agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2013-2014 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni3632Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-10-2013, 22:17   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Bu biber Bursa'da bolca yaşayan Arnavutlar'ın çok sevdiği bir biber. Çok acı olmasına rağmen fazlaca tüketiliyor. Halamın gelini de Arnavut ve onlar da yetiştiriyor bu biberi İnegöl'de. Etli bir biber. Turşu olarak, kurutup yoğurtlu yemeğini yaparak ve içine lor doldurup bir tür salata-turşu gibi baskısını yaparak tüketiyorlar...

Tohumu paylaşmamı ister misiniz?
Eklenti 445637

Eklenti 445638
Aynı biber mi bilmiyorum benim bahçemde de bir kök var kırmızı halini görmedim fakat yeşil olarak ,üzerinde aynı çizgiler,oldukça acı ve etli bir biber

cetiner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-10-2013, 22:53   #2
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sanirim o cizgiler, meyvelerin kizardiktan sonra catlamasiyla ilgili. Cesit ozelligi gibi gozukmuyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner Mesajı Göster
Aynı biber mi bilmiyorum benim bahçemde de bir kök var kırmızı halini görmedim fakat yeşil olarak ,üzerinde aynı çizgiler,oldukça acı ve etli bir biber

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-10-2013, 23:10   #3
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sanirim o cizgiler, meyvelerin kizardiktan sonra catlamasiyla ilgili. Cesit ozelligi gibi gozukmuyor.
Mutlaka siz daha iyi bilirsiniz ama bence bu çatlaklar çeşit özelliğiyle ilgili. Çünkü biberler daha yeşilken bile krokodil misali çatlak bir derisi oluyor. Kızardıkça belirginleşiyor çatlaklar. Geç olan bir tür. Yaz sonunu buluyor olgunlaşması.

loveforlife Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-10-2013, 23:46   #4
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Estagfurullah, tahminde bulunuyorum. Catlaklarin nedeni fizyolojik olsa gerek diye dusundum. Meyveler kalin kabuklu mu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Mutlaka siz daha iyi bilirsiniz ama bence bu çatlaklar çeşit özelliğiyle ilgili. Çünkü biberler daha yeşilken bile krokodil misali çatlak bir derisi oluyor. Kızardıkça belirginleşiyor çatlaklar. Geç olan bir tür. Yaz sonunu buluyor olgunlaşması.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-10-2013, 09:47   #5
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Estagfurullah, tahminde bulunuyorum. Catlaklarin nedeni fizyolojik olsa gerek diye dusundum. Meyveler kalin kabuklu mu?
Meyveler kalın kabuklu ve etli. Ben geçen yıl turşusunu ve yoğurtlusunu yedim o akrabamızın evinde. Turşunun içinde hiç erimiyor, kütür kütür. Çok acı olmasına rağmen yedikçe yedirtiyor. Lezzetli bir acı. Bir de içine lor-kaymak doldurup baskı (bir tür turşu ya da konserve denilebilir) yapıyorlarmış. Onun yemedim ama çok güzel olduğunu anlattılar. Bu yıl için tohum rica etmiştim. Sağ olsunlar birkaç tane biber getirmişler. Hemen tohumlarını ayırıp biberleri turşu yaptım ben de...

loveforlife Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-10-2013, 10:51   #6
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Meyveler kalın kabuklu ve etli. Ben geçen yıl turşusunu ve yoğurtlusunu yedim o akrabamızın evinde. Turşunun içinde hiç erimiyor, kütür kütür. Çok acı olmasına rağmen yedikçe yedirtiyor. Lezzetli bir acı. Bir de içine lor-kaymak doldurup baskı (bir tür turşu ya da konserve denilebilir) yapıyorlarmış. Onun yemedim ama çok güzel olduğunu anlattılar. Bu yıl için tohum rica etmiştim. Sağ olsunlar birkaç tane biber getirmişler. Hemen tohumlarını ayırıp biberleri turşu yaptım ben de...
Yeri olmadığını biliyorum fakat başka yerde sorsam farketmezsiniz diye burada rica bulunayım sizden. Bu bahsedilen biberden yapılan meze ile Boşnak Biberinden yapılan Soka'nın tarifini öğrenip mutfak bölümünde paylaşabilir misiniz? Birçok yerde farklı tarif var ve çoğu da değişime uğramış. Orijinal hali ile öğrenip paylaşırsanız seviniriz.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-10-2013, 09:59   #7
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Estagfurullah, tahminde bulunuyorum. Catlaklarin nedeni fizyolojik olsa gerek diye dusundum. Meyveler kalin kabuklu mu?
Bazı biber çeşitlerinde dıştaki zar inceliğindeki kabuk, biber kızardıktan sonra böyle çatlıyor. Bence de çatlakların sebebi fizyojik fakat sadece belirli çeşitlerde ve o çeşitteki biber benzer olgunluğa geldiğinde hepsinde oluyor. Bu bakımdan bir çeşit özelliği sanırım.

Jalapeno çeşidinde de kızardıktan sonra dış kabuk böyle çatlıyor ama ondaki çatlaklar yanlış hatırlamıyorsam boyuna oluyordu. Bu çeşit biberdekiler enine halkalar şeklinde.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-10-2013, 18:28   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sanirim o cizgiler, meyvelerin kizardiktan sonra catlamasiyla ilgili. Cesit ozelligi gibi gozukmuyor.
Biberler yeşilken o çizgiler mevcut ben kırmızı halini görmemiştim .

loveforlife beğendi.
cetiner Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025