![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
![]() Merhaba, Öncelikle geç açılmış olan bu başlık ve katalogdan dolayı özür dilerim. Akademik çalışmalarım nedeniyle yurt dışında olduğumdan foruma eski sıklıkla giremiyorum ne yazık ki ve her ne kadar bu tohum etkinliği hep aklımın bir köşesinde kalmış olsa da son dönemde yaşamakta olduğum yoğunluk nedeniyle unutmuşum. Geçen sene almış olduğum tohumlardan ne yazık ki başarı elde edemedim; Mart ayı ortasında çimlendirme ve sera yaptığım odanın tavanı çökerek neredeyse tüm çabalarımı heba etti. Sadece yerli mısır çıkmıştı ancak o da verimli bir şekilde büyümeyip böceklendi ve mısırlar 3-4 cm boyuna erişebildi. Taneleri ise yenmeyecek kadar ufak kaldı. Bu nedenle geçen sene almış olduğum tohumlardan ürün ve meyve temin edemediğimden yine kendi yetiştirmekte olduğum bitkilerden paylaşacağım. Ayrıca, tohum etkinliğinde paylaşmak üzere yetiştirmiş olduğum beyaz lahana, red russian kale, kuzu ıspanak ve matador spinach tohumları da ne yazık ki kedilerimin oyunları esnasında küçük bir kazaya gitti ve tohumlar birbirine girdi. Neyin ne olduğunu ben bile bilemediğimden onlardan da paylaşamayacağım ne yazık ki. Bu sene paylaşacağım tohumlar: 1. Kırmızı Akşam Sefası 2. Sarı Akşam Sefası 3. Turuncu-Kırmızı'lı Akşam Sefası 4. Pembe-Mor Sabah Sefası (Ipomea purpurea) 5. Black beans 6. Red beans 7. Kidney beans 8. Düzenleyen hobiciakvarist : 05-01-2020 saat 13:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Pembe Akşam Sefası
Kırmızı /Pembe Akşam Sefası Bitki türü: Mevsimlik Süs Bitkisi Bitki ömrü: Ilıman iklimlerde çok yıllık, soğuk kışlı yerlerde rizom/kök’den tekrar çıkma özelliği Tohum çeşit adı: Kırmızı Akşam Sefası, Mirabilis jalapa Tohum kaç yıldır sizdedir: bitki'ye 7 yıldan fazla bakılmaktadır ve tohum alınmaktadır, daha önce de 2017-2018 yılı paylaşımında paylaşmıştım. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Size nereden geldi: Okulumdaki bahçivan’dan İlk paylaşan : özel bir tür olduğunu söyleyemeyeceğim, bu nedenle belki başkası da paylaşmış olabilir ilk paylaşımımdan önce. Tohumun kökeni : Güney Amerika ancak tüm dünya geneline yayılmıştır Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Kırmızı akşam sefasının yetiştiği yerde başka renkte akşam sefası veya Mirabilis ailesinden başka bir bitki bulunmamaktadır. Kullanılan gübreler : Yok Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: 50-60 santim kadar boylanan, 5-6 ana dal yaparak yayılan bodur bir bitki. Aslında imkanı olsa daha da uzayacağına inanıyorum ama kışın İstanbul ikliminde don gelince etkilenip ölüyor, bu nedenle her yıl yeniden köklerden veya tohumlardan çıkıyor. Bu şekilde iken büyüme miktarı bu kadar oluyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveleri el bombasını andıran yapıda, olgunlaştıkça kararan meyvelerdir. Kolay çimlenir. ![]()
Düzenleyen hobiciakvarist : 05-01-2020 saat 02:42 Neden: format |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sarı Akşam Sefası
Sarı Akşam Sefası
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu-Kırmızı’lı Akşam Sefası
Turuncu-Kırmızı’lı Akşam Sefası
Düzenleyen hobiciakvarist : 05-01-2020 saat 17:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() Pembe-Mor Akşam Sefası
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Black Turtle Beans
Black Turtle Beans
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Red Beans
Red Beans
Resimleri elimde yok şu an ancak tanelerin resimlerini bir ara yükleyeceğim. Ancak, netten "Red Beans" yazınca genellikle Kidney Bean çıkıyor, ancak ara ara ufak olanında resimleri gelmektedir. İşte o ufak olandan. ![]() Not: Adzuki fasulyesi değil, onda beyaz bir çizgi var köşesinde, bunda yok (ama hafif beyaz bir nokta var tam ortasında).
Düzenleyen hobiciakvarist : 05-01-2020 saat 17:30 Neden: açıklama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Red Kidney Beans
Resimleri elimde yok şu an ancak tanelerin resimlerini bir ara yükleyeceğim. Ancak, netten "Red Kidney Beans" yazdığınızda çıkmaktadır.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|