Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 06-11-2019, 08:40   #4
Zekoş
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Alman fasulye

Bitki türü:Sebze
Bitki ömrü:*tek yıllık
Tohum Türü:*fasulye
Tohum çeşit adı:*Alman fasulye( isminin bu oldugunu sanmıyorum ama bana bu isimle geldi bilen varsa düzeltebiliriz)
Tohum kaç yıldır sizdedir*:2 senedir
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum
Tohumun kökeni*: Yerli tohum dagıtan gruptan
Tohumu ilk paylaşan:Sn.İntibah tarafindan karisik fasulyeler icinde bunun benzeri fasulye vardı.Tohum rengi ve meyveleri benzerlik gösteriyor.
Kullanılan gübrele: Yanmis hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar*: yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Fasulyede tozlasma olmadigini düsündügumden hicbir önlem almadim.
Hasat yıl ve ayı:Mayıs icinde ekimi yapildi.Eylül baslarinda ürün almaya basladim.Yani geçci bir cesit..
Bitki tipi ve gelişim durumu:Sırık cinsi..Farkli bir gelisimi yok diger fasulyeler gibi..Verimi fena degil..Ama son zamanda sulamayı aksattıgımdan galiba bir kez yesilini topladim kalani tohum oldu.Uclardan yeni meyveler olmadı.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:7-8-9 taneli mora yakın renkte yuvarlak yassi taneli.Meyvelerinin etli dolgun yapisi var.Gecen sene cogaltip bu sene tadina baktim odukca lezzetli begendik...devamli ekecegim türler arasinda..
Yetiştirme özellikleri:Sıralı seyrek ekim yapılırsa güzel sonuclar alınir.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Havalar ısınınca direk topraga ekilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Günesli ve gecirgen toprak olmali..Suyunu düzenli vermeli.
İklim gereksinimleri: Serin iklimi seviyor.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Kabuklari kurumaya basladiginsa catlamadan toplanmali.

Not: En fazla 15 kisiyle paylasabilirim.

Resmi cekmede biraz gec kalmısım yemek icin bu hale gelmeden toplanmalı

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön