![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
Mazı tohumu paylaşımı
Az evvel evimizin girişindeki 2 adet mazıdan aldığım tohumları taze taze sizlerle ya da meraklılarıyla paylaşmak istedim. Bu etkinliğe bu sene katılamamıştım ama geç kalmış sayılmam sanırım. Aslında geçen sene paylaşımdan aldığım kekiklerinde tohumlarını paylaşmak istiyordum ama beklediğimden az tohum verdiler malesef. Onların yerine sürpriz bazı tohumlardan da ekleyip göndereceğim. Mazıların ve tohumlarının fotoları ekliyorum. Yalnız alıcı ödemeli göndermek istiyorum bilgilerinize... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
İyi günler, Sitede yeni olduğum için yardıma ihtiyacım var.2014 senesinin tohum etkinliğine ben de katılmak istiyorum.Listedekilerden almak istediğim ve bende fazladan olan tohum,yumru,çelik vs.lerim var.Nerden başlamalıyım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Şimdilik bekleyin, paylaşmak üzere ne yetiştireceğinize karar verin, Haziranda yeni etkinliğe başlarız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
medine düğmesi çiçeği tohumu var takas için ekleyebilirmiyim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn dünyam1, elinizdeki medine çiçeği tohumunu paylaşım organizasyonu başladığı zaman bir başlık açarak, başka tohumlarda var ise onları da ekleyip belirtirsiniz. Şimdi burada sadece paylaşılmasını arzu ettiğimiz, bulamadığımız tohumları listeliyoruz. İstediğiniz bir tohum var ise listeye bakıp yazılmamışsa listeye ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
sayın lonicera tamam teşekkür ederim, listede bende olmayan, bende olmasını istediğim çoğu tohumlar var ama benim elimde geçen sene burada paylaşımda aldıgım bazı tohumları fazla çogalmadı. terası olan kata taşınıyorum inşallah seneye bu etkinlige kadar çogaltmayı başarırsam isteyenlere paylaşacagım.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
şimdi benim istediğim tohumları ekledim bana nasıl ulaşacak .. ksura bakmayın bu sitenin ve yetiştiricilğin acemisiyim onun için yardımlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
merhaba bende yeni başlayacağım sizlerden nasıl tohum alabilirim |
![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
agaclar.net
|
Bu yılın etkinliği bittiği için ekledim dediğiniz tohum talepleri size ulaşamayacak. Alış veriş bölümünde ücretsiz tohum paylaşım başlıklarını takip edin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sn MeyveliTepe, Alis' Pembe Kiraz ve Tekin'in Bulgar Pembesi icin gonderdiginiz tohumlardan sirasiyla 6 ve 3 tane ektim. Domates tohumlarini hasat ederken fermentasyon yontemini kullandiginizi biliyorum. Tohumlar cok temizdi ve birbirine yapismis tohumlari ayirmaya calismak gibi bir sorun olmadi; oncelikle bunun icin tesekkurler. Cimlenme yuzdesi de %100 oldu. Bu orneklemdeki sonuc, genel hakkinda kesin bir sonuc vermeyebilir ama butun tohumlari eksem oranin %100'e cok yakin (belki de %100) olacagina eminim. Her iki cesidi de 3-4 hafta icinde topraga alacagim. Sizin kullandiginiz yonteme kiyasla, daha onceden elimde olan ve kurutma yontemiyle hasat edilen kimi tohumlardaysa hem cimlenme sureleri gozle gorulur sekilde uzun hem de cimlenme yuzdeleri dusuk oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sayın birnefestoprak, Bende sizin ve sayın sigacık'ın gönderdiği biber tohumlarından çimlendirdim. Ektiğim tüm tohumlar filizlendi, hem de 1 hafta da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2012
|
Merhaba arkadaşlar Tarım Danışmanıyım. Ağırlıklı olarak Şifalı bitkiler ile ilgileniyorum. Ayrıca elimde doğal domates ve biber tohumları var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Ben de bu yıl bahçemin bir bölümünü şifalı bitkilere ayırmak istiyorum.Bunun için internetten bazı sitelerden nane,zahter,zufaotu gibi fideler getirttim. Doğal şifalı bitki tohumlarına ulaşabileceğimiz yerleri biliyorsanız yazar mısınız? |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
agaclar.net
|
Son tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmıştım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sn. SDurul, paylaşımda bulunduğunuz sabah sefası tohum paketinin içinde ayrıca paketlenmiş, diğer sabah sefası tohumlarına nazaran oldukça iri olan sabah sefası tohumlarının diğerlerinden farkı ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Benim ne zamandır aklımda olan bir soru var.Bu yıl bahçeme tohum takastan gelen ve zengarden aldığım (geleneksel)tohumlar var.Bunları hayırlısıyla yetiştirdikten sonra hangilerini tohum takasta paylaşacağım?Anladığım kadarıyla tohumların en az 1 yıl bizde kalması ve çoğalması gerekli.Ama zaten tohum takastan gelen tohumlar daha önceki yıllardan denenmiş.Yani onların tohumlarını almayı başardığımızda beklemeden önümüzdeki faalitette paylaşmamız doğru olur mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
Geçen Sene ektiğim chialar toprakta olduğundan olsa gerek bayağı büyüdüler. Ama çiçeklerini bayağı geç açtılar ve senenin ilk donu onları öldürdü. Neyse ki bir iki çiçekten biraz tohum almayı başardım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2014
|
Selamlar bende sitede yeniyim bir kaç başlıkta taleplerime ekle seçeneği ile istediğim türler için talepte bulundum ama aktif olan paylaşımlar mıydı bilemiyorum. Kargo için adres belirtilmediğinde gönderim yapılmıyor bu yüzden talebimiz onaylandığında adresimizi vermemiz gerektiğini söyleyen bir mesaj mı gelecek bize ? Şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
2014 yılı paylaşımı için henüz bir girişim olmadı.... üstteki mesajında sayın meyvelitepe haziran gibi başlarız diye yazmış ama....???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
|
Bu seneki hava şartlarından dolayı bir sarkma olabileceğini düşünüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |