![]() |
|
|
|||||||
716Beğeniler
1
Gönderen
29
Gönderen
37
Gönderen
38
Gönderen
38
Gönderen
26
Gönderen
56
Gönderen
46
Gönderen
16
Gönderen
39
Gönderen
36
Gönderen
10
Gönderen
29
Gönderen
19
Gönderen
45
Gönderen
39
Gönderen
20
Gönderen
33
Gönderen
22
Gönderen
50
Gönderen
18
Gönderen
19
Gönderen
11
Gönderen
4
Gönderen
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
Hokoido Kabak
EBitki türü:Sebze Bitki ömrü:*tek yıllık Tohum Türü:*Kabak Tohum çeşit adı:Hokkoido kabak Tohum kaç yıldır sizdedir*:bir senedir .. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum Tohumun kökeni:Uttm adlı gruptan aldım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Tohumdan farkli bir tür cikmadıgi icin saflığı korunmuş olmalı.. Tohumu ilk paylaşan:Ben olabilirim. Kullanılan gübreler:Yanmıs hayvan gübresi :Kullanılan ilaçlar:yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yakınında sadece sarı sakız kabak vardı.Etkilenmiyor diye biliyorum. Hasat yıl ve ayı:Agustos 2018 Bitki tipi ve gelişim durumu:Birkac tane kol atıp yayılma gösteriyor.Diger kabaklar gibi yapraklariyla çok yer istila etmiyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Turuncu, ufak,yuvarlacık canlı ve parlak kabuklu bir tür..Japon kabagı veye uchiki kuride deniliyormus.Anavatanı Amerika..Hokkoido'da yetistigi icin bu ad verilmis.Kestaneye benzer tadı var.Rengi nediyle A vitamini acisindan zenginmis.Bol soğanlı sarimsakli pırasayla yemegi yapildıgı gibi çorbası da yapılıyor. Yetiştirme özellikleri:Özel bir bakim istemiyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Havalar ısınınca direk topraga ekilebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Günes,gübre ve haftada 1 sulama yeterli geldi. İklim gereksinimleri:Serin iklim olmasina ragmen uyum sagladi. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Bitki sapı kurudugunda tohum alınabilir. LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|