Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 27-10-2018, 23:51   #15
Zekoş
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Bombay Fasulye

Bitki türü:Sebze
Bitki ömrü:tek yıllık
Tohum Türü:*Fasulye
Tohum çeşit adı:*Bombay fasulye(Giant Lima Bean)
Tohum kaç yıldır sizdedir:2 senedir
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum
Tohumun kökeni*:Komşumdan aldım.Buralarda yıllardır ekilen ve çalı fasulyesi denilen yaygın bir çesit..
Tohumu ilk paylaşan: Benden baska paylasan olmadı saniyorum.
Kullanılan gübreler*:Yanmıs hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar*:Yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yıllardır aynı tohumu ektiğini ve hic bir degisiklik olmadığinı gördüm.Dagıtacağım tohumu yine ondan almayı düsünüyorum.Çünkü benimkiler yanındaki aycekirdegi ve mısırın yaptığı gölgeden dolayı zayıf geliştiler.
Hasat yıl ve ayı:Eylül 2018
Bitki tipi ve gelişim durumu:Güçlü gelişim gösteriyor ve buna bağlı olarak güçlü bir destek vermek gerekiyor.Beyaz iri çiçekleriyle görsel açıdan da hoş duruyor..
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Oval yapıda şişkin ve diger fasulyelere göre cok daha iri ve dolgun beyaz taneli..Kabukları cok sert ve kılçıklı olduğu icin yeşilken tüketilmiyor.Beyaz iri taneleri piyaz ve pilaki yapmaya cok uygun..
Yetiştirme özellikleri:Kolay..Sadece seyrek ekim yapıp güclü destek sağlanmalı çünkü yaprakları da diğer fasulyelere göre daha fazla ve iri yapıda..
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart-nisan gibi direk toprağa ekilir.Fasulyelerde şaşırtma yöntemini hiç uygulamadım ama denenebilir.Daha cabuk cimlenmesi icin de 1 saat öncesinden ıslatmak yeterli olur.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Gecirgen gübreli ve günes alan topraklarda iyi gelisim gösteriyor.Haftada bir sulandı.
İklim gereksinimleri:Çok sıcak olmamak kaydıyla her iklimde yetisir saniyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Kabuklari iyice kuruduktan sonra hasat edilir.

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön