![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Suclamiyorum; yanlis bilgi kalmasin, biz de aslini ogrenelim diye cabaliyorum. Sn sevoş tanitim sayfasinin en basinda soyle demis: Alıntı:
Konu ayni noktaya geliyor ![]() Alıntı:
Düzenleyen birnefestoprak : 13-05-2014 saat 21:45 Neden: Mesaji gondermeyi unutmusum; o sirada Sn bahcedenn de benzer birsey yazmis. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2013
|
domateslerimdeki bu beyaz lekelerin sebebi nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflardan çok belli değil ama dışarıya alıştırmadan direkt dikim yaptıysanız eğer, gece gündüz farkından dolayı yapraklar üşümüş veya güneş yanığı oluşmuş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Early Golden Summer Crookneck İlk dişi çiçek göründü... ![]() Domates ?. Çok güçlü sürgünler çıkarıyor. İlk çiçeklerini açtı... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2013
|
Alıntı:
sonradan bir iki haftadır soğudu iyice acaba tekrar içeri mi alsam? gerçi çok soğuk yok artık gece en düşük 10 derece |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Tepeköy Fasulyesi
Gönderdiğiniz tohumlardan yetiştirdiğim fasulyeler. Çok lezzetli ve verimli. Güzün de bir deneme yapmayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
S.Duruldan gelen sabah sefaları tohumu. İlk çiçeklerimizi açtık ![]() Bahçede olanlar ![]() Fazla kalanları atmaya kıyamadıklarım Saksıda olanlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Cherokee Purple Domates İlk çiçeği büyük çiçeklerden... ![]() Domates ?. Çok güçlü gelişiyor. Şimdiden bir sürü yan dal çıkardı. Bir kaç yan dalda da tomurcuk oluşumu var... Oturak olduğu için aklıma takıldı, sırığa alabilir miyim acaba? ![]() Deşti Domates (Geç Hasat) İlk çiçek tomurcukları göründü... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hangi dönemde olursa olsun, yapılacak herhangi bir budama işleminin bitki gelişiminde olumsuz etki yapacağını düşünüyorum. (Sararan alt yaprakların alınması hariç) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderatör
|
1. fotoğrafta soldaki Sn. Heyyamola'dan gelen Şenberber fasulyesi, sağdaki Sn. Meyvelitepe'den gelen Tepeköy fasulyesi. 2. ve 3. fotoğrafta ise soldaki Tepeköy sağdaki Şenberber. Şenberber 2012-2013 takastan geldiği için tohum fazlaydı. ![]() Ben birbirinden ayıramadım, başka yan yana eken var mı acaba? Bitkiler gayet verimli ben çok da güneş alan bir yere ekmemiştim yoksa çoktan hasat ederdim. Meyve boyu 25 cm civarı, çiçekler beyaz, tohumlar da beyazdı. Düzenleyen h_dogan : 15-05-2014 saat 08:51 Neden: Bilgi ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şenberber fasulyesinin çiçekleri genelde açık-sarı renklidir. Bitki ve meyve yapısı sizin resim ve yorumlarınızla nerdeyse aynı... Sn. MeyveliTepe' nin Tepeköy fasulyesinin tanıtım mesajında ki lezzet ve tüketilmesine yönelik tavsiyeler de, Şenberber fasulyesiyle bire-bir benzerlik gösteriyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Her iki fasulye de çalı fasulyesi. Tepeköy fasulyesi köylülerin zamanında Selanik'te ektikleri fasulye olduğu söyleniyor. Köyde bu tohumu hala eken bir kişi vardı, ondan almıştım. Köydeki bir çok aile bu tohumu kaybetmiş, ticari olarak hollanda menşeili helda ekiyorlar. Son zamanlarda başka aileler de kendi yiyecekleri için bu tohumu ekmeye başladılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Yerlerine dikin artık, toprakta durumlarını düzeltirler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
.
tepeköy ve şenberber fasülyeleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın resimsel, Bu orta alana bir şey ektiniz mi? Eğer ekmediyseniz ekin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sn.limon_sever,orta alanda mısır ekili hatta iki tane ayçiçeği ama henüz çıkmadılar,acaba sayın doğan'ın dediği gibi fesleğenmi eksem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada ayçiçeklerim çok boylandılar. 3-4 tanesi yan yattı. 1-2 tanesinin gövdesi yarılmış. Sanırım erken ektiğim için oldu. Galiba mayısın sonu gibi ekmek gerekiyormuş. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
İklim açısından şanslı olan arkadaşlarımı çok kıskanıyorum, bazılarımız toprağa yeni geçirirken bazılarımız neredeyse hasata başlayacak ![]() Benimkileri en erken 14 Haziran da görebileceğim. İnşaallah kayıplar daha fazla büyümemiş olur. Balkonda da kumrular yüzünden sıkıntı yaşıyorum, saksıya şaşırttığım fidelerin üzerlerinde eşelenmişler, sağlam kalanları tekrar içeri aldım, biraz daha gürbüzşelene kadar dışarıya koyamayacağım anlaşılan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurulun sabah sefaları açmaya başladı |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Katmerli kına çiçeği (heyyamola) Katmerli diye istemiştim ama katmerli çıkmadılar, olsun yine de sayın heyyamolaya teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Bugün bahçeme gittiğimde Sayın heyyemola dan gelen mini saksı domatesinin üzerinde ilk domatesimi gördüm.İlginç olan diğer domateslerin yanında boyuna bakmadan! domates vermiş olmasıydı.Beni mutlu etti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola açmayan bir kaç kök daha var inşallah onlarda çıkar, çıkmasa da sorun olmaz sizin elinizde değil ki bu, seneler evvel ben de yetiştirmiştim kırmızı açan gül şeklinde olanlardan vardı ondan aldığım tohumlardan ektiğimde 2-3 tanesi katmerli oluyordu çoğu katmersiz oluyordu ve bu da çok normal bence, lütfen sizde sakın üzülmeyin,siz üzülürseniz ben de üzülürüm. Sevgiler Saygılar dilerim |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Kozmos Sevgili olcim'den gelen tohumlar artık çiçeklenmeye başladılar olcim'e teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
.
Tohum paylaşımdan gelen neredeyse tüm tohumlar yerlerine yerleşti,bazıları çiçeklendi bile. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Çok çok güzel olmuş Sayın Resimsel.ellerinize sağlık.Afiyetle ve ağız tadıyla yiyin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Etkinlikten talep ettiğim on iki çeşit biberden çimlenen biber fidelerim. Gerekli şartları sağlayamadığımdan ve uzun çimlenme süreci sonucu etiketlerinde silinme olmuş. Bu yüzden kimden geldikleri meyve verdiklerinde belli olacak. ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece yaprak rengi farkı dolayısıyla belirleyebildiğim, Sn. heyyamola'dan. Siyah Süs Biberi. ![]() Sn. birnefestoprak'tan. Ludmilla's Red Plum domates ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|