![]() |
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
Red Robin Domates
Bitki türü:*Sebze Bitki ömrü:*Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı:*Red Robin saksılık domates Tohum kaç yıldır sizdedir*:2. yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum Tohumun kökeni*: Sn.H.Çorak'tan fide olarak evvelki sene gelmisti.Aldığım tohumları bu sene yeniden ektim.Hicbir degisiklik olmadı. Tohumu ilk paylaşan:- Kullanılan gübreler*:Yanmis hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar*:yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yapilmadı Hasat yıl ve ayı:Agustosta hasata baslanıyor.Soguklara kadar olgunlasmaya devam ediyor. Bitki tipi ve gelişim durumu:30 cm kadar anca boylaniyor.Bodur cins.Saksida yetistirmeye elverisli. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:1 kökte 25 ten fazla meyve saydım.Sonradan çıkanlarda oldu.Çeri domates büyüklügünde sulu ve az eksi. Yetiştirme özellikleri:Hastaliga dayanikli bakim olmadan da kolay yetistirilebilen bir cesit. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Ben mart sonu evde torfa ekmistim.Nisan sonu gibi de bahceye diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleriİklim gereksinimleri: Her iklimde yetisir.Günesli bol gubreli toprakta gelisimi daha guzel olur.Haftada bir suladım. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyvveler iyice kizarip olgunlasinca alinir.Ben tohum alacaklarimi dalinda kabugu biraz burusana kadar bekletiyorum. ![]() LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|