![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu biber Bursa'da bolca yaşayan Arnavutlar'ın çok sevdiği bir biber. Çok acı olmasına rağmen fazlaca tüketiliyor. Halamın gelini de Arnavut ve onlar da yetiştiriyor bu biberi İnegöl'de. Etli bir biber. Turşu olarak, kurutup yoğurtlu yemeğini yaparak ve içine lor doldurup bir tür salata-turşu gibi baskısını yaparak tüketiyorlar... Tohumu paylaşmamı ister misiniz? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Alıntı:
Geçenlerde Boşnak mahallesinde yaşayan bir arkadaşım bahsetmişti. Tam da tarife uyuyor. Kırmızı biberleri fırına verip kabuğunu soyduktan sonra doğrayıp süt kaymak ya da ekşimik (tam olarak hangisi olduğunu o da bilmiyor) ile karıştırıp kahvaltılık ya da mezelik yaptıkları bir çeşitmiş. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Sn loveforlife, Bu biber, 2012 etkinligine iri boy aci koy biberi (Bursa'nin dag koylerinden) olarak gonderdiginiz cesitle ayni mi? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 246
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Sanirim o cizgiler, meyvelerin kizardiktan sonra catlamasiyla ilgili. Cesit ozelligi gibi gozukmuyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Mutlaka siz daha iyi bilirsiniz ama bence bu çatlaklar çeşit özelliğiyle ilgili. Çünkü biberler daha yeşilken bile krokodil misali çatlak bir derisi oluyor. Kızardıkça belirginleşiyor çatlaklar. Geç olan bir tür. Yaz sonunu buluyor olgunlaşması. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Estagfurullah, tahminde bulunuyorum. Catlaklarin nedeni fizyolojik olsa gerek diye dusundum. Meyveler kalin kabuklu mu? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyveler kalın kabuklu ve etli. Ben geçen yıl turşusunu ve yoğurtlusunu yedim o akrabamızın evinde. Turşunun içinde hiç erimiyor, kütür kütür. Çok acı olmasına rağmen yedikçe yedirtiyor. Lezzetli bir acı. Bir de içine lor-kaymak doldurup baskı (bir tür turşu ya da konserve denilebilir) yapıyorlarmış. Onun yemedim ama çok güzel olduğunu anlattılar. Bu yıl için tohum rica etmiştim. Sağ olsunlar birkaç tane biber getirmişler. Hemen tohumlarını ayırıp biberleri turşu yaptım ben de... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
|
Alıntı:
Jalapeno çeşidinde de kızardıktan sonra dış kabuk böyle çatlıyor ama ondaki çatlaklar yanlış hatırlamıyorsam boyuna oluyordu. Bu çeşit biberdekiler enine halkalar şeklinde. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 246
|
Biberler yeşilken o çizgiler mevcut ben kırmızı halini görmemiştim . |
|
|
|
![]() |
|
|