View Single Post
Eski 01-10-2013, 21:27   #126
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Bu biber Bursa'da bolca yaşayan Arnavutlar'ın çok sevdiği bir biber. Çok acı olmasına rağmen fazlaca tüketiliyor. Halamın gelini de Arnavut ve onlar da yetiştiriyor bu biberi İnegöl'de. Etli bir biber. Turşu olarak, kurutup yoğurtlu yemeğini yaparak ve içine lor doldurup bir tür salata-turşu gibi baskısını yaparak tüketiyorlar...

Tohumu paylaşmamı ister misiniz?
Eklenti 445637

Eklenti 445638
Kesinlikle isteriz. Çok makbule geçer. Geçenlerde Boşnak mahallesinde yaşayan bir arkadaşım bahsetmişti. Tam da tarife uyuyor. Kırmızı biberleri fırına verip kabuğunu soyduktan sonra doğrayıp süt kaymak ya da ekşimik (tam olarak hangisi olduğunu o da bilmiyor) ile karıştırıp kahvaltılık ya da mezelik yaptıkları bir çeşitmiş.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön