![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Christopher Columbus'un meyveleri biraz daha siskin, enli oluyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Bunların tohumu Çanakkale'den gelmişti |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
San Marzano |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
San Marzano'ların tadına henüz bakmadık , daha ilk hasadımız ama Ali's pembeler bir harika |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salkım Süs Biberi'ni etkinlikte paylaşmayı düşünüyor musunuz? Bu sene verimini merak ettiğim için tohumluk ayırmadım. Eğer paylaşabilirseniz memnun olurum. Aksi bir durum olursa seneye ya nasip... Şimdi bahçedeki bitki ikinci sefer çiçeklenme aşamasında... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Tepeköy fasülyesi ve Alis´ pembe kiraz
Teşekkürler sayın Mevyelitepe |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
İldi
Teşekkürler sayın Heyyamola |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Mehmet´in tatlı türk biberi, Pepperconi ve Mickylee
Teşekkürler sayın Birnefestoprak |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatör
|
Tek bitki var ve bitki küçük kaldı. Ben de üzerindeki meyveleri topladım. Bir daha çiçek açıp meyve tuttuğunda hepsini bırakıp tohum almaya çalışırım. Alabilirsem elbette paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sedef çiçeği tohumlarım çimlendi, şaşırttım ama bir türlü büyümediler.. Büyükçe bir saksıya şaşırtmıştım, yanına patlıcan fidelerini de şaşırttım, patlıcan büyüdü, sedefler öldü.. Acaba patlıcanla birlikte büyüyemelerini engelleyecek bir durum mu var bilmediğim, yoksa ben mi beceremedim, ne dersiniz?? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn pria' dan gelen tesbih ağacı tohumunu saksıya ekmiştim. Toplamda 4 kök bitkinin gelişimi gayet güzel gidince ayırmaya gerek duymadım. Sonbaharda tek tek saksılayacağım. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
2 yıl takas şenliğine tesbih ağacı tohumu verdim..İlk defa başarılı bir sonuç görmemi sağladınız.. Bir de şu geçen yıl dağıttığım ''Çıplak Ada kavunu''nu bir görebilsem.. Düzenleyen pria : 19-08-2014 saat 21:44 |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() kavun var. Umarım çıplak ada kavunu da dahil olmak üzere dört çeşidi de yetiştirir, gelecek döneme bolca tohum elde ederim. Böylece siz de kavununuzu görürsünüz. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bugün annemle telefonda görüşürken benim son ziyaretimden bu yana yaklaşık 20 adet kavunu, yenmeye değer miktarda şeker ihtiva etmediği için atmak zorunda kaldıklarını öğrenmek beni çok üzdü. Her ne kadar sn. birnefestoprak aşırı yağış nedeni ile tadı bozulan bu kavunlardan alınacak tohumların seneye uygun şartlarda normal meyve vereceğini söyleyerek beni bir nebze rahatlattıysa da paylaşıma katmak konusunda hevesim tamamen kaçtı. Bu yıl ki yoğun yağışlar çok şeye neden oldu ve olmaya da devam ediyor. Son yağış, komşu bahçelerdeki tüm domateslerin bir anda sanki kavrulmuş gibi bir görüntü alarak telef olmalarına neden olmuş. Geçen yıl da benzer bir hadise yaşanmıştı. Köyde bu duruma " bağsıra" diyorlar. Benim domatesler ise hayata tutunma mücadelesine şimdilik devam ediyorlarmış. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verim nasil oldu? |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl ev taşıma, bunun yanısıra büyüklerin birkaç sağlık sorunu nedeniyle bundan önceki mesajımda da belirttiğim gibi, yalnızca üç kök domatesim kalmıştı. Onlarla teselli bulur, en azından alacağım bir kaç tane meyveyi, bu yılın etkinliğinde dağıtılmak üzere tohumluk olarak ayırma planları yaparken, domateslerimin üçü de birkaç gün içinde üzerlerindeki onlarca çiçeği döküp bir hafta içinde tamamen öldü. Tabii bende bütün yelkenler suya indi. O moral bozukluğu ile ne yapacağımı düşünürken, birkaç tane tohum ektiğim ama uzun zaman çimlenme olmadığı için umudu kesip bir kenara kaldırdığım bir saksıda üç tane filiz gördüm. Saksının üzerinde yazdığına göre tohumlar sayın heyyamola'nın dağıttığı küçük kabak tohumlarıymış Nasıl sevindiğimi anlatamam. Flizler biraz büyüyüp fide olunca, yeni evimin bahçesinin bir kenarında üç tane küçük çukur açıp fidelerimi yerleştirdim. İşte bunlar onlar. Bir tanesi öldü, bir tanesi küçük kaldı ama sonuncusu muhteşem bir şekilde gelişiyor. ![]() ![]() Bunlar da büyük olanın üzerindeki tomurcuklar. ![]() ![]() Umarım mevsim sonuna kadar hiç değilse birkaç tane süs kabağı olgunlaşır da, etkinliğe gönderecek birkaç tane tohumum olur. Bende durumlar böyledir efendim, arz ederim ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Turkcede halk dilinde "yaniklik" olarak gecmiyor mu bu (ing. late blight)? Aslinda hastaliklarin yoresel isimleri icin terimler sozlugu olusturabilsek cok iyi olurdu. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Merhabalar, Bahsettiğim durumun bir fotoğrafı ne yazık ki şu an elimde mevcut değil. Bu hadise yağmurla birlikte gelişen bir durum. Sıradan gibi görünen bir yağmur yağıyor, yağmur kesildikten bir kaç saat sonra bitkilerin yapraklarında sanki uzun zaman susuz kalmışlar gibi tabiri caiz ise pörsüme oluyor , ertesi gün ise bitkileri güneşten kavrulmuş gibi sararıp kurumaya başlamış olarak buluveriyorsunuz ve geri dönüşü olmuyor. Köylü buna bağsıra yağdı ya da bağsıra vurdu diyor. Eğer durumu yağmurun hemen ardından fark ederlerse bitkileri temiz su ile bolca yıkayarak kurtarmaya çalışıyorlar. Fakat enteresan olan bu bağsıralı yağmur damlaları her fideye denk gelmemiş olabiliyor. Geçen yıl ki durumda bizim domateslerin bazı kökleri kavrulurken bazı kökler daha az hasar almıştı. Bu, bu yıl yaşanan 2. bağsıra yağmuru oldu. İlkinde karşımızdaki bahçenin tüm çitlerini kaplamış metrelerce uzunluktaki zümrüt gibi asması tamamen kavruldu. Üzerinde tek yaprak kalmadı. O yağmurda bizim yeni diktiğimiz küçük asma fidanları da tamamen sarardı ama yaprak kaybı olmadı. Sonuncusunda ise karşı iki bahçenin domateslerinde tek canlı fide kalmamış, bizimkiler onlardan biraz daha şanslıymış. Nasıl, korku filmi tadında değil mi? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Domatesi önce hastalık, şimdi de fareler... |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Moderatör
|
Yanıklık diye de kullanıyorlar ama bölgelere göre isim değişiyor. Yanıklık, kara leke, kara şimşek gibi terimler de duydum. Bazen karışıklık meydana geliyor. Kara leke dediklerinde antraknoz, alternaria ve mildiyöyü de söylüyor olabilirler. Onun için yöresel isimler pek sağlıklı değil. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bhut Jolokia Biberler kızarmaya başladı... ![]() ![]() Çekirdeklik Kabak Çekirdeklik kabağın bitkisi ölünce hasat ettim. Kocaman kabaktan bu kadar çekirdek çıktı. 1 kilo kabak çekirdeği için sanırım bunun gibi 4-5 tane lazım. Çiftçilerin işi epey zor gibi. ![]() ![]() Jalapeno Biber Jalapeno biberlerden ilk saksıdaki bitki meyve vermeye ara vermişti. Ama tekrardan tomurcuklar oluşturmaya başladı... ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Moderatör
|
Sn. birnefestoprak ilk başta pek bakamadım bitkiler zayıf kaldı. Şimdi ise bitki iyi gelişti Nasıl bir performans göstereceği bundan sonra belli olur. Karşılaştırmak için Edirne patlıcanı ile yanyana ektim . Edirne patlıcanının rengi daha koyu ve Manisa patlıcanından daha kısa görünüyor şimdilik. Bitki yapıları ise benziyor. |
|
|
|
![]() |
|
|