Bitki türü:Sebze
Bitki ömrü:*tohum alınırsa 2 yıllık
Tohum Türü:*pancar
Tohum çeşit adı:*Şeker pancarı
Tohum kaç yıldır sizdedir:ilk defa tohum alıyorum
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum
Tohumun kökeni*:Geçen sene Ödemis tohum grubundan aldım
Tohumu ilk paylaşan:-
Kullanılan gübreler:yanmıs hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar*:yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yanında yine baska yerden gelen beyaz pancar vardı.Ama erkenden tohum çikardigi icin söküp atmıstım.
Hasat yıl ve ayı:Eylül-ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu:Seyrek ekim kökünün gelisimi icin cok önemi..ayrıca ilk çapasını dikkatli yapmak gerekiyor.Kökü cok yüzeyde oldugu icin ölme riski fazla..
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Yesil yaprakları pazı olarak kullanilir.Dıstan ice dogru koparıldıkca yeni yapraklar çıkıyor.Kök kısminda olusan yumrusu pisirilerek yenildigi gibi pekmezde yapılır.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Marttan itibaren direk topraga ekilir.Şaşırtmaya uygundur.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Gevsek ve gübreli topraklarda daha iyi gelisim gösteriyor.Haftada bir sulama yapıldı.Ve bol günes alan yere dikilmesi gerekiyor.
İklim gereksinimleri:her iklimde olur sanıyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Ilk defa tarif üzerine tohum aldım.Tarife göre iri pancar yumrusu söküldükten sonra ic tarafı oyulup ici gübreyle dolduruluyor ve uygun bir yere yeniden dikiliyormus.Eger yeri uygunsa hic sökülmeden tohumluk bırakilirsa da olur sanıyorum.Seneye yaza dogru tohum çıkarıyor.İyice kuruduktan sonra tohumu alınır.
Not:Sadece bir adet tohuma bıraktığım icin 10 kisiyle paylaşabilirim.
Resim geçen seneye ait..Tohumluk halini çekmemisim..
LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi