![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bir kaç ay önce ben de diktim posof elması, bakalım ne yapacak bu sene. @ Muda, elmaları küçük oluyor galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Bu elmanın soğuklama isteği ve dölleyici türü hakkında bilginiz var mı? Orijini Kırgızistan diye geçiyor, acaba yüksek soğuklama isteği olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2017
|
Alıntı:
linkte var |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
Merhaba elma fidanımın yaprakları bir böcek tarafından yenmiş gibi. Sebebi nedir? Ne gibi önlem alabilirim. Turunçgilden enzim yapmıştım. Yapraklarına fısfıslasam faydası olur mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
@RedLove cinsi olan elmaların birkaçı sebzelıkte kalmış kış boyu. Yemeden önce tohumları ayıkladım ve ektim. Baya doğal yoldan soğuklama olmuş. Bazıları hemen çimlendi. Soru, bu elmalar @RedLove mı olacak yoksa aşı anacının genetiğini mi taşıyacak ![]() Haybeye sevinmeyeyim mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Posof elması içi dışı kırmızı elma
Bugün nihayet dayanamayıp içi dışı kırmızı Posof elmasını kopardım. Bu yıl üçüncü yılı oldu. Fikret abiden kalem alıp bizim yerli elma fidanları üzerine durgun göz aşısı ile aşılatmıştım. Kendim de aşılamıştım. Ancak bir tane tutturabildim. Benim aşılar tuttuktan sonra bulunduğu yer ve ağaç sıkıntılı olduğu için Fikret abi kendinin ağacını mecburen söktü. Bu yıl sonbaharda benim aşıladığım fidanı vereceğim. İki fidan bu yıl çiçek açtı. Bir tane meyve tutumu oldu. Daha fazla bekleyemedim artık. Beklediğimden çok daha canlı ve kırmızı renklere sahip bir elmam oldu. Belki çok büyük değil ancak rengi gözalıcı farklı. Gelecek yıl muhtemelen çok daha fazla meyve tutumu olur. Elmayı altı parçaya böldüm. Biri küçük biri büyük parçayı ben aldım. Yetiştirdiğim için. Ancak anlatıldığı gibi ekşi bir elma. Biraz daha beklesem belki tatlanırdı. Daha fazla dayanamadım artık. ![]() ![]() ![]() Benim elma biraz geç çiçek açmıştı. Az çiçek ve farklı çiçeklerin olmaması belki de bakla zınıların zararı nedeni ile tek elma yetiştirebildik. İlginç bir elma. Yaprağı dalı bile kırmızı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl posof elmaları çok daha iyi ve kırmızı oldular. Ancak halen fidan olmaları nedeni ile çok meyve alamadım. Burada benim fidanlardan daha büyük bir ağaç gördüm. Elmalar tek tük değil çok yoğun halde idiler. Benim fidanlardan büyüyen elmalar az olması nedeni ile sanırım daha iri ve renkleri daha canlı. Bol meyveli ağacın elmaları daha küçük. Yeterli büyüklüğe geldikleri zaman ağaç bol meyve verdiği görülüyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2019
|
istanbul için grany smith tercih ettim. Kırmızı elma tam rengini çevirmeyebilir daha çok yeşil renk marmara ve karadeniz için öneriliyor sanırım. Fidan deposunu tercih ettim bu sefer. Daha önce e fidancımdan frenk üzümü almıştım kurudu ve fidan 10 cm bile yoktu. Fidan fiyatları ve kargo ücretleri de almış başını gitmiş bu arada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Herkese merhaba, yeni öğrendiğim bi bilgiye göre posof elmasının kabuğunun hemen altı kırmızımsı kabuk soyulduktan sonra da açık pembemsi bi gövdesi ve çiçeği de kırmızı olurmuş. Belki fidan alırken birilerinin işine yarar diye düşündüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|