Bitki türü:Sebze- baklagiller
Bitki ömrü:*Tek yıllık
Tohum Türü:*Börülce
Tohum çeşit adı:*Dalmaçya börülce
Tohum kaç yıldır sizdedir*:2 senedir
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çorum
Tohumun kökeni*Yerli tohum dagitan bir gruptan
Tohumu ilk paylaşan:Bu cesit dagıtılmadı sanıyorum
Kullanılan gübreler:yanmıs hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar*yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:İlk aldığım sene yaninda baska cesitte vardi.Bu sene tane renginde bir farklilik görmedim.Sdece daha fazla kol atma egilimi gösterdi.Ayrica bu sene yakıninda baska cesit yoktu.
Hasat yıl ve ayı:agustos-eylül arası
Bitki tipi ve gelişim durumu:Gecen seneki gelisimine bakarak oturak cins oldugunu düsünüyordum.Bu seneki ektiklerim yarım metreden fazla kol attı.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Tane rengi siyah beyaz renkte.Cok kartlasmadan körpeyken toplanmali cok beklerse kılciklanma yapiyor.Fasulye yemegi gibi pisirilebilir.Ayrıca haslanip salatasi da gayet güzel oluyor.Yemeginde de fasülye bakla arası bir lezzet hissettim.
Yetiştirme özellikleri:Yetistirilmesi kolay.Çok dallandığı icin yanindaki bitkilerin gelisimini engelliyor.Böyle bir hata yaptim çünkü

Patlicanlar arsinda cok bosluk var diye sira ile birer adet börülce ekmistim.Daha baskın çıkarak patlicanlarin gelisimine engel oldu.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Toprak ısındığı zaman nisan gibi direk ekim yapilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Gübreli ve günesli yer uygundur.Verimin daha fazla olması icin sulamaya dikkat etmeli.Sulamasi tam yapilirsa soguklar baslayana kadar ürün alınıyor.
İklim gereksinimleri: Börülce genelde sıcak ve nemli ortamı severmis.Denedigim türler icinde serin iklime en uygun olani bu oldu yani en fazla verimi bu cesitten aldim.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Açılıp yere dökülmemesi icin kabugu kuruyanlarin hemen toplanmasi gerekir.

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi