Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Bu biber Bursa'da bolca yaşayan Arnavutlar'ın çok sevdiği bir biber. Çok acı olmasına rağmen fazlaca tüketiliyor. Halamın gelini de Arnavut ve onlar da yetiştiriyor bu biberi İnegöl'de. Etli bir biber. Turşu olarak, kurutup yoğurtlu yemeğini yaparak ve içine lor doldurup bir tür salata-turşu gibi baskısını yaparak tüketiyorlar...
Tohumu paylaşmamı ister misiniz?
Eklenti 445637
Eklenti 445638
|
Kesinlikle isteriz. Çok makbule geçer.

Geçenlerde Boşnak mahallesinde yaşayan bir arkadaşım bahsetmişti. Tam da tarife uyuyor. Kırmızı biberleri fırına verip kabuğunu soyduktan sonra doğrayıp süt kaymak ya da ekşimik (tam olarak hangisi olduğunu o da bilmiyor) ile karıştırıp kahvaltılık ya da mezelik yaptıkları bir çeşitmiş.