agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Beğeni Düzeni196Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-06-2007, 14:08   #961
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Merhaba Denizcool, aramiza hos geldin. Sabretmesini bilmiyen biri oldugunuzu belirtip BONSAI ile ugrasmak istediginizi soyluyorsunuz. Bonsaide, sabri ogrenmeniz gerekecek.
Sabirsiz olmanizdan dolayi da Yetismis bitkilerle calismaya basliyacaginizi soyluyorsunuz. Umarim yetismis bitki derken, carsida bonsai diye satilan bonsai saksisi icerisindeki agaclari deyil de, fidancilardan alacagin yetismis fidanlar uzerinde yapacagin calismalari anlatmak istemissin.

Bonsai yapmak icin agaclar.net'te tum bilgiler vardir. Onumuzde bir de bonsai yarismasi var fidancidan alip uzerinde calisma yapacaginiz agacinizi, kim bilir belki yarismanin acemiler bolumunde yarismaya koyarsiniz.
Simdiden kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2007, 16:55   #962
-
 
Giriş Tarihi: 20-06-2007
Şehir: izmit
Mesajlar: 14
Ali H. ALI
teşekkür ederim ben bonzaimi çiçek türlerinden oluşturmak istiyorum belki bunun adı bonzai olmayacaktır ama ağaç **** fidanlardan düşünmüyorum yarışmaya katılmak yerine sadece paylaşmayı tercih ederim yarışmaları anlamlı **** teşvik edici bulmuyorum ego yapan bazı insanlar kendilerini tatmin etmek adına birşeyler yapıp sonra bundan vaz geçe biliyorlar olan yetiştirilen canlıya oluyor

denizcool Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2007, 17:11   #963
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Denizcool sitede yeterince dolaşmışsındır artık.Türkçeye dikkat ettiğimizi de farketmişsindir. Güzel bonsailer yaparken, dilimizi de güzel kullanmaya dikkat ediyoruz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2007, 17:22   #964
-
 
Giriş Tarihi: 20-06-2007
Şehir: izmit
Mesajlar: 14
özür dilerim, anlayamadığım,bu anlamda sadece sitenizde türkçeyi bozan benmiyim.Aydınlatırsanız çok memnun olacağım

denizcool Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2007, 17:51   #965
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Sevgili Denizcool, Memet şu an bağlı değil, ben cevap vermeye çalışayım.

Zaten, "Forumda, Türkçenin doğru kullanımı" başlığında okuduğun üzere, bu konuda dikkat etmeye çalışıyoruz. Sadece sana yapılan bir uyarı değil bu. Bütün yeni gelen arkadaşlarımızdan bu konuda hassas olmalarını rica ediyoruz. Dikkat ettiysen benim ve bir çok arkadaşımın imzasında da, "Forumda Türkçenin doğru kullanımı" başlığına yönlendirme olduğunu göreceksin.

Bundan sonraki mesajlarında göstereceğin özen için şimdiden teşekkür ediyoruz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2007, 17:57   #966
-
 
Giriş Tarihi: 20-06-2007
Şehir: izmit
Mesajlar: 14
todor
teşekkür ederim. Özellikle uslubun için. daha sıcak ve daha samimi
umarım bu uyarı da, uyarıda bulunan,diğerleri içinde faydalı olur. Tek taraflı olmayan herşeyi gönülden destekliyorum.

denizcool Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2007, 18:10   #967
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Bizimle oldukça anlayacaksın ki, buradaki arkadaşlarımızın hepsi samimi ve iyi niyetlidir. Yoksa neden onca işlerinin içinde bütün sorulara cevap vermeye, bildiklerini ve tecrübelerini paylaşmaya çalışsınlar ki. Arada sırada iyi niyetine ve samimiyetine inanmadığımız birisi çıkarsa, onuda son dakikaya kadar kırmadan kazanmaya çalışıyoruz. Forumu gezmeye devam ettikçe göreceksin.

Türkçenin doğru kullanımı ile ilgili başlığı bir daha okursan, mesajlarından dolayı bir daha uyarı almaman için dikkat etmen gereken kuralları anlayacaksın. Zaten hepsi bildiğin şeyler.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2007, 12:53   #968
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler sayin Denizcool, ciceklerden BONSAI [bonsai Japonca bir kelime Bon= tabak, kab, saksi anlaminda Sai= bitki, agac anlaminda ve su anda turkcede bir karsiligi olmadigindan Japonlarin kullandigi Bonsai deyimini kullaniyoruz] yapmak istedigini soyluyorsun. Olur ciceklerden de bonsai yapilabilir. Bonsai ister cicekten olsun ister agactan olsun, bilgi, deneyim sabir ve sevgi olmadan olmuyor. Yani cicek ve agac bonsai arasinda pek fark yok, olsa olsa aralarinda sadece yasam suresi farki vardir.

Yarisma hakkinda dusunduklerinize, saygi duyuyorum, ama katilmiyorum.
Hemen hemen her ulkede bonsai yetistiriliyor ve bonsai sergileri ve yarismalari duzenleniyor. Bu sergi ve yarismalar, katilanlari oldugu gibi, katimayip izleyenleri de olumlu etkileyip, daha guzel bonsailer yapmiya tesvik ediyor.

Cunku bonsai, resim ve heykel gibi bir gorsel sanat dali olmasina karsilik, gorup begendiginiz bir agaci ayni sekilde ayni tarzda kopya edip aynisini yapmiya calisabilirsiniz ve bu diger sanat dallarinda oldugu gibi ayip ya da yasak degildir.

Agacini yarismaya koyacak arkadaslar da dogal olarak elindeki en guzel olan agaci yarismaya katacaklar. Iste yarismaya katilan onlarca guzel agac, "icimizden arkadaslar da yapabiliyor" dusuncesinden yola cikarak, kim bilir, daha ne kadar cok arkadasi, bonsai yapmiya yonlendirecektir. Bu da Turkiyede bonsai ogrenme surecini hizlandirip, diger ulkelerde yapilan bonsailerle ayni guzellikte bonsailer yapmamizi sagliyacak ve kim bilir 5-10 yil sonra Avrupada yapilacak bir bonsai yarismasinda en guzel agac odulunu Turkiyede emek verilip yapilan bir agac alir.

Boyle bir yarismadaki sonuc sizi gurlandirmaz mi?

Sevgi ve saygi ile kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2007, 13:39   #969
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Sadece buradaki değil, forum genelindeki tavırları yüzünden denizcool'un üyeliği iptal edilmiştir.

Elimizden geldiğince birbirimizi dinlemeye, etkilemeye, değiştirmeye çalışıyoruz. Ama işe, Türkçenin doğru kullanılıp kullanılmaması gerektiği noktasından başlamaya niyetimiz yok.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2007, 13:52   #970
Ağaç Dostu
 
ÇeteÇakal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 305
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
ciceklerden BONSAI [bonsai Japonca bir kelime Bon= tabak, kab, saksi anlaminda Sai= bitki, agac anlaminda ve su anda turkcede bir karsiligi olmadigindan Japonlarin kullandigi Bonsai deyimini kullaniyoruz].

Bonsai'ye karşılık Türkçe'de bir kelime türetemezmiyiz ve ya ona karşılık bir kelime bulamazmıyız. Bonsai gitgide yayılıyor ve bence zamanı geldi...

ÇeteÇakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2007, 13:56   #971
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Cetecakal selamlar, Bonsai calismalarin varmi? Varsa onlari bizimle paylasacakmisin? Calismalarin yoksa ne zaman bonsai calismalarina basliyorsun? En azindan soyle bir zeytin fidani ile baslasan diyorum.

Bonsai, hemen, hemen tum dillerde kullanilan bir terim.
Japonca olmasina ragmen japon diline de Cinceden girmistir[PUN-SAI]
Kelime olarak, saksi ve bitki anlamini tasisa da bunun yaninda estetik guzelligi, bitkinin saksi ile dengeli ve uyum icinde yasamasini, dogaya ve agaca olan sevgiyi de simgeler.

Bonsai terimini karsilaycak turkce bir kelime dusunuyorsaniz. "Turkcelestirilmis bonsai terimleri ve stil adlari onerileri" basligi altinda tartismaya acabilirsiniz.
Diyer uyeler de buna katilir ve belki cok guzel turkce bir karsilik buluruz.
Bunun yaninda ayni baslik altinda, turkcesini bulacagimiz, daha bircok bonsai terimi var.

saglicakla kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2007, 19:02   #972
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Hepinize selamlar, bu gun, e.derginin son sayfasinda sayin hfz'nin yazdiklari beni dusundurdu. Bonsai ogrenmek icin, arastirma yaparken buldugu agaclar.net'in uyesi oldu ve daha sonra, bonsai hakkinda yazilanlari okuyunca da bonsai yapmaktan korkup vaz gecti.
Biz bonsaiyi bu kadar zor ve ulasilmasi zor bir ugras gibi anlattigimizi sanmiyorum ve sayin hfz'nin korkup bonsai yapmaktan geri cekilmesine uzuldum. Oysa cicek ve bitki bilgisi, birikimi var ve bu bilgiler her gun artiyor. Bolca vakti oldugunu da dusunuyorum.
Sayin hfz'yi ve onun gibi dusunup bonsai yapmaktan vaz gecen tum arkadaslari, bonsai yapmiya davet ediyorum. Buradaki arkadaslar, guzel ve saglikli bonsailer yapmaniz icin seve seve yardimci olacaklar. Siz aramiza bir katilin, bonsainin ne kadar guzel bir tutku oldugunu gorunce, bonsaiden artik isteseniz de vaz gecemiyeceksiniz.

Bonsai yapmayi dusunen herkese, aramizda yer vardir ve bonsai korktugunuz kadar zor deyildir.

Sevgi ve saygi ile kaliniz.
Sevgili Ali H.ALI,

Sevgili Mine Hanım sayesinde mesajınızı ancak görebildim. Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.

Bonsai hala aklımda.. Hatta ağacım bile belli. Acer Palmatum. Sizler aslında öylesine güzel anlatmışsınız ki, korkum sizin anlatımınızdan değil, kendimden..

Bonsai de aynı EB'ler gibi özel bakım isteyen bir uğraş. Öyle sardunya yetiştirmeye benzemiyor. Aslında tüm çiçeklerim için aynı şeyi yapıyorum. Bitkinin tüm bakım ihtiyaçlarını öğrenmeden onları alıp balkona koymuyorum. Hepsine ayrı özen gösteriyorum. İhtiyaçlarının ne olduğunu, neden hastalandıklarını, ne istediklerini anlamaya - öğrenmeye çalışıyorum. Artık tüm bitkileri güzelliklerinden dolayı 'kendime layık' görmüyorum, onların güzelliklerine kendim layık olmaya çalışıyorum.

O yüzden kendimi ve şartlarımı 'ona' hazır hissettiğimde başlamak istiyorum.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2007, 20:17   #973
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Selamlar;

Az önce 2 tane fide aldım bonsai yapmak için.
Ama tamamen bilmeden aldım.
Birisi pitosforum ve birisi de kufye.
En azından aldığım fideci adlarının bunlar olduğunu söyledi.
İki saat gezdim fidanlıkta, ancak seçebildi.
Fidancı kendi yarım kalan zeytin bonsaisini satmak istedi bana ama ben kendim yapmak istediğim için almadım.
Birde atermit diye bir maddeden mamul bir saksı aldım.
Bu bitkiler ve saksı bonsai için uygun mudur?
Teşekkür ederim.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2007, 21:10   #974
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Biraz araştırdım fakat isimlere ait bir bilgi bulamadım.
Fotoğraflarını ekliyorum.
Tam adlarını bilen arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_0001.jpg (55.2 KB, 106 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0002.jpg (57.2 KB, 107 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0003.jpg (55.6 KB, 108 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0004.jpg (64.6 KB, 106 views)
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 12:08   #975
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Hepinize iyi gunler[sicak gunlerinizi, kolaylikla atlatmanizi dilerim]

Sevgli hfz'e, hazir olunca bonsaiye basliyacagim diyorsun da, bonsaiye baslamadan o hazir olma durumu hic olusmaz.

Bonsai teorik bilgi yaninda, bir deneyim bir beceri isidir. Bunu da ancak agaclar uzerinde ugrasirsaniz elde edebilirsiniz. Yani kendinizi bonsaiye hazir biri olarak hissetmeniz icin bu gunden agaclariniz uzerinde calismalara baslamalisiniz ve bir gun bakarsiniz ki, deneyimleriniz sonucu elde ettiklerinizle kendinizi, her cesit bonsai yapmiya hazir biri olarak bulursunuz.

Hazir onumuzde bonsai yarismasi da varken, bence bir iki fidanla bu bonsai isine el atmalisin. Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 12:45   #976
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Penelophe selamlar, fidanlarin, guzel bonsai olmamalari icin bir neden yok.
Ikinci resimdeki fidaninin yapraklari da kucuk ustelik cicek de aciyor.
nasil bir tarz yapacagina karar ver. Hepimiz sana yardimci olacagiz.
Bu sicak gunlerde, kendinize ve bitkilerinize iyi bakiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 13:23   #977
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Ali H. Ali cevabınız için teşekkür ederim.
2. resimdeki fidanın adını öğrenemedim daha.
En kısa zamanda konu açıp bonsailerime başlayacağım.
Tarzlarla ilgili başlığı okudum büyük yapraklı olanı süpürge yapmayı düşünüyorum, minik yapraklı olana daha karar veremedim.
Bu akşam bir kez daha bakacağım.
Atermitten mamul saksı işe yarar mı?
Dün dolaşmadığım yer kalmadı, bonsai saksısı bulamadım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 14:10   #978
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Bonsai saksisi sorununuz oldugunu biliyorum. Yakin bir gelecekte saksi sorununu cozeceginize inaniyorum.

Bahsettigin saksinin nasil bir sey oldugunu bilmiyorum, onun icin cevap veremiyorum. Sence guzel duruyorsa guzeldir.
Saksi yerine baska bir secenek de duz tas olabilir.
Sevgi ile kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 14:42   #979
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Teşekkür ederim ama düz taşın üzerinde nasıl sulayacağım, her yer berbat olmaz mı sularken?
Akşama saksının resmini yüklerim.
Asıl sormak istediğim saksının şeklinden daha ziyade, yapıldığı malzeme.
Yani malzeme etkiliyor mu bonsainin gelişimini?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2007, 13:24   #980
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Penelophe selamlar, atermit nasil bir madde bilmedigimden sorunu cevapliyamiyorum. Yalniz sudan etkilenip kimyasal maddeleri disariya birakiyorsa icerisinde dikili olan bitkiyi etkileyebilir. Atermitin ne oldugunu bilen arkadaslar belki sana yarddimci olabilirler.

Duz tas uzerine dikilen agaclar sulanirken topragi disariya birakmiyor. Cunku duz tasin uzerine bitki dikilmeden once kil ve gubre karisimindan bir duvarcik oruluyor. Duvarcigin ve topragin uzeri de yosunla kapli oldugunddan toprak hic bir yere kacmiyor.

Hosca kal.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2007, 17:14   #981
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Çelebi, bujingi tarzı yapmak istediğim, hazan dalı sarmaşığı tutmuş.

aynı tarz yapmak istediğim bir de gelin duvağı var. İştahlı yapraklarını budamaya kıyamıyorum. Budamasam boşa yormuş olacağım bitkiyi.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 11:59   #982
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Herkese selamlar, Memet sen eski bonsaicilerdensin, budama korkusunu astigini saniyordum. Bilincli yapilan budamalar, bitkileri hep daha guzel yapmistir. Guzel bir celebi tarzi yapabilmen icin gelin duvagini budamalisin.
Budama calismalarinda sana kolayliklar diliyorum.

Memet, gelin duvagin ciceklenirse onu yarismaya kat.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 12:03   #983
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Bende az sonra gidip kufeamı bonsai yapacağım.
Öğleden sonraya başlık açıp gösteririm artık.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum Ali bey.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 12:39   #984
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Penolophe, 975. mesajda ekledigin son resimlerdeki kucuk yaprakli bitkinin ismi
"Cuphea hyssopifolia" dir turkce ismini bilmiyorum. Sen ogrenirsen, turkce ismini ben de bilmek istiyorum.

Bu bitkinin uzun omurlu olmamasina ragmen bonsai yapildigini ve tropik bir bitki oldugundan, ic mekan bonsaisi de olabilecegine ait bilgilere ulastim.
Cok guzel bir bonsai yapmani dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 12:43   #985
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Turkce ismi Kufea'midir?

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 12:52   #986
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Hıhım. google'a kufea yazın, bi bakın derim.
Bende latince ismini sizden öğreniyorum.
Uzun ömürlü değil derken ne kadar ömrü var acaba?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 16:39   #987
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Kufea yasam suresinin ne kadar oldugunu bulamadim yalniz uzun omurlu olmadigina deginiliyor. Belki de diger bonsai yapilan agaclar kadar[ornegin zeytin] uzun omurlu olmadiklari anlatilmak isteniyor. Ama bu ondan bonsai yapilamaz anlamina gelmiyor.

Bende deyisik bir cinsi olan "Cuphea ignea" vardir[bonsai deyil] bahcede 6-7 yildir yasiyor.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 16:55   #988
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Teşekkür ederim.
Bende araştırdım biraz çokta, güzel olmayan bir kaç bonsai resmi buldum. Ama benim ki güzel olacak inşallah.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2007, 13:26   #989
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Herkese selamlar, arkadaslar nerelerdesiniz bonsai golgesine ugramaz oldunuz.
Yoksa herkes tatildemi? olsun ben de buranin sogundan kacar bir basima bonsai golgesi altinda oturur. Turkiyede ve Kibristaki dostlarimin yerli agaclardan yapacagi o guzel bonsaileri duslerim. Ornegin kayalar arasina dikilmis kivrimli dik tarz bir alic agaci, Baharda cicege durmus, yaz gelmis sari, kirmizi veya turunc renkli meyvelerini, yesil yapraklari arasinda sergilemis. son bahar bastirirken sararan yapraklari nazli nazli dokulmiye baslamis ve uzerinde kalan bir iki renkli meyvesi ile cetin gelecek olan kisi, atlatmiya hazirlanan bir alic agacini, tum mevsimlerde, ellerinizin avuclarinizi icine alip hayranlikla onun deyisimlerini izlemek ne guzel olur deyilmi?

Dusunduklerime katiliyorsaniz alic agacindan bonsai yapmiya ne dersiniz?

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2007, 14:38   #990
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 20
Galeri: 5
Herkese selam,
Siteye bugün üye oldum. Sohbetinizin çok yararlı olduğunu düşünüyorum.
Ben de Bonsai gölgesinde dinlenebilirim diye yazıyorum.
Ali H. Ali bahsettiğiniz Alıç ağacı, latincesi "Crataegus" olan ağaç mıdır?
Eğer o ise bir kitapta bonsaisinin resmini gördüm; muhteşem.

tcosan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024