View Single Post
Eski 13-05-2014, 21:22   #277
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Suclamiyorum; yanlis bilgi kalmasin, biz de aslini ogrenelim diye cabaliyorum.

Sn sevoş tanitim sayfasinin en basinda soyle demis:

Alıntı:
...resimlerde aynı benim yetiştirdiklerim gibi.aynısını arayıp resim ekledim.
Yani (sanirim genel olarak gorunus itibariyle) ayni benim yetistirdiklerim gibi diyor, temsili resimler oldugunu soyluyor. Mumkun olan yerde de kendi resimlerini koymus. Eger ek bilgi istiyorsaniz, bence en kolay ve saglikli olani ilk elden tohumu gonderene sormak. Sn sevoş'a sorsaniz zaten hemen ne oldugunu soyleyecek, ki hemen cevap vermis, onu diyorum.

Konu ayni noktaya geliyor Gecen sene bana da bastan (tohumu istemeden veya bu sene ekmeden once) sorsaydiniz kabakla ilgili hayal kirikligi yasamazdiniz. Hangi amaclar icin kullanabileceginizi soylerdim ama bu da goreli bir kavram. Belki ben dolmalik icin sevmiyorum ama sizin icin iyi sonuc verecek, nerden bilelim. Bir de burdaki resimden goruyorsunuz, sizce butun meyve dolma icin uygun mu? Sapa dogru incelen kismini nasil dolduracaksiniz? Bence dolmalik olarak kullanacaksaniz, meyvenin cicek burnuna yakin kismini dolmalik olarak, ust tarafini da ayirip zeytinyagli icin kullanabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Eksik bilgiler yüzünden beni suçlamanıza anlam veremedim. Yerli veya yabancı oluşuyla ilgilenmeme sebebim tamamen lezzet ve verim ile alakam. Tabi ki bizim kültürümüzün geleneksel ürünüdür. Ben ona bir şey demem, diyemem. Komşudan olduğunu bugün yazmış. Sürekli de paylaşım sayfasını kontrol edemem. Evcini.com'da ünlü bir marketten alındığı yazıyor. Eee ithalatta var günümüzde. Daha öncede dediğim gibi temsili bir foto olduğu belirtilmemiş. Bu durumda ürün fotosunun kendisine ait olduğu algısı ortaya çıkıyor.

Sayın bahcedenn Costata Romanesco Kabak - Cucurbita Pepo tohum başlığında not düşüp "1. ve 2. resim internetten, 3. ve 4. resim ise bahçemdendir." demiştir. Yani foto kendisine ait değilse belirtilmesi lazım. Yine Sayın sevoş, Susak tohum başlığında şu bilgiye yer vermiş. "Resimler ende mevcut olmadığından internetten edindiklerimi koydum." yani diğer fotolar kendine aitte sadece Susak görselleri yokmuş gibi bir algı oluşturuyor. Bu yazıyı ilk mesajda yazmış olsa idi sorun oluşmayacaktı.

Bu arada Early Golden Summer Crookneck kabağında hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmeliyim. Kızartmasını, dolmasını, tencere yemeğini yapabileceğimi düşünüyordum.

Tabi ki Ördek Kabağı veya başka bir isim dememelisiniz. Ben olabilirdi demiştim. Olsaydı iyi olurdu gibi bir şey demedim zaten.

Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.

Düzenleyen birnefestoprak : 13-05-2014 saat 21:45 Neden: Mesaji gondermeyi unutmusum; o sirada Sn bahcedenn de benzer birsey yazmis.
birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön