göndersem olur mu ?

feyzi_48 26-11-2020 09:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1599644)

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. emeğinize sağlık

MeyveliTepe 26-11-2020 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1599645)
Sayın obabilgesi, bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ben beğeni ayrı talep ayrı olarak düşünmüştüm. Sizin mesajınızı okuyunca anladım. Tohumları göndermek için etiketleri beklemeli miyim yoksa beğenilen tohumlardan genel merkeze talep eden kullanıcı adını yazarak göndersem olur mu ?

Etiketleri bekleyeceksiniz. Henüz talep süreci devam ediyor.

Sevgi Durul 27-11-2020 15:05

Sadece çiçek tohumu paylaşan biri olarak, kadife çiçeği hakkında yazılanlara tepki olarak tohum talebinden vazgeçtiğimi yazmıştım ama hakkımı kullanıp talepte bulunmaya karar verdim.

''Hani istemiyordun'' denmemesi için burada yeni kararımı açıklamak istedim. :)

obabilgesi 27-11-2020 15:41

Benden mısır tohumu talep edecek minimum beş kişiye ihtiyacım var :) Atalık karadeniz mısırı...
Teşekkürler...

malina 27-11-2020 18:19

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...vuzu/44491.htm

Konuyla ilgili mesajlar ayrı bir başlık olarak taşınmıştır.

obabilgesi 28-11-2020 09:08

Bu arada benden roka tohumu talep edenler için ufak bir bilgi vereyim....
Roka tohumlarını iki farklı kapdan alıp paketledim. O yüzden kimi paketlerin içerisinde kül, kimilerinde ise pirinç olacak. Amaç “tohumların nemlenmesini önleyip, canlılık süresini uzatmak”. Elinize geçtiğinde (özellikle küllü olanlar için) bu nedir diye yadırgamayın :)
Herkese kolaylıklar dilerim...

nazlı06 28-11-2020 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1599751)
Bu arada benden roka tohumu talep edenler için ufak bir bilgi vereyim....
Roka tohumlarını iki farklı kapdan alıp paketledim. O yüzden kimi paketlerin içerisinde kül, kimilerinde ise pirinç olacak. Amaç “tohumların nemlenmesini önleyip, canlılık süresini uzatmak”. Elinize geçtiğinde (özellikle küllü olanlar için) bu nedir diye yadırgamayın :)
Herkese kolaylıklar dilerim...

Bende tüm tohum şişelerine kül koyarım nem ve rutubet icin

MeyveliTepe 28-11-2020 21:36

6 Aralık Pazar günü saat 24:00'de etkinliğin tohum tanıtım ve talep süreci tamamlanıyor.

gastroplants 29-11-2020 18:55

Farklı bölgede yetiştirilir mi?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1599729)
Benden mısır tohumu talep edecek minimum beş kişiye ihtiyacım var :) Atalık karadeniz mısırı...
Teşekkürler...

İzmir' yetiştirilmesi mümkün müdür acaba?

gastroplants 29-11-2020 19:33

Doğal olanı da bu değil mi?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sezerakk (Mesaj 1597494)
3 senedir etkinliğe katılıyorum inşallah bundan sonra da katılmaya devam edeceğim. Herkese paylaşımlarından ötürü şimdiden teşekkürler. 4 senedir de bahçe yapıyoruz. Anneme bir türlü hiçbir PATLICANI
beğendiremedim. Market patlıcanları hep daha güzel daha çekirdeksiz oluyor diye onları alıyor. Yok mu elinde çok az çekirdekli olan güzel bir PATLICAN tohumu olan, paylaşmak isteyen ? Gerçektende her sene farklı tohumları ekiyorum hepsi çok çekirdekli..

Kullanılan çoğu tohum kendini zor koşullara adapte eden türler. Bu nedenle nesillerini devam ettirmek için döl verimini en yüksekte tutmak ister bitkiler. Hibrit çeşitlerin çoğunda bu özellik baskılandığıiçin hibrit bitkiler daha az çekirdeklidir, marketteki patlıcanlar gibi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025