Biber dolmasina bayilirim ama Sn MeyveliTepe'nin dedigi gibi, California Wonder'in dolmasini yapmak bence de hem pratik olmuyor hem de bizim yemeklere uymuyor; cunku kabugu dolmalik olmak icin kalin ve ayni zamanda meyveleri bizim geleneksel Kandil bibere gore 2-3 kat daha buyuk.
Amerikalilar, kalin kabuklu bu bibere (California Wonder ve cok daha buyuk meyveli dolmalik diger biberlere) bayilirlar. Icine zevke gore ne dolduracaklarsa doldurup firina verirler. Pistikten sonra da ortadan ikiye kesip, tek kisiye bir aksam yemeginde yetecek kadar paylastirip ekmeksiz tuketirler. Bizdeki gibi sulu yemegini yapmayi bilmezler (Louisiana gibi Guney eyaletlerindeki Cajun mutfagi ve ayrica Meksika mutfagindan gecmis tarifler haric, sulu yemek yok denecek kadar azdir).
Kandil'in cok onemli bir farki, kabugunun ince olmasi. Boylece, yemegin butun o guzel tadini da biberin kendisi absorbe ediyor ve ayni zamanda California Wonder'a gore seker orani daha dusuk diye dusunuyorum. Ustune tam yagli yogurdu gezdirince tadindan yenmiyor

Haliyle, yapilan yemek sulu oldugu icin de daha sonra isitilip tekrar yenilebiliyor, devami geliyor. Bu arada burda bir yetistiriciye, Kandil biberinin tohumundan verdim. Yetistirdikten sonra, "Bu biber, dolmalik degil ki" diye cikisti
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan
Bence de taze tüketilmeli.
Biber dolmasını sevmem
|