agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2020-2021 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/)
-   -   2020-2021 Etkinlik Genel Yazışmaları (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/44305.htm)

cetine 29-11-2020 19:44

Bu sene 2 sene aradan sonra tohum talep ederek etkinliğe katılmak istiyordum ama kurallara uyup uymadığına emin olamadım.

"Önemli: Bir katılımcı iki yıl üst üste sadece talep eden olarak etkinliğe katılamaz. Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir."

Genel prensiplerde yer alan bu kural;
-2 yıl üst üste talep edilemez anlamına mı geliyor?

yoksa

-2 kere (arada yıllar gemiş olsa da), paylaşım yapılmadan talep edilemez anlamına mı geliyor?

gastroplants 29-11-2020 21:12

İlk kez tohum isteğinde bulunacağım. Bulunduğum konum yerel ve atalık tohumlardan oldukça fakir. Yoğun tarımın yapıldığı bir Ege köyünün en büyük sıkıntılarından biri de bu zaten. Bu nedenle tohumlara ulaşabileceğim platformlardan yegane yer burası.

30 yaşındayım. Ziraat mühendisliğini ve ardından Gastronomi'yi bitirdim. Gastronomi'de en önemli kural malzeme. Malzeme kötü olduktan sonra istediğimiz kadar iyi bir şef olalım kaliteli ve lezzetli bir yemek ortaya çıkmaz. Bu bilinçle bu yıl "eski kokulu domatesler" in hala var olduğunu gösterebilmek için yetiştiricilik yapmak istiyorum. Önceliğim tohum yelpazemi ve miktarını arttırmak.

Umarım güzel bir takas ve ardından yetiştiricilik yılı olur. Yağışlar ve yeterli soğuklar tez zamanda topraklarımızı bereketlendirmesi umuduyla.

Sevgiler.

obabilgesi 29-11-2020 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gastroplants (Mesaj 1599812)
İzmir' yetiştirilmesi mümkün müdür acaba?

Mısır son derece arsız bir bitkidir, sanırım Türkiye’de yetişmeyecek bölge yoktur...

Bahce_mersin 29-11-2020 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1599785)
6 Aralık Pazar günü saat 24:00'de etkinliğin tohum tanıtım ve talep süreci tamamlanıyor.

tohum talep edeceğimiz sayfayı bulamıyorum. Herkesin kendine göre işi var anlıyorum. Bana yardım etme imkanınız yok mu sayın meyvelitepe. 2 yıldır kaçırdığım etkinliği 1 yıl daha kaçırmak çok üzecek beni :(
ASlinda bundan daha önemli olan ; talep edebilme şartlarına haiz olup olmadığım. 10 mesaja ulaşamadım hâlâ.
Çok üzgünüm.
Bu yıl da sizi (tohum etkinliği üyelerini) uzaktan seyredecegim galiba :(

Sevgi Durul 29-11-2020 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahce_mersin (Mesaj 1599831)
tohum talep edeceğimiz sayfayı bulamıyorum. Herkesin kendine göre işi var anlıyorum. Bana yardım etme imkanınız yok mu sayın meyvelitepe. 2 yıldır kaçırdığım etkinliği 1 yıl daha kaçırmak çok üzecek beni :(
ASlinda bundan daha önemli olan ; talep edebilme şartlarına haiz olup olmadığım. 10 mesaja ulaşamadım hâlâ.
Çok üzgünüm.
Bu yıl da sizi (tohum etkinliği üyelerini) uzaktan seyredecegim galiba :(

2020-2021 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)

gastroplants 30-11-2020 14:47

Şeftali çiçeği
Gerçekten emeğinize sağlık. Bu zamanda sizin gibi tohunlarımıza sahip çıkan ender kişilerdensiniz. Sağolun varolun.

_violet 30-11-2020 19:07

Merhaba, 3-4 yıldır forumdayım. Her yıl imrenerek baktığım tohum paylaşım etkinliğine bu yıl sadece tohum talebinde bulunarak katılmak istedim. Çalıştığımdan fırsat buldukça girip paylaşım yapıyorum. 3 yıldır kendim yetiştirdiğim her yıl tohumunu alıp ertesi yıl ektiğim bir çeri domatesim var. Nasip olursa seneye de tohum paylaşımına da katılmak niyetindeyim.

Sadece taleplerime ekle ve lojistik merkezine iletişim bilgilerimi gönderdim. Umarım eksik birşey yapmamışımdır. Diğer hususlar değerlendirilerek dağıtım yapılacak sanırım. Bu etkinlikte payı olan herkese çok teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum. Sağlıkla kalın.

malbman 30-11-2020 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gastroplants (Mesaj 1599867)
Gerçekten emeğinize sağlık. Bu zamanda sizin gibi tohunlarımıza sahip çıkan ender kişilerdensiniz. Sağolun varolun.

Sayın gastroplants, Sayın Şeftali çiçeği'nin gayretleri elbette takdire şayan fakat siz 10 mesajı tamamlama gayretiyle, forumda tohumlara sahip olan diğer forumdaşlara biraz haksızlık etmişsiniz gibi görünüyor.

halcur 30-11-2020 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1599880)
Sayın gastroplants, Sayın Şeftali çiçeği'nin gayretleri elbette takdire şayan fakat siz 10 mesajı tamamlama gayretiyle, forumda tohumlara sahip olan diğer forumdaşlara biraz haksızlık etmişsiniz gibi görünüyor.

Ek olarak:
Genel kurallarda belirtildiği üzere;
Alıntı:

2. agaclar.net Tohum Paylaşım Etkinliğinin Paydaşları

30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla tüm aktif üyeler
bu tarihten öne üye olmak gerekiyor. Yani bu tarihten sonra üye olanlar gelecek yılı bekleme durumunda. (Bu durumu yanlış anlamadığımı umuyorum.) Yani mesaj kotasını doldurmak için çabaya gerek yok.

Serdars1 01-12-2020 12:46

Farklı sebze türleri

Merhaba farklı sebze türlerini nereden bulabilirim hangi siteyi önerilsiniz

Meraklıdr 01-12-2020 21:31

Merhabalar, bir ricam olacak, iki yıl önce tohum paylaşımından gelen buena mulata biberi çok sevmiştim ( o tohumların da birkaç tanesi fideye dönüşebilmişti) ama kendi biberimden aldığımız tohumları malesef fideye hiç çevirmedim. Kataloğu iki kere kontrol ettim bu yıl paylaşan olmamış, geçen seneki gibi bi şımarıklık yapayım, belki yine elinde olup da paylaşabilecek olan bir arkadaşımız vardır? Herkese keyifli bir etkinlik ve verimli bir sezon en önemlisi de sağlık diliyorum, çoook selamlar.

TCM 01-12-2020 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1599961)
Merhabalar, bir ricam olacak, iki yıl önce tohum paylaşımından gelen buena mulata biberi çok sevmiştim ( o tohumların da birkaç tanesi fideye dönüşebilmişti) ama kendi biberimden aldığımız tohumları malesef fideye hiç çevirmedim. Kataloğu iki kere kontrol ettim bu yıl paylaşan olmamış, geçen seneki gibi bi şımarıklık yapayım, belki yine elinde olup da paylaşabilecek olan bir arkadaşımız vardır? Herkese keyifli bir etkinlik ve verimli bir sezon en önemlisi de sağlık diliyorum, çoook selamlar.

Hemen.

Meraklıdr 02-12-2020 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1599964)

Sevgili TCM geçen sene de imdadıma siz yetişmiştiniz (painted mountain mısır ile), ben de yüzünüzü kara çıkarmadım, aldığım tohumu çoğaltıp bu yıl paylaşıma sundum. Teşekkür ediyorum , bu yıl da umarım yetiştirip paylaşma şansım olur. Dikkatimi çeken birşey var sanırım bazı tohumlar bir ara moda olup sonra unutuluyor çok beğenilmeyen tohumlar mı acaba diyeceğim ama buena mulata özelinde pek mantıklı gelmiyor çünkü rengi tadı (acısı) çok güzel bir biber, sadece biraz nazlı sanki . Selamlar tekrar teşekkürler.

malina 02-12-2020 08:28

Zaten biz yapamayacakmışız, Güler gelemezdi; erken karar aldık, "erkeklik bizde kaldı! :)

Yayınlanan genelgeye göre; belirli mazereti olmayan kimselerin özel araçlarıyla şehirler arası seyahat etmesi yasaklandı.
Mazeret bildirmeyen vatandaşlar, şehirler arası ulaşımını uçak, otobüs veya vapur ile yapabilecek.

Alıntı:

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı mazeret listesi:

– Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

– Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),

– Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

– ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,

– Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

– Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

– Ceza infaz kurumlarından salıverilen

Meraklıdr 02-12-2020 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1599973)
Zaten biz yapamayacakmışız, Güler gelemezdi; erken karar aldık, "erkeklik bizde kaldı! :)

Yayınlanan genelgeye göre; belirli mazereti olmayan kimselerin özel araçlarıyla şehirler arası seyahat etmesi yasaklandı.
Mazeret bildirmeyen vatandaşlar, şehirler arası ulaşımını uçak, otobüs veya vapur ile yapabilecek.

Gerçekten böyle bir durum var mı, genelgede göremedim, nereden okudunuz?

TCM 02-12-2020 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1600005)

Biz de yarın hanımla Manisa'ya oğlanın yanına gidecektik, burayı okurken fark ettim ben de, varmış maalesef.

malina 03-12-2020 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1600005)

Hürriyet

Sözcü

Meraklıdr 03-12-2020 09:48

1 Eklenti(ler)
Genelge aşağıdaki şekilde , sokağa çıkma yasağı olan gün ve saatlerde diye belirtilmiş, ben de hafta içi gündüz seyahat edebilirmişim gibi yorumladım. Bu benim manüpilasyon isteğimden mi , benim gibi yorumlayan başkası da var mı? nasıl netleştirilebilir ?

pares 03-12-2020 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1600017)
Genelge aşağıdaki şekilde , sokağa çıkma yasağı olan gün ve saatlerde diye belirtilmiş, ben de hafta içi gündüz seyahat edebilirmişim gibi yorumladım. Bu benim manüpilasyon isteğimden mi , benim gibi yorumlayan başkası da var mı? nasıl netleştirilebilir ?

Sayın Meraklıdır ben 3 arkadaşımla birlikte ilçe seyahat kurulunda izin işlerine bakıyoruz, hafta arası 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kısıtlamaya tabi, yaşınız aradaki kısma uyuyorsa sorun yok seyahat edebilirsiniz, hafta sonu ise izin belgesi alıp(uygun mazeret) seyahat edebilirsiniz.

feyzalp 03-12-2020 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1600017)

Sayın meraklıdr, Evet kısıtlamanın olduğu saatlerin dışında (hafta içi gündüz) özel araçla seyahat edebilirsiniz. Yasak başlamadan varacağınız yere ulaşmanız gerekir.

nazlı06 03-12-2020 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pares (Mesaj 1600022)
Sayın Meraklıdır ben 3 arkadaşımla birlikte ilçe seyahat kurulunda izin işlerine bakıyoruz, hafta arası 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kısıtlamaya tabi, yaşınız aradaki kısma uyuyorsa sorun yok seyahat edebilirsiniz, hafta sonu ise izin belgesi alıp(uygun mazeret) seyahat edebilirsiniz.

Sayın Pares
İlçelerde Kaymakamlık bünyesinde mi mevcut bu kurul?

sayen21 03-12-2020 13:42

Herkesi için hayırlı uğurlu olması dileği ile emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, gerçekten çok emek isteyen ve bu emeğin karşılıksız sunulduğu bir etkinlik.

mutlu_inan 03-12-2020 14:23

Ben bu sene sadece paylaşan olarak katılacağım önceki senelerden mail adresim vardı bu sene tekrar mail adresi göndermem gerekiyor mu?

Meraklıdr 03-12-2020 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pares (Mesaj 1600022)

Çok teşekkür ediyorum Sayın pares, ben ve eşim yaş sınırları içindeyiz de çocuk 20 yaş altı ancak onu bırakma şansımız yok bizimle seyahat edecek mecbur, araçtan çıkmadığı zaman herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda ama, hafta içi gündüz de çevirme falan yapılıyor mu acaba?

pares 03-12-2020 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1600036)
Çok teşekkür ediyorum Sayın pares, ben ve eşim yaş sınırları içindeyiz de çocuk 20 yaş altı ancak onu bırakma şansımız yok bizimle seyahat edecek mecbur, araçtan çıkmadığı zaman herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda ama, hafta içi gündüz de çevirme falan yapılıyor mu acaba?

20 yaş altı çocuklar yanlarında veli veya vasisi olduğı sürece izin almaksızın seyahat edebiliyorlar şu an telefondan ekleyemiyorum yarın işyerine gittiğimde ayrıntılı eklerim. İzin işlemleri e_başvuru ve 199 nolu telefonla yapılıyor

pares 03-12-2020 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1600029)
Sayın Pares
İlçelerde Kaymakamlık bünyesinde mi mevcut bu kurul?

Evet Kaymakamlıklarda sayın nazlı06

istcallst 03-12-2020 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mutlu_inan (Mesaj 1600033)
Ben bu sene sadece paylaşan olarak katılacağım önceki senelerden mail adresim vardı bu sene tekrar mail adresi göndermem gerekiyor mu?

Evet sanırım gerekiyor, size etiketlere gönderebilmek için e-posta laazım.

Meraklıdr 03-12-2020 16:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pares (Mesaj 1600038)
20 yaş altı çocuklar yanlarında veli veya vasisi olduğı sürece izin almaksızın seyahat edebiliyorlar şu an telefondan ekleyemiyorum yarın işyerine gittiğimde ayrıntılı eklerim. İzin işlemleri e_başvuru ve 199 nolu telefonla yapılıyor

Teşekkür ediyorum çocuk benimle seyahat edebiliyorsa izin için biyere başvurmama gerek yok diye anlıyorum, doğru di mi? İzin işlemleri yasaklı saatler için?

nazlı06 03-12-2020 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pares (Mesaj 1600039)
Evet Kaymakamlıklarda sayın nazlı06

Teşekkür ediyorum
Yakın bir zamanda annem ve babami İzmir'deki bir hastanede kontrolleri var giderken izin almak zorundayım.

dilekpnrbs 04-12-2020 08:20

benim tohumum yok elimde ama etkinliğe katılabilirmiyim?

TCM 04-12-2020 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1599971)
Sevgili TCM geçen sene de imdadıma siz yetişmiştiniz (painted mountain mısır ile), ben de yüzünüzü kara çıkarmadım, aldığım tohumu çoğaltıp bu yıl paylaşıma sundum. Teşekkür ediyorum , bu yıl da umarım yetiştirip paylaşma şansım olur. Dikkatimi çeken birşey var sanırım bazı tohumlar bir ara moda olup sonra unutuluyor çok beğenilmeyen tohumlar mı acaba diyeceğim ama buena mulata özelinde pek mantıklı gelmiyor çünkü rengi tadı (acısı) çok güzel bir biber, sadece biraz nazlı sanki . Selamlar tekrar teşekkürler.

Deontolojik olmalı. :)

Daha önce de yazdım, bahçede ne kadar çok çeşit her açıdan o kadar sıkıntı. Mümkün olduğunca beğenilen çeşitler tespit edilip sayı azaltılmalı. Tabi herkesin damak tadı, beklentisi farklı.

Üzerimize düşeni yapabilsek bu etkinlik sanırım yere göğe sığmaz hacim olarak. Kendi adıma yapmaya çalışıyorum ama patlıcanlardan nedense tohum alamıyorum, nasıl bir kabiliyetsizliktir bilemedim. Biberler zaten çaprazlaştı tamamen iptal. Bir kaç çeşit domates vardı etkinlikten aldığımız biri düzgün olmadı (çeri fahrenheit ve bir İtalyan türü) diğerlerini de pek sevmedik, big chef pek BİG değildi mesela.

cemilsisik 04-12-2020 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1600041)
Teşekkür ediyorum çocuk benimle seyahat edebiliyorsa izin için biyere başvurmama gerek yok diye anlıyorum, doğru di mi? İzin işlemleri yasaklı saatler için?

Evet, seyahat izni yasaklı saatler içinde yapılacaksa izin alınması gerekiyor. Normal saatlerde şehir dışına çıkabilirsiniz, yasak saatinden önce gideceğiniz yere varmalısınız. Çocuklarınız yasaklı olsa da sizin yanınızda iken yasaksız hale dönüşüyor. Bunun için bir prosedür yapmanıza gerek yok. Yasaksız saatlerde ailece her şey serbest:))

elifaydin 04-12-2020 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1600070)
Deontolojik olmalı. :)

Daha önce de yazdım, bahçede ne kadar çok çeşit her açıdan o kadar sıkıntı. Mümkün olduğunca beğenilen çeşitler tespit edilip sayı azaltılmalı. Tabi herkesin damak tadı, beklentisi farklı.

Üzerimize düşeni yapabilsek bu etkinlik sanırım yere göğe sığmaz hacim olarak. Kendi adıma yapmaya çalışıyorum ama patlıcanlardan nedense tohum alamıyorum, nasıl bir kabiliyetsizliktir bilemedim. Biberler zaten çaprazlaştı tamamen iptal. Bir kaç çeşit domates vardı etkinlikten aldığımız biri düzgün olmadı (çeri fahrenheit ve bir İtalyan türü) diğerlerini de pek sevmedik, big chef pek BİG değildi mesela.

Siz patlıcanlardan tohum alma aşamasına gelmişsiniz en azından ben bir türlü çimlendirip de büyütüp ürün almayı başaramadım.

Big chefd de başarısız olduğum türlerden biri. Aynı şekilde birkaç çeşit belirleyip standart onlarla gitmenin daha iyi olduğu kanaatindeyim.

nazlı06 04-12-2020 14:27

Ben Big Chef in adını okuyup atlayanlardanim kimden istediysem gidip vazgeceyim bari

TCM 04-12-2020 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1600079)
Ben Big Chef in adını okuyup atlayanlardanim kimden istediysem gidip vazgeceyim bari

@nazlı06, damak tadı bu, vazgeçmeyin bence.

nazlı06 04-12-2020 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1600084)
@nazlı06, damak tadı bu, vazgeçmeyin bence.

Vazgecmiyorum tesekkurler

bilenyum 05-12-2020 15:34

Lojistikmerkeze öm atmıştım adres bilgimi ancak bu yıl tohum talep etmekten vazgeçtim. Beğenileri tek tek kaldırıyorum. Yapmam gereken ek bir şey var mıdır?

Bahce_mersin 05-12-2020 22:37

Merhaba talep ettiğimiz tohumları topluca görebileceğimiz bir yer var mı?

TCM 06-12-2020 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahce_mersin (Mesaj 1600158)
Merhaba talep ettiğimiz tohumları topluca görebileceğimiz bir yer var mı?

İsminizi tıkladığınızda açılan sayfanın sağ tarafında 'beğendikleriniz' i tıklayınca çıkacaktır.

MeyveliTepe 06-12-2020 22:15

Etkinliğin tohum tanıtım ve talep süreci tamamlanmıştır.

Saat 00:00'dan sonra yapılan talepler geçerli sayılmayacaktır.

Paylaşımcı arkadaşlardan e-posta adresini göndermemiş olan varsa acilen göndermelerini,

Talep edenlerden de kargo adreslerini göndermemiş olanlar varsa acilen göndermelerini,

rica ediyoruz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025