![]() |
|
|
|||||||
716Beğeniler
1
Gönderen
29
Gönderen
37
Gönderen
35
Gönderen
38
Gönderen
38
Gönderen
26
Gönderen
56
Gönderen
46
Gönderen
16
Gönderen
39
Gönderen
36
Gönderen
10
Gönderen
19
Gönderen
45
Gönderen
39
Gönderen
20
Gönderen
33
Gönderen
22
Gönderen
50
Gönderen
18
Gönderen
19
Gönderen
11
Gönderen
4
Gönderen
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
Frenk Soğanı
Bitki türü:Sebze Bitki ömrü:Çok yıllık Tohum Türü:*soğan Tohum çeşit adı:*Frenk soğanı yaprak soğanı da deniliyor.(Allıum schoenoprassum) Tohum kaç yıldır sizdedir*:Bitki 3 senedir bahçemde ama bu sene tohum aldım. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum Tohumun kökeni*:Bahçeden adlı üyeden etkinlik dışı fide olarak almıştım. Tohumu ilk paylaşan:Sayın Bahcedenn olabilir. Kullanılan gübreler:Yanmıs hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Aynı türsen baska bitki yoktu..Ayrıca tohumu saksıdaki soğanlardan aldım. Hasat yıl ve ayı:Eylül-ekim 2018 Bitki tipi ve gelişim durumu:30cm kadar uzuyor. Meyvelerinin ayırd edici:Tadı soğan gibi ama daha yumusak ve ince yapısı var. Çok acı degil. Yetiştirme özellikleri:Kolay özel bir bakım istemiyor..İlk yılında kökten sürgünlerle yayılıyor.İkinci yılinda bu sürgünlerden ayırip ayri yere dikilerek çoğaltılabilir.Ben bir kismini öyle yaptım.İsteyen saksıda da yetistirebilir. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Ben fideden yetistirdim sanirim mart-nisan gibi ekilebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler yoktur galiba.. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş alan yerde ve toprağı kurudukca suluyorum. İklim gereksinimleri Her iklimde olur Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Aynı soğandaki gibi tepe kısmından baş yapıyor..Iyice kuruyup tohumlar siyahlasinca alınır. Not:Saksıdaki tohum yaptığı icin ancak 10 kisiye yetecek miktarda var. ![]() ![]() LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
![]() |
|
|