agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2013-2014 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni3632Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-10-2013, 22:09   #1
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Bu biber Bursa'da bolca yaşayan Arnavutlar'ın çok sevdiği bir biber. Çok acı olmasına rağmen fazlaca tüketiliyor. Halamın gelini de Arnavut ve onlar da yetiştiriyor bu biberi İnegöl'de. Etli bir biber. Turşu olarak, kurutup yoğurtlu yemeğini yaparak ve içine lor doldurup bir tür salata-turşu gibi baskısını yaparak tüketiyorlar...

Tohumu paylaşmamı ister misiniz?
Name:  IMG_3500.jpg
Views: 6823
Size:  43.0 KB

Name:  IMG_3501.jpg
Views: 5964
Size:  43.5 KB

loveforlife Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-10-2013, 22:27   #2
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Bu biber Bursa'da bolca yaşayan Arnavutlar'ın çok sevdiği bir biber. Çok acı olmasına rağmen fazlaca tüketiliyor. Halamın gelini de Arnavut ve onlar da yetiştiriyor bu biberi İnegöl'de. Etli bir biber. Turşu olarak, kurutup yoğurtlu yemeğini yaparak ve içine lor doldurup bir tür salata-turşu gibi baskısını yaparak tüketiyorlar...

Eklenti 445637

Eklenti 445638
Kesinlikle isteriz. Çok makbule geçer. Geçenlerde Boşnak mahallesinde yaşayan bir arkadaşım bahsetmişti. Tam da tarife uyuyor. Kırmızı biberleri fırına verip kabuğunu soyduktan sonra doğrayıp süt kaymak ya da ekşimik (tam olarak hangisi olduğunu o da bilmiyor) ile karıştırıp kahvaltılık ya da mezelik yaptıkları bir çeşitmiş.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-10-2013, 20:04   #3
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sn loveforlife,

Bu biber, 2012 etkinligine iri boy aci koy biberi (Bursa'nin dag koylerinden) olarak gonderdiginiz cesitle ayni mi?

Alıntı:

Eklenti 445637

Eklenti 445638

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-10-2013, 20:53   #4
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn loveforlife,

Bu biber, 2012 etkinligine iri boy aci koy biberi (Bursa'nin dag koylerinden) olarak gonderdiginiz cesitle ayni mi?
Bu tamamen farklı bir tür. Tohum, yeni geçti elime. Arnavut kökenli halkın severek tükettiği özel bir tür. Diğeri süs biberi ya da çiçek biberi denen acı biberin iri boyu. Diğeri bunun kadar acı değil zaten. Diğerinin şu görseli yeterli olacaktır umarım... Bu sene onun fotoğrafını çok çekmemişim nedense...

Name:  IMG_2629.jpg
Views: 811
Size:  28.1 KB

Eski 03-10-2013, 22:17   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:

Eklenti 445637

Eklenti 445638
Aynı biber mi bilmiyorum benim bahçemde de bir kök var kırmızı halini görmedim fakat yeşil olarak ,üzerinde aynı çizgiler,oldukça acı ve etli bir biber

cetiner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-10-2013, 22:53   #6
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Sanirim o cizgiler, meyvelerin kizardiktan sonra catlamasiyla ilgili. Cesit ozelligi gibi gozukmuyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner Mesajı Göster
Aynı biber mi bilmiyorum benim bahçemde de bir kök var kırmızı halini görmedim fakat yeşil olarak ,üzerinde aynı çizgiler,oldukça acı ve etli bir biber

Eski 03-10-2013, 23:10   #7
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Sanirim o cizgiler, meyvelerin kizardiktan sonra catlamasiyla ilgili. Cesit ozelligi gibi gozukmuyor.
Mutlaka siz daha iyi bilirsiniz ama bence bu çatlaklar çeşit özelliğiyle ilgili. Çünkü biberler daha yeşilken bile krokodil misali çatlak bir derisi oluyor. Kızardıkça belirginleşiyor çatlaklar. Geç olan bir tür. Yaz sonunu buluyor olgunlaşması.

Eski 03-10-2013, 23:46   #8
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Estagfurullah, tahminde bulunuyorum. Catlaklarin nedeni fizyolojik olsa gerek diye dusundum. Meyveler kalin kabuklu mu?

Alıntı:
Mutlaka siz daha iyi bilirsiniz ama bence bu çatlaklar çeşit özelliğiyle ilgili. Çünkü biberler daha yeşilken bile krokodil misali çatlak bir derisi oluyor. Kızardıkça belirginleşiyor çatlaklar. Geç olan bir tür. Yaz sonunu buluyor olgunlaşması.

Eski 04-10-2013, 09:47   #9
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Estagfurullah, tahminde bulunuyorum. Catlaklarin nedeni fizyolojik olsa gerek diye dusundum. Meyveler kalin kabuklu mu?
Meyveler kalın kabuklu ve etli. Ben geçen yıl turşusunu ve yoğurtlusunu yedim o akrabamızın evinde. Turşunun içinde hiç erimiyor, kütür kütür. Çok acı olmasına rağmen yedikçe yedirtiyor. Lezzetli bir acı. Bir de içine lor-kaymak doldurup baskı (bir tür turşu ya da konserve denilebilir) yapıyorlarmış. Onun yemedim ama çok güzel olduğunu anlattılar. Bu yıl için tohum rica etmiştim. Sağ olsunlar birkaç tane biber getirmişler. Hemen tohumlarını ayırıp biberleri turşu yaptım ben de...

Eski 04-10-2013, 10:51   #10
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Meyveler kalın kabuklu ve etli. Ben geçen yıl turşusunu ve yoğurtlusunu yedim o akrabamızın evinde. Turşunun içinde hiç erimiyor, kütür kütür. Çok acı olmasına rağmen yedikçe yedirtiyor. Lezzetli bir acı. Bir de içine lor-kaymak doldurup baskı (bir tür turşu ya da konserve denilebilir) yapıyorlarmış. Onun yemedim ama çok güzel olduğunu anlattılar. Bu yıl için tohum rica etmiştim. Sağ olsunlar birkaç tane biber getirmişler. Hemen tohumlarını ayırıp biberleri turşu yaptım ben de...
Yeri olmadığını biliyorum fakat başka yerde sorsam farketmezsiniz diye burada rica bulunayım sizden. Bu bahsedilen biberden yapılan meze ile Boşnak Biberinden yapılan Soka'nın tarifini öğrenip mutfak bölümünde paylaşabilir misiniz? Birçok yerde farklı tarif var ve çoğu da değişime uğramış. Orijinal hali ile öğrenip paylaşırsanız seviniriz.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-10-2013, 09:59   #11
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Bazı biber çeşitlerinde dıştaki zar inceliğindeki kabuk, biber kızardıktan sonra böyle çatlıyor. Bence de çatlakların sebebi fizyojik fakat sadece belirli çeşitlerde ve o çeşitteki biber benzer olgunluğa geldiğinde hepsinde oluyor. Bu bakımdan bir çeşit özelliği sanırım.

Jalapeno çeşidinde de kızardıktan sonra dış kabuk böyle çatlıyor ama ondaki çatlaklar yanlış hatırlamıyorsam boyuna oluyordu. Bu çeşit biberdekiler enine halkalar şeklinde.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-10-2013, 18:28   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:
Biberler yeşilken o çizgiler mevcut ben kırmızı halini görmemiştim .

loveforlife beğendi.
cetiner Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025