View Single Post
Eski 05-01-2020, 13:29   #7
hobiciakvarist
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Red Beans

Red Beans
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek Yıllık
  • Tohum çeşit adı: Kırmızı Fasülye, Phaseolus vulgaris
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 3
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
  • Size nereden geldi: ABD'de iken satın almıştım
  • İlk paylaşan : Bu sitede ben paylaşmadım/paylaşımdan almadım
  • Tohumun kökeni : Latin Amerika'da yetiştirilen ve yemeklerinde kullanılan bir tür.
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: yetiştiği yerin yakınında başka bir fasülye türü yetişmiyor.
  • Kullanılan gübreler: Yok
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Bu tür sarılıcıdır. Sarılıcı fasülye türleri ile aynı bakım koşulları gerektirir.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Red Kidney Beans'in aksine bu fasülye'nin taneleri ufaktır; paylaşıma sunduğum siyah fasülye ile aynı boydadır, ancak rengi kırmızı ve sarılıcıdır. Kurumadan tüketilebilse de, ben kuruduktan sonra tüketmenizi tavsiye ederim ancak bu tabi benim damak zevkim; siz beğenebilir siniz.
  • Yetiştirme özellikleri: Sırık Fasülye gibi yetişir

Resimleri elimde yok şu an ancak tanelerin resimlerini bir ara yükleyeceğim. Ancak, netten "Red Beans" yazınca genellikle Kidney Bean çıkıyor, ancak ara ara ufak olanında resimleri gelmektedir. İşte o ufak olandan.
Not: Adzuki fasulyesi değil, onda beyaz bir çizgi var köşesinde, bunda yok (ama hafif beyaz bir nokta var tam ortasında).
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Yerli yetiştirilen fasülyelerden bir farkı yok, aynı şartlar. Ben genellikle havalar iyice ısınınca doğrudan ekiyorum. Şubat/Mart ayında alttan ısıtma ile içeride çimlendirilebilir ve daha sonra toprağa ekilebilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Büyük saksılarda rahatça yetiştirilebilir. Suyu sever, ancak saksı karışımı akışkan olmalıdır. Su da duran kökler çürür. Tüm legümler de olduğu gibi nitrojen sağlayan bakteri olması yararına dır.
  4. İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahar’ın sonuna kadar yaşar. Bu sene havalar uzun süre ılıman kaldığı için benim bitkiler Kasım sonlarında dahi hala üzeri fasülyeli idi.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Dış kabuğu sararıp ve daha da iyisi kuruyunca, içindeki kararan tohum alma olgunluğuna gelmiş olur.

Düzenleyen hobiciakvarist : 05-01-2020 saat 16:30 Neden: açıklama
hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön