![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
.
Ben, paylaşımdan edindiğim tohumları karıştırmış olmama ramen şikayetci değilim çünki; neredeyse bütün sebzeler çıktılar ve hepsi çok güzel. Kargalardan arta kalanları toplamak ve tadına bakmak, ikramda bulunmak harika bir duygu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayaş Domatesi İri çiçekten oluşan meyve, normal görünüşünden biraz farklı meyve oluşturdu... Tadı, bayramda tattığım domatese göre katbekat güzeldi. Tamamen kırmızı koparmak gerekiyormuş... Bu meyveden tohumluk ayırdım. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sera içinde, 2-3 gövdeli, sırık tarzında yetişiyor. İlk parti bir tane meyve tuttu. Yeni-yeni ikinci parti çiçeklerini açıyor. Vegetatif gelişimi çok güçlü seyrediyor. Açık alanda mukayese amacıyla, deşti tarzında yetiştirmeyi planladığım ikinci bitkiyi maalesef kaybettim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
3 Ağustos 2014' den Sn. bahcedenn' den Pink Vernissage Domates ![]() Principe Borghese Domates ![]() Nineveh Domates ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
3 Ağustos 2014' den Yerli Yayla Domatesi (Sn. h_dogan) ![]() Mini Kiraz Domates (Sn. h_dogan) ![]() Roma Cherry Domates (Sn. bahcedenn) ![]() Alis' Pembe Kiraz (Sn. MeyveliTepe) ![]() Christopher Columbus Domates (Sn. bahcedenn) ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sn bahcedenn'in yetistirdigi bitkilerden birinde de buna benzer bir sonuc cikmisti (sizin de kaynaginiz Sn bahcedenn ama tohumun ilk cikis noktasi Sn Asiye, ona da tohum daha once 2 nesil yetistiregelen bir aileden geliyor). Meyve sekli itibariyle sizin gosterdiginiz resim, esas Ayas degil diye dusunuyorum. Ya onun bir baska kultivari, ya da ilk kaynagindan cikista tohumda karisiklik oldu. Ayas'a ait baska bir cesit de olabilir. Bitki, oturak mi sirik mi? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir ara sırf bu tip çiçekten oluşan meyvelerden tohumluk ayırıyordum. Tekrar bu tip meyvelerden tohum ayırmaya başladım. Bir çeşit hastalık diye hatırımda kalmış ama bana göre normal çiçekten oluşan meyvelere göre daha lezzetli oluyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Yari siriksa, Ayas Domatesi deyince anladigimiz cesit degil. Ayas Domatesi, oturak bir cesit ama bu resmini gosterdiginiz cesit, Ayas'tan sekil itibariyle sapmis bir mutasyon urunu de olabilir. Normalde meyvelerin, farkli ciceklerin birlesmesiyle olussalar bile (bu bir hastalik degil), kivircik olmamasi gerek; meyveler duz kabuklu ve ustlerden hafif basik yuvarlak olmali. Mumkun olursa, hasat edeceginiz meyvelerin birinin enine kesidini alip resmini cekebilir misiniz? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Ayaş Domatesi Dediğiniz gibi diğer meyveler düz kabuklu ve üstten biraz basık. Öndeki meyve kızarmaya başlamış. Hasat ettiğim zaman 2-3 açıdan fotosunu çeker ve eklerim. ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sn. heyyamola' dan katmerli gül hatmi ve bordo gül hatmi... Her ikisinden de 2 adet fide çiçek verdi, diğer hatmi fideleri sanırım bu yıl açmayacaklar... ![]() ![]() Sn. olcim' den cosmos, dağıtıma yetecek kadar tohum toplamayı başarırsam paylaşımda yer alacak inşallah... ![]() ![]() Bahçeye ancak 2-3 haftada bir gidebilmek canımı sıkıyor ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|