![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu.
|
Oturak mor fasulye
Bitki türü:*Sebze Bitki ömrü:tek yıllık Tohum Türü:*fasulye Tohum çeşit adı:*mor fasulye Tohum kaç yıldır sizdedir:bir senedir Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum Tohumun kökeni*:Forumda Mahon67 adlı üyeden Tohumu ilk paylaşan:- Kullanılan gübreler:Yanmıs hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar*:yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yaninda mor renkli sırık fasulye vardı.Etkilendi ise de sırık cinsine dönüşür ![]() Hasat yıl ve ayı:Agustos 2018(ben geç ekim yapmıştım) Bitki tipi ve gelişim durumu ![]() Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Mor renkli ve kılçıksız..benim icin sıradışı bir renk..Pisince yesil renge dönüstüğünü ögrendim..ama denemedim tohum fazla olsun diye ![]() Yetiştirme özellikleri:Özel bir bakım istemiyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Havalar ısındığında direk ekim yapılir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Gecirgen gubreli toprak günes ve düzenli sulama.. İklim gereksinimleri :Çok sıcak olmamak kaydiyla her iklimde yetisir. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Kabuk iyice kurudugunda tohum alınır. Not: 10 kisi ile paylasabilirim. ![]() LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
|
|