![]() |
|
![]() |
#122 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2013
|
Muhtemelen ağacınız soğuklanma ihtiyacını karşılayamadığı için bu kadar geç çicek açmıştır. Tozlanıp, döllense hatta meyve bağlasa bile ağacın o meyveyi olgunlaştıracağını düşünmüyorum. Çok büyük ihtimal ile meyveyi silker. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Meyve tutması mümkün değil çapraz tozlanma şart bu türde. Koparmaya kıyamıyorum çiçekleri çok tatlı ![]() ![]() Tutmuş gibi görünen bir meyve ilk rüzgarda döküldü. ![]() Zaten yamuk görünüyordu. ![]() Güzelbahçe Bucaya göre daha soğuk, umarım yeteri kadar üşür de zamanında tekrar açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2013
|
Alıntı:
Sayın Jezebel Ağacınız da ateş yanıklığı belirtisi görülmektedir. Tutan meyvenin de hastalıktan kuruduğu açıktır. Acilen hastalık belirtisi gösteren yerleri yara dokularının altından budamanızı tavsiye ederim yoksa ağacınızı yakarak imha etmeniz gerekecektir. Çünkü çok tehlikeli bir hastalıktır. Kullandığınız budama makaslarını ve diğer aletlerinizi de başka ağaçlarda kullanmadan önce çamaşır suyu ile iyice temizlemenizi tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2013
|
Alıntı:
İkna olmanız için yapacak bir şeyim yok ancak yayınladığınız görüntüler ateş yanıklığı belirtileri gösteriyor keşke canlı olarak görme şansımız olsa da konu hakkında daha fazla fikir beyan edebilseydik ancak fotoğraflar üzerinden bu kadar oluyor. İnşallah bitkiniz daha iyi günler geçirecektir. Ayrıca sizin merakınızı artırdığım için ne mutlu bana. iyi günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Ne desem bilmem ki ![]() Dün her tarafına sıvı bakır sıktım. Zamansız çiçek açmanın haricinde, yapraklarda kızarıklık ve kavrulma gibi bir şeyler var. Gövdenin tamamının kabuğunu taradım, en ufak leke yok. Geçen bir haftalık yağmur ve rüzgardan sonra bir adet elma hala dimdik ayakta. ![]() Aslında self fertile olmadığı için bu elmanın dökülmesini bekliyorum. Durum bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Bu nisanda dikilen elma fidaninda bugun 2 cicek tespit ettim. Normal olmasa gerek. Ne yapabilirim. 2 ay once elmanin etrafinda sebzelikbyaptim. Kullandigim gubre mi sebep oldu acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Anna gibi dinlenme döneminde düşük sıcaklık toplamı isteyen bir çeşidiniz var ise normal karşılabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Cesit fuji anna. Normal karsilanabilme ihtimali sevindirdi beni. Cicekleri koparmamistim. Simdi koparayim bari. Bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2007
|
Merhaba, Balkonda ve saksıda elma ağacı yetiştirmek için uygun saksı büyüklüğü ne olmalıdır ? 50 litrelik bir saksıda meyve verecek şekilde yaşar mı ? Not: Bir yakınım için soruyorum. Kendisi Almanya'da yaşıyor. Tür konusunda da bilgim yok, sadece kırmızı elma yetiştirmek istediğini belirtti. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Anna diye bahsettiğim elma, düşük soğuklanma isteği olan Antalya'nın sahil kesimi **** İsrail gibi ülkelerde kullanılmaktadır. Fuji elma çeşitlerinde genel olarak yüksek soğuklanma isteği söz konusudur. Sizin ağacınızda yeri ile ilgili bir sıkıntı var büyük ihtimal ile. Otoyol kenarı gibi **** şehrin göbeğinde ısıtmanın yoğun yapıldığı bir bölgede gibi. Yol kenarındaki ağaçlarda yoldan geçen araçların egzoz dumanından oluşan ısı sebebiyle düzensiz çiçeklenme görülebilir. Döllenme gerçekleşse bile elmalar büyük ihtimal ile düşer. Düşmez ise de ufak meyve olarak kalır. Bu ufak meyveler haziran dökümünde büyük ihtimal ile dökülür. Hadi diyelim çok olağan üstü bir durum oldu, ekim ayına kadar hayatına devam edebilir ama bu çok düşük bir ihtimal. Aklıma gelen her ihtimali yazmaya çalıştım, umarım yardımcı olabilmişimdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Tam tersine silivri sahile yakiniz. Bol ruzgar da aliyor. Birkac hafta once yogun ciceklendi. Bazilari da seyrek de olsa meyve tuttu. Etiketinde cesit adi boyle yaziyor ama bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Gerci benim elma etiket resmine de pek benzemiyor sanki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
50 litrelik saksıyı gözümde kestiremedim, M 26 ile daha önce elma yetiştirmediğim için kök derinliği hakkında bir malumatım yok ama farazi olarak 40 cm yüksekliğinde, 60 cm genişliğinde bir saksı yeterli olacaktır. Ayrıca M 27 anacı bambu, demir direk gibi bir destek sistemine ihtiyaç duyacaktır. Aksi takdirde devrilir. M9, M26 gibi diğer bodur anaçların üstünde saksı içinde bir yetiştiricilik yapılmak isterse 60 cm yüksekliğinde 80 cm genişliğinde devasa bir saksı kullanmanızı öneririm. Bu anaçlarda destek sistemi olmadan devrilirler. Kırmızı çeşit olarak Almanya'nın genel iklim özelliklerini düşününce Almanya'nın yerel bir çeşidi olan Pinova'yı önerebilirim. Balkonda yetiştirme faslına gelirsek, düzensiz çiceklenme görülmesi muhtemeldir. Ayrıca mutlaka birbirini tozlayan iki çeşidin yan yana **** aralarında 15-20 m mesafe ile bulundurulmasını tavsiye ederim. Yoksa meyve tutumu gerçekleşmez. Golden grubu ( Golden Delicious, Golden Dorset, Golder Delicious Reinders, Starkspur Golden Delicious) kırmızı elmalar için genel tozlayıcıdır. Pinova'yı tozlamaya bilir, yanlış hatırlamıyorsam Pinova'nın atalarından birisi Golden Delicious idi. Çeşit seçimi konusunda yerel fidancılardan bilgi alsalar daha iyi olur. Almanya'daki elma yetiştiriciliğinde kullanılan çeşitler hakkında çok bir bilgim yok. Bence en rahatı internetten hazır pot-grown M27 anaçlı (rootstock) elma fidanı satan sitenin birinden satın alsınlar. Almanya için bir site bulamadım ama şu siteyi incelemelerini öneririm. Expert **** and advice on choosing and growing fruit trees Almanya'ya selamlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Yeni Üye
|
Şu anda elmaların çiçeklenme dönemi, 1-2 hafta önceki çiçeklenme normal. Yalnız hocam dediğim gibi ağaç yol kenarında, şehir içinde. Bu yüzden zaman zaman düzensiz çiçeklenme görebilirsiniz. Şehir içi olduğu için daha sıcak bu yüzden de ağaç daha erken uyanıp daha erken çiçeklenmiş. Benim Antalya - Elmalı'daki bahçelerimde şu anda kırmızı gonca dönemi ile %40 çiçeklenme arasındayız. Isparta - Eğridir- Boğazova bölgesinde ise %60-70 çiçeklenme mevcut. Sizin ağacınızın yeri itibari ile mevcut çiçeklenmesi gayet normal. Fuji varyetelerini tekrar taradım, Fuji Anna diye bir çeşit bulamadım. :S Red Delicious'u da yanlış yazmışlar. Meyve olgunlaşınca teşhis etme şansımız olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Elmalar tomurcuk dolu.Geçen sene de öyleydi.Çoğunu bakla zınnı yemiş,geri kalanı da karalekeye kaptırmıştım.Bu yıl önlemimi erken aldım.Mavi bardakları dallara astım,ilk karaleke ilacını yaptım. Enteresandır ki daha bakla zınnına rastlamadım.Erik çiçek açtı,üzeri bunlarla dolu olmalıydı.Özellikle öğle sıcağında inceledim,bir tane bile göremedim.Hadi hayırlısı! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Pembe gonca devresi ve ikinci karaleke ilaçlaması.Hazır bakla zınnılar da yokken bu kadar tomurcuğu heba etmemeliyim. Önceki senelerde tarlanın hepsini çapalıyor neredeyse hiç ot bırakmıyordum. Yaşlandıkça gözüm almıyor sadece sıra üzerlerini çapalıyorum.Eziyete gerek yok,böylesi daha iyi! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
548298 548299 548300 548301 548302 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2014
|
Bakla zınnı için çiçeklerin biraz daha açılmasını bekleyin. Bakla zınnı çiçeklerin erkek ve dişi organları yiyerek besleniyor. O yüzden tomurcuklar açıldığında tetikte olun derim. Bu böcekler sabahları hantal oluyorlar. Ağaçların altına bez gerip, silkeleyip dökmek ve sonrasında topluca imha etmek te bir mücadele yöntemdir. Karaleke için de her seferinde farklı bir gurup fungusit kullanmanızı tavsiye ederim. Hem daha etkili hemde direnç gelişimi olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Tetikteyim sayın estikey. Sabah erkenden bahçeye gittim.Mavi bardakların suyunu kontrol ettim,çiçekleri inceledim,bir tane bile bakla zınnı göremedim.Geçtiğimiz iki yıl, daha çiçekler tam açmadan pembe gonca devresinde talan başlıyordu. Sert geçen kış ya da geç gelen bahar.Bilemediğim bir sebep bu böceği bahçemden uzak tuttu.Bildiğim tek şey ilk defa ağaçlarım çiçekliğini yaşıyor. Elimde Bayer firmasının İlaçlama Programı adında bir kitapçığı var.Hangi devrede hangi ilaç kullanılır resimlerle falan anlatıyor.Karaleke ve iç kurdu mücadelesini bu kitapçığa göre yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Yanılmışım,tam çiçeklenmeyle beraber bakla zınnı istilası başladı.Aktif oldukları öğle sıcağında ben de aktiftim.Ağaçtan ağaca koştum,çiçeklerin içinden böcek ayıklayıp su dolu bardaklara attım. Hadi bu sene attım,belki seneye de atacağım.Ya sonra... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. athena -asena Redlove mi yoksa Era mı cinsi ? Kendi kendini tozlaştıran bir cins mi yoksa? Yerlisi de varmış da neden satışta yok bilmiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|