![]() |
|
|
|||||||
716Beğeniler
1
Gönderen
29
Gönderen
37
Gönderen
35
Gönderen
38
Gönderen
38
Gönderen
26
Gönderen
56
Gönderen
46
Gönderen
16
Gönderen
39
Gönderen
36
Gönderen
10
Gönderen
29
Gönderen
19
Gönderen
45
Gönderen
39
Gönderen
20
Gönderen
33
Gönderen
22
Gönderen
50
Gönderen
19
Gönderen
11
Gönderen
4
Gönderen
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
Frenk Üzümü
Bitki türü:Meyve Bitki ömrü:Cok yıllık Tohum Türü:*Üzümsü meyve Tohum çeşit adı:Frenk üzümü(Ribes Rubrum) Tohum kaç yıldır sizdedir*:4-5 yıldır bahcemde.. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum Tohumun kökeni*:Fidan olarak almıstım. Tohumu ilk paylaşan:Baska paylasan olmadı saniyorum.Kullanılan gübreler*:Gübre kullanmadim. Kullanılan ilaçlar*:yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Sadece bu cesit oldugundan önleme gerek olmadı. Hasat yıl ve ayı:Haziran 2018 Bitki tipi ve gelişim durumu:Bodur ve çalı formundadır.Kökleri sacak srklinde derine inmez.Her sene dipten yeni sürgünler meydana getirir.Meyveleri daima genc sürgünler üzerinden verir bu yüzden budarken bunu göz önünde bulundurmalı.Özrllikle bu bilgi tecrübeyle sabittir.İlk 3 sene meyve alamamıstım.Sağolsun bilgili bir abimizin tavsiyesiyle budadım ve meyve almaya basladım ![]() Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Küçük salkımlar halinde yuvarlak,parlak kırmızı renkte meyveleri;mayhoş ve yoğun tatdadır.Özrllikle receli cok güzel oluyor.Ama şifa niyetine çiğ olarak tüketmek daha uygundur.Marmelat ve şurup yapiminda, pasta süslemelerinde kullanilabilir.Zengin bir antioksidan kaynagı olup B ve C vitaminlerince zengindir. Yetiştirme özellikleri:Çok kurak ve çok nemli olmayan her yerde yetisir.Donlara dayanıklıdır.Sadece erken cicek actığı icin ilkbahar donlarindan etkilenme riski olabilir. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Tohumdan hic denemedim.Simdiye kadar 2 kez celikten cogalttim.Kolay üretilen bir bitki.. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :soguk katlama isteyebilir. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleriİklim gereksinimleri:Günesli yerlerde daha iyi gelisim gösterir.Suyuna cok dikkat etmiyorum topragı kurudukca sulama yapıyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyveler iyice kızarıp yumusayinca cekirdeklerini aldım.Forumda cekirdeginden yetistirenlerin bilgileri mevcut.. ![]() ![]() LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
![]() |
|
|