agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2013-2014 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni3632Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-10-2013, 12:34   #1
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Tohum adedi konusunda bence ortalama 10 adet tohum ideal. Tabi alabildiğimiz tohuma da bağlı, eğer çok fazla tohum almışsak daha fazla tohum da poşetlere konulabilir ama bence konulmasın. Alan kişi böylelikle tohumların değerini daha iyi bilir. Ha çok beğenirse zaten seneye kendi istediği kadar tohum alabilir.

Hepimiz sonuçta bu çeşitlerden 5-10 adet yetiştirebileceğiz sonuçta. O kadar çeşide hem arazi hem zaman lazım bakabilmek için. Bu yüzden de az tohum verilmesi tarafındayım ben. Her ne kadar dağıtımı yapan arkadaşta fazla tohum olsa da.

h_dogan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-10-2013, 13:56   #2
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Alan kişi böylelikle tohumların değerini daha iyi bilir. Ha çok beğenirse zaten seneye kendi istediği kadar tohum alabilir.
Değerini bilerek, özenle yani çok gözüne bakarak yetiştirmek istesem de geçen seneki etkinlikte talep ettiğim tohumların bazılarında başarılı olamadım, hiç çimlenmediler.

Çimlendirebildiklerimden Santini, san marzano domatesler, bhut jolokia, thai biberler ve daha şu an aklıma gelmeyenler çimlenmesine çimlendiler fakat az sayıdaki fideyi ne yazık ki yaşatamadım. Dört kalıcı ıspanak tohumundan çimlenen iki fidenin birisi çok neşeli giderken kaybettim.

Gerek sürekli bahçede olamayışım gerek şartları iyi hazırlayamayışım buna sebep oldu diyebilirim.

Bu yüzden bunlardan tohum alamadım dolayısıyla paylaşamıyorum.

Gelen tohumlardan yaşayan dahlia, lupin henüz açmadı, katlı gülhatmi açtı, tohum yapmadı.

Bu başarısızlığımdan sebep, bu yıl çok beğendiğim çeşitlerden bile pek talepte bulunmadım.

Benim gibi bu işlerle yeni uğraşmaya başlayan acemiler için üç beş tohum yeterli gelmez. En az on beş yirmi tohum olmalı. Tabii ki paylaşımcının elinde yeterli tohum varsa.

Kiraz ve cetiner beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-10-2013, 14:33   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Çimlendirebildiklerimden Santini, san marzano domatesler, bhut jolokia, thai biberler ve daha şu an aklıma gelmeyenler çimlenmesine çimlendiler fakat az sayıdaki fideyi ne yazık ki yaşatamadım. Dört kalıcı ıspanak tohumundan çimlenen iki fidenin birisi çok neşeli giderken kaybettim.
Sn.Sdurul, bahsettiğiniz çeşitlerin bahçenizde bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bu yıl bunları talep etmemişsiniz, lütfen talep edin ki gönderebileyim. 4 adet kalıcı ıspanak tohumu olmaz tabii. Geçen yılki uygulamanın saçmalığından kaynaklanan bir şey (ki o da 10 olacaktı). Talebi bildiğim sürece özellikle kalıcı ıspanak tohumunda hiç sorunum yok, yeterince göndereceğim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-10-2013, 16:41   #4
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Değerini bilerek, özenle yani çok gözüne bakarak yetiştirmek istesem de geçen seneki etkinlikte talep ettiğim tohumların bazılarında başarılı olamadım, hiç çimlenmediler.

Gerek sürekli bahçede olamayışım gerek şartları iyi hazırlayamayışım buna sebep oldu diyebilirim.

Bu yüzden bunlardan tohum alamadım dolayısıyla paylaşamıyorum.

Gelen tohumlardan yaşayan dahlia, lupin henüz açmadı, katlı gülhatmi açtı, tohum yapmadı.

Bu başarısızlığımdan sebep, bu yıl çok beğendiğim çeşitlerden bile pek talepte bulunmadım.

Benim gibi bu işlerle yeni uğraşmaya başlayan acemiler için üç beş tohum yeterli gelmez. En az on beş yirmi tohum olmalı. Tabii ki paylaşımcının elinde yeterli tohum varsa.

Bence siz üzerinize alınmayın dediklerimi. Herkes sizin ne kadar paylaşımcı biri olduğunuzu zaten biliyor. Siz talep edin lütfen.

Bu sene başarısız olmanız bunları yetiştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor.
Bir şanssızlık olmuştur yoksa sizin elinizde ne olsa yetişir. Tohum yaşatamazsanız fide göndeririz canınızı sıkmayın.

h_dogan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-10-2013, 19:18   #5
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Bir de tabii tohumlarin cimlenme yuzdelerini dusunmek gerekiyor. Taze bir tohumda bile, %100 cimlenme olmayacagi kabulu ile kisi basina gonderilecek tohum sayisini hesaplamakta fayda var.

Gonderilmesi dusunulen miktarin sayica %50'si kadari ustune eklenerek gonderilebilir (yani, katilimci uye kisi basina 6 tohum gondermeyi dusunuyorsa 9 tohum gonderir).

Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) - agaclar.net ana basligi altinda cimlenme yuzdeleriyle ilgili bir tablo olacakti ama su anda bulamadim. O tablo eklenerek uyelerin bilgilenmesi ve bir degerlendirme yapmasi saglanabilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Bence siz üzerinize alınmayın dediklerimi. Herkes sizin ne kadar paylaşımcı biri olduğunuzu zaten biliyor. Siz talep edin lütfen.

Bu sene başarısız olmanız bunları yetiştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor.
Bir şanssızlık olmuştur yoksa sizin elinizde ne olsa yetişir. Tohum yaşatamazsanız fide göndeririz canınızı sıkmayın.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-10-2013, 20:20   #6
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster

Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) - agaclar.net ana basligi altinda cimlenme yuzdeleriyle ilgili bir tablo olacakti ama su anda bulamadim. O tablo eklenerek uyelerin bilgilenmesi ve bir degerlendirme yapmasi saglanabilir.
Bunu mu aradınız?

http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/30747.htm

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-10-2013, 20:25   #7
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Hahha ben mi yazmisim Tesekkurler, evet bunu ariyordum...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025