View Single Post
Eski 01-10-2013, 23:53   #128
heyyamola
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn heyyamola,

Desti domatesle ilgili erken ve gec hasat derken, ayni cesit domatesin ilk meyvelerini verdigi zaman aldiginiz tohumlariyla sonraki donemde verdigi domateslerden aldiginiz tohumlari mi kastediyorsunuz?

Bir de bu yil takasta paylastiginiz desti domatesle 2012 takas etkinligine gonderdiginiz desti domates ayni midir?

Resimlere bakinca, Sn bahtiyar02'nin takasta paylastigi cesit sizin paylastiginiz ceside gore daha buyuk meyvelere sahip gibi gozukuyor. Bu iki cesit ayni midir?
Aynı çeşit domatesin, farklı zamanlardaki hasadını kasdetmiştim. Erken hasat olarak belirttiğim en erken oluşan meyvelerin tohumlarıdır. Geç hasat olarak belirtilen tohumlar, 2 ay kadar sonra hasat edilmiştir.

Bu yıl paylaştığım tohumlar, 2012 takas etkinliğine gönderdiklerimin aynısıdır.

Paylaştığım tohumları, 2011 yılında Sn. yarenimex' den ücretsiz paylaşım yoluyla edinmiştim. O da Sn. bahtiyar02' den aldığını belirtmişti. Geçen seneki etkinlikte Sn bahtiyar02, ufak ve büyük boy olarak 2 farklı çeşidi paylaşıma sunmuştu. Benim yetiştirdiklerim, muhtelif boylardaki ceviz büyüklüğünde diyebilirim.

heyyamola Çevrimdışı   Başa Dön