![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sayın bahcedenn'in paylaştığı Costata Romanesco Kabak'tan haziran ayının sonuna doğru (şurada paylaştığım)tohumluk ayırmıştım. Şu an dışı turuncu çizgili bir hal aldı acaba koparıp tohumlarını almalı mıyım? Ya da beklemeli miyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Naturel Kabak Diğer bitkide dişi çiçek oluşumu gördüm. Duruma göre yeşilinden yemek yapmayı deneriz veya kızartırız. Tohumluk kabağın son hali... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Tesekkurler. Bu meyve, hem sekil olarak hem de meyve kesiti bakimindan genel anlamda bilinen Ayas'a uyuyor (verdiginiz linkteki Sn bahcedenn'in resmindeki meyve icin de ayni sey gecerli). Genel olarak, tipik Ayas'in meyveleri orta boy sinifina giriyor. Cogu 200-300 gr agirliginda, kimi meyveler olmali. Cok dolgun ve etli oldugu icin, meyve eni cok buyuk olmasa da (genelde 7-8 cm), gorece agir cekiyor. Ankara'da cogu manavda Ayas olarak satilan cok buyuk meyveye sahip cesit de aslinda Ayas degil, onu da belirteyim. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Belki daha iri olabilirlerdi ama bu seneki hava şartları nedeniyle birçok domateste hastalık var. Ayaşta etkilendi. En çok pembe de sıkıntı var. Şimdi ana gövdeden yeni sürgünler çıkarıyor. Onlardan ümitliyim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Iri derken ornegin kac gr'i kastediyorsunuz? Gectigimiz sene 600-700 gr ceken ve Ayas olarak satilan domatesler gordum. Bu, Ayas icin fazla gibi geliyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Domatesleri fide olarak yetiştirirken dikmeme yardım eden arkadaş nedeni ile büyük çoğunluğu karıştı. Ben pembe domates olduğunu düşünürken aşağıda resmi bulunan tek domatesi Ayaş domatesine benzettim. Çapı 10 cm. Ağırlığını tartamadım. Ancak hatırladığım gibi avucumu dolduruyor. Söylediğiniz gibi ağır değil sanırım. En fazla üç tanesi 1 kğ gelebilir. http://www.agaclar.net/forum/1211967-post40.htm ![]() Getirirken alt kısmı ezilmiş. Gece çekimi olduğu için lamba renkleri doğal hali gibi gösteremiyor. Alis pembe kiraz domateslerin içinde. ![]() Ortadan kesilmiş halleri. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|