agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni4448Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2014, 14:44   #1
Ağaç Dostu

yağmur's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2013
Sayın bahcedenn'in paylaştığı Costata Romanesco Kabak'tan haziran ayının sonuna doğru (şurada paylaştığım)tohumluk ayırmıştım. Şu an dışı turuncu çizgili bir hal aldı acaba koparıp tohumlarını almalı mıyım? Ya da beklemeli miyim?

yağmur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-08-2014, 15:42   #2
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sayın bahcedenn'in paylaştığı Costata Romanesco Kabak'tan haziran ayının sonuna doğru (şurada paylaştığım)tohumluk ayırmıştım. Şu an dışı turuncu çizgili bir hal aldı acaba koparıp tohumlarını almalı mıyım? Ya da beklemeli miyim?
Tohumları olgunlaşmamış olabilir. Bitkinin ölmesini bekleyin.

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-08-2014, 18:52   #3
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Ayaş Domatesi
Sayın birnefestoprak'ın isteği üzerine detaylı görseller...
Name:  ayas_domatesi.jpg
Views: 958
Size:  38.7 KB

Name:  ayas_domates.jpg
Views: 865
Size:  66.3 KB

Name:  ayas.jpg
Views: 757
Size:  55.7 KB

Name:  ayas-domatesi.jpg
Views: 848
Size:  31.6 KB

Name:  ayas-domates.jpg
Views: 788
Size:  31.1 KB

Eski 15-08-2014, 18:58   #4
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Naturel Kabak
Diğer bitkide dişi çiçek oluşumu gördüm. Duruma göre yeşilinden yemek yapmayı deneriz veya kızartırız.
Tohumluk kabağın son hali...
Name:  naturel_kabak.jpg
Views: 599
Size:  48.5 KB

Eski 15-08-2014, 20:54   #5
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Tesekkurler. Bu meyve, hem sekil olarak hem de meyve kesiti bakimindan genel anlamda bilinen Ayas'a uyuyor (verdiginiz linkteki Sn bahcedenn'in resmindeki meyve icin de ayni sey gecerli).

Genel olarak, tipik Ayas'in meyveleri orta boy sinifina giriyor. Cogu 200-300 gr agirliginda, kimi meyveler olmali. Cok dolgun ve etli oldugu icin, meyve eni cok buyuk olmasa da (genelde 7-8 cm), gorece agir cekiyor. Ankara'da cogu manavda Ayas olarak satilan cok buyuk meyveye sahip cesit de aslinda Ayas degil, onu da belirteyim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Ayaş Domatesi
Eklenti 513588

Eklenti 513589

Eklenti 513590

Eklenti 513591

Eklenti 513592

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-08-2014, 23:01   #6
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Ayaş Domatesi
Eklenti 513588

Eklenti 513589

Eklenti 513590

Eklenti 513591

Eklenti 513592
Benim hatırladığım ayaş domatesi Ankara'da satılmaya başladığı zaman satılan domatesler içerisinde en güzel ve iri domates idi. Satıcılar özenle dizer, aynı sizin kestiğiniz gibi limon keser gibi ikiye keserek içerisinin son derece güzel görüntüsünü ortaya çıkarırlardı. Kaç gram olduklarını hatırlamıyorum. Sizin yetiştirdiğiniz sanki biraz küçük gibi. Benim yetiştirdiğim domatesler de çok fazla büyümediler sanki. Gelecek yıl biraz daha iyi ve iri yetiştirmeye çalışacağım. Önemli olan tohumlarının alınabilmesi. Daha iyi bir bakımla büyük domatesler yetişebiliyor aynı tohumla.

Muda Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-08-2014, 08:48   #7
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Benim hatırladığım ayaş domatesi Ankara'da satılmaya başladığı zaman satılan domatesler içerisinde en güzel ve iri domates idi. Satıcılar özenle dizer, aynı sizin kestiğiniz gibi limon keser gibi ikiye keserek içerisinin son derece güzel görüntüsünü ortaya çıkarırlardı. Kaç gram olduklarını hatırlamıyorum. Sizin yetiştirdiğiniz sanki biraz küçük gibi. Benim yetiştirdiğim domatesler de çok fazla büyümediler sanki. Gelecek yıl biraz daha iyi ve iri yetiştirmeye çalışacağım. Önemli olan tohumlarının alınabilmesi. Daha iyi bir bakımla büyük domatesler yetişebiliyor aynı tohumla.
Bu domates 200-300 gram arasındaydı. İri çiçekten yetişen domateste 400-500 gr arasında gidip geldi. Hassas terazi olmadığı için 100'er gr tartan normal terazide ölçtüm

Belki daha iri olabilirlerdi ama bu seneki hava şartları nedeniyle birçok domateste hastalık var. Ayaşta etkilendi. En çok pembe de sıkıntı var. Şimdi ana gövdeden yeni sürgünler çıkarıyor. Onlardan ümitliyim.

Eski 19-08-2014, 07:29   #8
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Iri derken ornegin kac gr'i kastediyorsunuz? Gectigimiz sene 600-700 gr ceken ve Ayas olarak satilan domatesler gordum. Bu, Ayas icin fazla gibi geliyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-08-2014, 23:48   #9
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Iri derken ornegin kac gr'i kastediyorsunuz? Gectigimiz sene 600-700 gr ceken ve Ayas olarak satilan domatesler gordum. Bu, Ayas icin fazla gibi geliyor.
Ben o kadar büyüğünü hatırlamıyorum. Aradan çok uzun zaman geçti. Satılan domatesler içinde belirli bir dönemde Ayaş olarak satılanlar diğer domateslerden büyük ve dolgun renkleri güzel, özellikle ortadan ikiye keserek satarlardı.

Domatesleri fide olarak yetiştirirken dikmeme yardım eden arkadaş nedeni ile büyük çoğunluğu karıştı. Ben pembe domates olduğunu düşünürken aşağıda resmi bulunan tek domatesi Ayaş domatesine benzettim. Çapı 10 cm. Ağırlığını tartamadım. Ancak hatırladığım gibi avucumu dolduruyor. Söylediğiniz gibi ağır değil sanırım. En fazla üç tanesi 1 kğ gelebilir.

http://www.agaclar.net/forum/1211967-post40.htm

Name:  DSCF4688.jpg
Views: 711
Size:  30.4 KB

Getirirken alt kısmı ezilmiş. Gece çekimi olduğu için lamba renkleri doğal hali gibi gösteremiyor.

Alis pembe kiraz domateslerin içinde.

Name:  DSCF4689.jpg
Views: 669
Size:  26.0 KB

Ortadan kesilmiş halleri.

Name:  DSCF4692.jpg
Views: 683
Size:  44.1 KB

Name:  DSCF4693.jpg
Views: 673
Size:  40.3 KB

Muda Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025