![]() |
|
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
elmada tozlaşma sorununa karşı kokteyl fidan dikebilirsiniz. Aynı ağaçtan 2 farklı Elma çeşidiyle hem tozlaşma sorunu aşılır hemde farklı tadların keyfi çıkarılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2010
|
Ben çekirdekten Starking elma çimlendirdim, geçen Şubat- Mart ayıydı yanlış hatırlamıyorsam, kısa sürede bu fotoğraftaki boya geldiler, ama mesele şu ki bu boyda kaldılar, iki aydır filan hep bu boydalar. (Saksının uzunluğu 10-15 cm filan) Büyümeleri için ne yapayım? Kaldılar öyle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Evin bahçesindeki elmalardan görüntüler. Starking yumuşak,dişsiz ağızlara göre.Golden altın sarısı,olgunlaşması sığırcık kuşlarının talan dönemine denk geliyor.Ve Amasya.Sulu,sert,aromalı.Ama bir sene var bir sene yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Tarla cephesinde durum pek iyi değil.Baharda epey çiçek vardı.Bakla zınnıydı, dondu derken çok azı meyveye dönüştü.Ama karalekeye karşı başarılı oldum.Ağaçlar bu sene rahat nefes alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Sezon içinde ağaçlara yaptığım uygulamalarla ilgili defter tutuyorum. Defteri;gübreleme,sulama,ilaçlama,toprak işleme,budama,hasat ve gözlem diye bölümlere ayırdım.Hangi tarihte neyi yapmışım,açıp bakıyorum. Granny smith(yeşil elma) daha sert ama goldenler yavaş yavaş yeme olgunluğuna geliyor.Birinci fotoğraftaki elmanın cinsini bilmiyorum,yarı bodur amasya diye almıştım ama emin değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Dökülen elmaları değerlendirmek dert.Yesen kaç tanesini yiyeceksin,yakınlarda meyve suyu fabrikası falan da yok.Biz de pekmez yapalım dedik. Dedik ama bizim pekmez bildiğiniz taş.Ateşin üzerinde çok bekletmiş,kıvamını kaçırmışız.Sıcağı sıcağına kavanozlara koyarken iyiydi.Şimdi çıkarırken kaşığı eğiyor,o derece yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
Selamlar.İçi-dışı kırmızı elma fidanını İstanbul'da nerde bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Yeni katıldım ilk mesajım, ağaçları eskisinden daha çok sevmeye başladım. Ve siteye üye oldum ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Yeni Üye
|
Flood olacak fakat sorunumu yazmak istiyorum. Babannemin yıllar önce ektiği elma ağaçlarından birisi dalını taşıyamayıp kırılmış. Babannem de vefat ettiği için ilgilenilmiyor. 1 sene kırık durdu zavallı ağaç. Kırık olduğu halde kırılmış kısımlardan yaprak yeşeriyor hala. Gövdeden çatallanmaya başladığı kısımlarda çatlamalar mevcut. Kırık olan kısmı dayanamadım kestim. Kestiğim kısımın en iç yıllık halkalarında çürümeler mevcut. Bu işlerden hiç anlamam tabir edemiyorum sanki ufalanmış küflenmiş gibi. Kameram yanımda olmadığı için fotoğraflayamadım. Sizce ağacın durumu çok mu kötü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
1-1.5 metre bir şey mi? Ben yeni fidan diktim, 50 cm den sonra kirş çıktı hilti ile zor deldik. Bu Bahçe'deki elmalar çok iyi meyve verdiğine göre, sizin ağacınızın sorunu kök ile alakalı değildir. Tabi uzman değilim, sadece gözlemlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Yeni Üye
|
Bahçenin derinliğini tahminen söylemiştim. Bugün babama sordum. Yarım metreden biraz fazladır anca o kadar dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Sn. kırkdilim . ağaçların dibindeki sulama boruları dikkatimi çekti . umarım tek değildir. saçak köklü meyvelerin çift taraflı sulanması gerekli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
|
Dün yeni fidan alıp diktim fakat bugün yaprakları içe doğru kıvrıldı. Normal mi acaba yoksa yerini mi beğenmedi resimleri link olarak ekliyorum Birde cinsi nedir bu elmanın. En uygun yer burası diye düşündüğüm için bura yazdım mesajı umarım öyledir. =) Düzenleyen remus2 : 25-07-2016 saat 07:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca resimler açılmıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
hızla kurumaya başladı önerisi olan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
üstteki elmada son durum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
jerseymac , red star(williams pride) ,braeburn ,arap kizi , red gala ,galofor fuji 8,pink lady,scarlet spur, jona gold , golden delicious bu elma cinsleri hakkında bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Tarladaki elmalarda bu bahar çiçek yok.Oysa bu günlerde benim ağaçtan ağaca koşup bakla zınnı toplamam gerekirdi! Neyse ki evin bahçesinde var.Amasya tam çiçekte,golden henüz açmadı.Her şey yolunda giderse iki ağacın meyvesi bize yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
tarladakilerde çiçek olmaması normal mi?, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2014
|
Önceki yıl çok verdiyse bu yıl dormansiye girmiş olabilir ama yine bu kadar olmaması lazım. Yanlış budamanın veya beslemenin sonucu da olabilir. **** ağır hastalık veya zararlı vs.. gibi birçok nedeni olabilir. Bu yıl için özellikle yapraktan iyi bir mikro element beslemesi beraberinde topraktan beslemeye ağırlık verilirse seneye iyi göz oluşturur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl pek ilgilenemedim.Kara lekeye yakalandılar.Üzerlerindeki hastalıklı yaprakları döktükten sonra ilginç bir şey oldu,kışa yakın o yılki sürgünler yapraklandı ve az da olsa çiçek açtı.Ağaçların dengesi bozuldu diye düşünüyorum. Sulamayı 5 m yüksekteki 1,5 tonluk depodan kendi basıncıyla tek hat üzerinden yapıyorum.Su yeterli gelmemiş olabilir. (Bu yıl 3 tonluk bir depo daha aldım.Çift hat yapabilirim.)Zaten etraftaki köylüler neden salma sulama yapmıyorsun da böyle damlamayla falan uğraşıyorsun diye bana kızıyorlar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
içi ve dışı kırmızı elma
İçi de dışı da kırmızı elmayı en sonunda Fikret abinin bahçesinde buldum. Ağaç gayet sağlıklı. Üzerinde elmaları da var. En kısa zamanda daha yakın fotoğraflarını çekeceğim. Gelişim aşamalarını da birlikte görebileceğiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2017
|
yararlı bilgiler için herkese teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
İçi dışı kırmızı elmanın olgunlaştığı zaman gidemeyince merakımızı giderememiştik. Bugün Fikret abinin yerine gidince sordum. Geç kaldığımı söyledi. Elmanın yaprakları bile dökülmüş. Orada düşenlerden iki tanesini en azından fikir vermesi için bağ makası ile kesip fotoğrafını çektik. Her tarafı kırmızı değil ancak görüntü güzel. Belki tam iyi durumda olanları daha iyi olabilir. Fikret abi Posof elması diyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|