agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)

Beğeni Düzeni716Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 29 Gönderen
  • 37 Gönderen
  • 35 Gönderen
  • 38 Gönderen
  • 38 Gönderen
  • 26 Gönderen
  • 56 Gönderen
  • 46 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 39 Gönderen
  • 36 Gönderen
  • 10 Gönderen
  • 29 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 45 Gönderen
  • 39 Gönderen
  • 20 Gönderen
  • 33 Gönderen
  • 22 Gönderen
  • 50 Gönderen
  • 18 Gönderen Zekoş
  • 19 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 4 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2019, 11:55   #1
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Frenk Üzümü

Bitki türü:Meyve
Bitki ömrü:Cok yıllık
Tohum Türü:*Üzümsü meyve
Tohum çeşit adı:Frenk üzümü(Ribes Rubrum)
Tohum kaç yıldır sizdedir*:4-5 yıldır bahcemde..
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum
Tohumun kökeni*:Fidan olarak almıstım.
Tohumu ilk paylaşan:Baska paylasan olmadı saniyorum.Kullanılan gübreler*:Gübre kullanmadim.
Kullanılan ilaçlar*:yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Sadece bu cesit oldugundan önleme gerek olmadı.
Hasat yıl ve ayı:Haziran 2018
Bitki tipi ve gelişim durumu:Bodur ve çalı formundadır.Kökleri sacak srklinde derine inmez.Her sene dipten yeni sürgünler meydana getirir.Meyveleri daima genc sürgünler üzerinden verir bu yüzden budarken bunu göz önünde bulundurmalı.Özrllikle bu bilgi tecrübeyle sabittir.İlk 3 sene meyve alamamıstım.Sağolsun bilgili bir abimizin tavsiyesiyle budadım ve meyve almaya basladım
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Küçük salkımlar halinde yuvarlak,parlak kırmızı renkte meyveleri;mayhoş ve yoğun tatdadır.Özrllikle receli cok güzel oluyor.Ama şifa niyetine çiğ olarak tüketmek daha uygundur.Marmelat ve şurup yapiminda, pasta süslemelerinde kullanilabilir.Zengin bir antioksidan kaynagı olup B ve C vitaminlerince zengindir.
Yetiştirme özellikleri:Çok kurak ve çok nemli olmayan her yerde yetisir.Donlara dayanıklıdır.Sadece erken cicek actığı icin ilkbahar donlarindan etkilenme riski olabilir.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Tohumdan hic denemedim.Simdiye kadar 2 kez celikten cogalttim.Kolay üretilen bir bitki..
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :soguk katlama isteyebilir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleriİklim gereksinimleri:Günesli yerlerde daha iyi gelisim gösterir.Suyuna cok dikkat etmiyorum topragı kurudukca sulama yapıyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyveler iyice kızarıp yumusayinca cekirdeklerini aldım.Forumda cekirdeginden yetistirenlerin bilgileri mevcut..

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025