agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Yaşantımızda ve Sanatta Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni566Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-12-2012, 11:31   #241
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
Elinize sağlık,hepsi çok güzel ama gitarın son halini merak ediyorum.Son halini ekleyebilirmisiniz?

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 12:24   #242
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sn hanndan ,yarın (27 Aralıkta) gitarın son halini göndereceğim )

hanndan beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 15:26   #243
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Çevre çizgisi ve tellerden sonra kullanıma hazır )

Eklenen Resimler
     
tener, pria, k_donmez ve 10 kişi beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 15:29   #244
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
Muhtesem olmus,elinize saglik.

tutkal08 beğendi.
hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2012, 13:20   #245
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-12-2012
Şehir: bursa
Mesajlar: 2
Herkese iyi günler. Öncelilkle sn tutkal anlatımlarınız ve teşviğinizle bir kişiyi daha ahşapla buluşturmak üzeresiniz Ben bir süredir 3 boyutlu birşeyler ortaya çıkarabilmek için araştırma yapıyordum. Sonuç olarak bana en uygun olan şeyin ahşap olduğuna karar verdim, bu sayfaya da bu şekilde geldim. Türkçe siteler içinde bulabildiğim en faydalı sayfa oldu burası, herkese katkıları için teşekkürler. Benim amacım önceden de dediğim gibi kabartma değil de heykel yapabilmek. Kendim ortaya çıkardığım 3boyutlu birşeyi izleyip de bunu ben yaptım demekten daha zevkli birşey olamaz sanırım benim için. Günlerdir tonla video izledim siteler gezdim yazılar okudum, malzeme aradım. Bu başlığı da başından sonuna kadar okudum ve artık yazmaya sormaya başlamanın zamanı geldi sanırım. (Bu başlığın ilk yazılarını okurken 2008 lerde olduğunu görüp üzülmüştüm sadece okumakla yetinebileceğim diye, sonuna geldiğimde gerçekten sevindim sayfanın aktif olduğunu görünce. Özellikle sn tutkal' ın hala burada olduğunu görmek güzel, özellikle o dememin sebebi öğretmeye çok hevesli olduğunu düşündüm yazdıklarından yoksa birçoğunuz çok başarılısınız ve yazdıklarınız çok faydalı)

Benim en büyük korkum elime bir ahşap parçası alıp ben ona o bana bakar şekilde kalmak. Nasıl başlanacağı konusunda hala emin değilim. Yaratıcılığıma güvenirim açıkçası ama başlama kısmında sıkıntı çekeceğim gibi geliyor. Bursa'da oturuyorum ve burada ahşap oyma kursu aradım bulamadım. Sadece birkaç günlüğüne bana "bu aletleri alıp şöyle yapacaksın" diye bir yol gösteren olsa, o ilk kıvılcımı verse devamının geleceğine inanıyorum ama malesef yok. Bu yüzden buradan sizlere sorarak başlayacağım ve eminim çok faydası olacak.

Öncelikle alet edavat konusunda çok emin değilim. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla en azından başlamak için birkaç düz, birkaç oluklu ve V iskarpelaya, birkaç bıçağa, bir tokmak ve ıhlamur ahşapa ihtiyacım olacak. Ben başlarken 5*10*20 gibi boyutlarla başlamayı düşünüyorum. Bu durumda ıskarpela ve tokmak olayının çalışmamda nasıl yer alacağını kafamda canlandıramıyorum pek. Tokmak yerine el gücümle oymak bıçaklarla kesmek daha olur gözüküyor şuan bana. Bu konuda yanılıyorsam lütfen düzeltin. Ve bu ıskarpelalar bahsettiğim boyutta çalışmalar için kaç mm'likler olmalı.

En büyük sıkıntım bu malzemeleri bulabilmek ve kaliteli olanlarını ayırt edebilmek. Gözüme en çok çarpan marka "Stanley" oldu. Oluklusuna ve V ağızlısına henüz ulaşamadım (güvenilirliğinden emin olmadığım birkaç online alışveriş sitesi hariç). Hepsiburada.com' u önermişsiniz fakat sanırım artık satmıyorlar orada sadece düz stanley leri bulabildim. Arkadaşım yakın zamanda Almanya'ya gidecek, ona baktırmayı düşünüyorum açıkçası. Bildiğim kadarıyla Almanya da bu ahşap oyma işlerinin beşiği gibi bir yer sanırım. Bir de bu aletlerin hangisini tam olarak nerede kullanabileceğimi kavrayamıyorum. Düz iskarpela ne için kullanılır, oluklu ne için V ne için, neşterler ney için bunları ayrı ayrı örneklerle anlatabilirseniz sevinirim.

Bir de dremel motorlar var onlardan alsam faydası olur mu ve ne şekilde olur? Nerede neden iskarpela değil de dremeli (ve hangi ucunu) veya ne durumda neden dremel i değil de iskarpelayı kullanırım bunları da örneklerseniz sevinirim.

Verdiğiniz örneklerde (sn tutkal, elinde birşey taşıyan şişko kadın ) dikdörtgen prizma şeklindeki ahşapa önce bir yüzüne figürün 2 boyutlu şeklini çizip kalan parçaları kesip çıkarıp daha sonra üzerine işleyip yuvarlayarak heykeli ortaya çıkarma fikri aklıma çok yattı. Fakat o iki boyutlu çizimi kesme kestirme işini nasıl yapacağımı bilmiyorum. O şekli çizip de mahallenin marangozuna götürürsem dayak yeme ihtimalim olduğunu düşünüyorum Evde bahsettiğim küçük boyutlardaki bir ıhlamur a bu çalışmayı uygulayabilmek için ne gibi bir alet işimi görür. Eve devasa elektrikli hızar alacak atölyem ve maddi imkanım olmadığını düşünürsek özellikle.

Sonuç olarak ıskarpela bıçak vs. malzemeleri, varsa kaliteli olan markaları bursada nasıl bulabilirim ve hangi aleti tam olarak ne için nasıl kullanmalıyım, tokmak gerekli olur mu küçük çalışmalarda (tokmakla vurmak ve el ile itmek arasındaki fark nedir, nasıl etkiler), bunları elinizden geldiğince cevaplarsanız sevinirm. Bu soruların cevaplarının olduğu bir sayfa eminim benim gibi yeni başlayacaklara teşvik cesaret açısından faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkürler.

mrduran ve YeniBON beğendi.
3dMemur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2012, 20:09   #246
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 3dMemur Mesajı Göster
...... varsa kaliteli olan markaları bursada nasıl bulabilirim ve hangi aleti tam olarak ne için nasıl kullanmalıyım,....

Merhaba efendim,

Ustalarımın hoş görüsü ile...

Ben İzmir 'de mobilyacılar sitesinde her iş kolu için malzemeler satan bir yerden ''Maraş işi aletler'' almış idim, sanırım Bursa 'da da mobilyacılık ile ilgili sanayi sitesinde bulabilirsiniz.

Veya;

Bu dalda eğitim veren üniversite hocaları ya da öğrencilerinden bilgi edinebilirsiniz.

Muğla Üniversitesinde okuyan oğlumun hocaları da sınıfa ''Maraş işi el aletleri'' aldırmış idi. Hepsinin sapları ağaç. Stanley falan tercih etmiyorlar yani diyeceğim.

Sorularınıza veya bir kısmına cevap alabileceğiniz linkler;

Meb
Meb
Meb
Meb
Meb
Meb
Meb
Meb
Lazer ile oymacılık
Video

Kolay gelsin.

Ustalarımıza teşekkürler tekrar, bu san'atın unutulmaması için amatör ruhlarını ortaya sergiledikleri için.

Saygılarımla lütfen.


Düzenleyen mrduran : 28-12-2012 saat 20:09 Neden: harf hatası
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2012, 20:26   #247
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sn 3dMemur,
Öncelikle hoşgeldiniz aramıza, bir nefeste birçok şeyi anlatmışsınız,sormuşsunuz.İnceliğiniz için herkes adına teşekkür ederim.
Başlangıçta genel anlamda malzeme için site ismi vererek ( reklama girdiğinden) hata yapmışım,bu nedenle bana özel mail atarsanız isim vereceğim site(ler) den malzeme ile ilgili araştırma yapabilirsiniz.
Hangi ıskarpelaları da ,markalarını da ve nedenlerini de söyleyebilirim.

Heykel,büst gibi 3 boyutlu şeyleri yapabilmeniz için ilk başlarda anlattığım yöntemlerin dışında birşey yok.En basiti şişman kadını gösterdiğim gibi yapmanız. Size tavsiyem ilk önce yapacağınız figürü çizmeniz ,yandan ,önden ,arkadan ve hatta üstten.Çiziminiz iyi değilse birçok siteden yararlanabilir A4 e bilgisayar çıktısı alarak ağaç üzerine kopyalıyabilirsiniz.Daha sonra bir marangoza şerit testerede çizgi dışını kestirmeniz.
yandan kesildikten sonra ön ve arka görünüşünü de çizip fazlalıkları şerit testere ile de alabileceğiniz gibi, sadece yandan görünüşü şerit testere ile kestirip,ön ve arka görünüşü çizip ıskarpela ile oyarak çıkarabilirsiniz.( örneğin, şişman kadını öyle yaptım)

2. yöntem biraz daha profesyonellik gerektiren ahşabın üzerine ,yapılacak modelin resmini çizdikten sonra direkt ıskarpela ile oymaya başlamaktır.

Iskarpelalar oymada olmazsa olmazlardır.Çünkü oymaya başladığınızda göreceksiniz ki, tokmakla ıskarpelaya vurup ,ahşaptan parça koparmaya başladıkça ağacın hızlı işlendiğini göreceksiniz.bıçaklar detayları yapmak için kullanılacak.(bıçak heykelde güç ve zaman alır ,zayıf kalır)
İşin başlangıcında olduğunuzdan size tavsiyem ( isterseniz heykel yapımını aşama aşama detaylı da anlatırım ama) ilk önce bu aletlerin ahşap üzerinde nasıl kullanıldığını düz bir tahta veya odun üzerinde deneyerek görmeniz.Böylelikle ıskarpelaların nasıl parça kopardığını ,sert ve yumuşak vurarak veya elimizi kullanarak ağaç üzerindeki etkisini görürsünüz.
Bu çalışmaları yapmak istemiyorum direkt başlayacağım derseniz de ( kendi adıma söylüyorum) ben yardımcı olmaya çalışırım.Diğer arkadaşlarında kendi düşünceleri doğrultusunda yardımcı olacağına eminim.

Saygılar...

tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2012, 21:20   #248
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sn 3dMemur,
mrduran'ın gönderdiği linktekilerin tamamını mutlaka okuyun ,temel şeyler teknik olarak anlatılmış,çok işinize yarayacağına eminim. ( süper bir paylaşım teşekkürler mrduran )

Saygılarımla...

mrduran beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2012, 10:37   #249
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-12-2012
Şehir: bursa
Mesajlar: 2
Teşekkürler ilginiz için. Meb bağlantıları güzelmiş, onları okuyorum şu anda. Malzeme için Uludağ Üniversitesi'nde bu dersi veren öğretim görevlisine mail attım cevap bekliyorum. Birkaç malzeme alıp denemeler yaptıktan sonra sanırım daha faydalı sorular sorabileceğim.

mrduran beğendi.
3dMemur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2012, 13:23   #250
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Yeni yılda siz, sevdiklerinize ve iyi insanlara önce sağlık, sonra mutluluk ve sonrada maddi sorunlarının olmadığı ,en önemlisi de birey olarak onurumuzla yaşayacağımız cumhuriyetimizin devamını dilerim.

Saygı ve sevgilerimle... Nice yıllara....

mrduran beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2013, 19:03   #251
Yeni Üye
 
Çerkes's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Öncelikle sayın tutkal08 size çok teşekkür ederim. neredeyse 5 senedir istikrarlı bir şekilde insanları bilgilendirmişsiniz. Resmen görev edinmişsiniz bunu. Yaptığınız gitarı görünce ufak bir isteksizlik duydum ama yapacak bir şey yok aldık elimize çekici bir kere

Ben 1 haftadır takip ediyorum başlıktaki bütün mesajlarınızı okudum ve 6,8 mm stanley marka iskarpela, 6 parça bir sanat atölyesinde satılan ufak bir set ( 1 çift neşter, 1 çift içe doğru eğimli iskarpela benzeri alet, 1 çiftte v şekilli iskarpela) aldım. Ahşap bulmak içinde mahalledeki bir marangoza gidip çam parçaları aldım. 1 parçada gürgen var sanırım.

benim sorunum oymaya başladığımda figürün istemediğim noktaları da kopmakta. Acaba bu figürlerin ufak olmasıyla veya çamın liflerinin çok dik olmasıyla alakalı olabilir mi? Şimdiden teşekkür eder tüm üyelerinin yeni yılını kutlarım.

mrduran beğendi.
Çerkes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2013, 22:57   #252
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sn Çerkes ,
Hoşgeldiniz .Teşekkür ederim düşünceleriniz için.

İlk defa bu işi yapıyorsunuz düşüncesiyle bazı ipuçları vereyim.Ağaçları oymaya başlamadan ,yapısı hakkında bilgi sahibi olun okuyun, sonra küçük bir parça ağaçta ıskarpela çalışmaları yapın.Çam düz lifli ağaç olduğundan uzunlamasına kırılır.Bunu önlemek için koparacağınız parçanın karşısına da ıskarpelayla çentik atarsanız ; ıskarpelayı koparacağınız parçaya vurduğunuzda en fazla çentiğe kadar kırılır.Asıl önemlisi kullandığınız ıskarpela; genellikle oluklu ıskarpela ile oymalarınızı yapın ,bu tür agaçlarda kırılma sorununu minumuma indirir.Iskarpelayı kullanırken bıçak ağzının eğimi doğrultusunda her vuruşunuzda ,ıskarpelayı tutan elinizi aşağı doğru yavaşça bastırın.Ağacın kavisli bir şekilde kopmasını sağlamış olacaksınız. Çam gibi ( reçinesi yoğun olmayan çamlardan bahsediyorum ) yumuşak ağaçları sadece ellerinizi kullanarak da oyabilirsiniz.Elinizi daima bıçağın ağzından uzak tutun.Iskarpelayı tutarken sol elinizin işaret parmağı sapın bittiği noktadan kavrayarak yön vermede ,sağ elinizle de sapı tutarak ıskarpelaya güç uygulayarak yontarsınız.(solaksanız tersini yapın).
Bütün bunları yaparken ağacı bir noktaya sabitleyin ki sağa sola kaçmasın.
İlk oymalarınızı basit figürlerden seçin , daha önce örnğini verdim sanırım; yarım yumurta ,yarım elma vs gibi figürler yapın,bu sırada ıskarpelayı da nasıl kullanacağınızı görürsünüz.
Nette birçok video var ,oyma yapanları izlerseniz ıskarpelayı nasıl kullandıklarını da daha rahat kavrarsınız.
Saz veya gitara başlarken parmak alıştırmaları ile ( tutuştan sonra) devam edilir ve çok tekrar yapılır.Siz de ağaç parçaları üzerinde ıskarpelaları eliniz rahat kavramaya alışıncaya kadar tekrar yapın mutlaka.Ama unutmayın ilk önce güvenlik , eldiven ve gözlük kullanın...

Not: yaptıkça fotoğraflarını yükleyin ,onların üzerinden yardımcı olmaya çalışayım isterseniz. Iskarpelanızı kör kullanmayın ,daima keskin,bilenmiş olsun( her zaman bilemeyin köreldiğinde ancak...)
İyi çalışmalar...

k_donmez, mrduran ve YeniBON beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 08:32   #253
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-12-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
Yardimlariniz icin tesekkurlerimi iletirim.bu arada ben de gurgen uzerinde ilk denemelerime baslamis bulunuyorum.bekledigim kadar sert ve islemesinin zor omadigini farkettim iskarpelaniz keskinse sert agac yoktur dedikleri dogruymus demek.

tutkal08 ve mrduran beğendi.
yontu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 18:17   #254
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sn yontu,
Doğru söze ne denir, ama Gürgen denemenizi eklememişsiniz ! ( Şayet yükleyemezseniz ,ben yardımcı olabilirim .)

Kolay gelsin saygılar...

YeniBON ve Çerkes beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 09:48   #255
Yeni Üye
 
Çerkes's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Çam benim için biraz zorlayıcı oldu. Yeni bir maragoz buldum kendime başka ağaçları da deneyeceğim. Sayın tutkal acaba ilk sayfalardaki taş taşıyan kadın(kibele sanırsam) heykelinin kalıbı konusunda bana yardımcı olur musunuz?

Çerkes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 19:01   #256
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sn Çerkes,
Kalıp konusunda yardımcı olurum elbette;
1- aynı kadın figürünü denemek isterseniz , kadının fotoğraflarını bilgisayarınıza indirip, boyutlarını 608x1024 yaparsanız a4 büyüklüğünde çıktı alarak altına kopya kağıdı koyup kalıbını alabilirsiniz.
2- daha büyük olsun bana kalıp gönderin derseniz ,adresinizi verin hangi büyüklükte istiyorsanız çizip göndereyim.
Başka bir öneriniz varsa onuda deneyebilirim.
Kolay gelsin ,saygılar...

mrduran ve YeniBON beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 09:09   #257
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-11-2012
Şehir: AFYON
Mesajlar: 2
bir soruda benden

benim yaşadığım problem şu ; ıskarpelayı ağaca bir yönden vurunca gayet düzgün bir kesik elde ederken ,tam tersi yönden vurmak gerektiğinde pürüzlü bir kesik oluşuyor bu sorunu bir türlü çözemedim.ayrıca bu yön olayı ağacın farklı yerlerinde yine farklılık gösteriyor.bu arada çamla çalışıyorum onu da belirteyim.

ikincisi ise figürün altında kalan zemini aynı hizada yapabilmek için uğraşırken ağacın damarlı yapısından dolayı bi taraf fazla kaçıyor,**** oya oya malesefdiğer tarafa geçiyorum ve tüm hevesimi kaybederek yarım bırakmak zorunda kalıyorum.
engin bilgilerinizden faydalanmak isterim bu konuda.

teacher81 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 19:13   #258
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi teacher81 Mesajı Göster
benim yaşadığım problem şu ; ıskarpelayı ağaca bir yönden vurunca gayet düzgün bir kesik elde ederken ,tam tersi yönden vurmak gerektiğinde pürüzlü bir kesik oluşuyor bu sorunu bir türlü çözemedim.ayrıca bu yön olayı ağacın farklı yerlerinde yine farklılık gösteriyor.bu arada çamla çalışıyorum onu da belirteyim.

ikincisi ise figürün altında kalan zemini aynı hizada yapabilmek için uğraşırken ağacın damarlı yapısından dolayı bi taraf fazla kaçıyor,**** oya oya malesefdiğer tarafa geçiyorum ve tüm hevesimi kaybederek yarım bırakmak zorunda kalıyorum.
engin bilgilerinizden faydalanmak isterim bu konuda.
Sn teacher81 hoşgeldiniz ,

1- Yanlış anlayıp ,yanlış cevapladıysam lütfen bir kez daha izah edin.

Çam ile çalıştığınızı belirtmişsiniz.Kullandığınız çam reçine damarları geniş olan Çam ise oyarken problemle karşılaşabilirsiniz.reçineli kısımlar sert ara kısımlar yumuşak olunca güç biraz fazla kaçarak istenmeyen sonuç elde edilebilir.
Bir yönden ıskarpela ile iyi sonuç alıp,diğer yönden alamamanızın nedeni diğer taraf açısını ve kuvvetini ayarlayamamanızdan olabilir.Bunu önlemenin en kolay yolu karşı tarafı yontacağınızda ,ağacı kendinize çevirmektir.
Yok ben çevirmeden yapmak istiyorum derseniz, o zaman karşı tarafa yüzey kesikleri yaparak ( derin kesik yapmadan) yavaş yavaş oymanızdır.

2- Figürün altında kalan zemini aynı hizada yapabilmeniz için ,ilk önce ağacın yan kısmındaki çizgilerin ( damarların) yönüne bakın .Aşağı doğru giden kısımdan değil ,tam karşı tarafından derinleştirmeye başlayın.
Ayrıca ağacı oydukça kalınlığını, eliniz ve gözünüzle sık sık kontrol edin.

Umarım anlatabilmişimdir.Kolay gelsin

Saygılar...

mrduran ve YeniBON beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2013, 09:41   #259
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-11-2012
Şehir: AFYON
Mesajlar: 2
Teşekkür ederim bu söylediklerinize dikkat edeceğim.

teacher81 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2013, 19:51   #260
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sn YONTU'nun son çalışması.Ağaç Gürgen...

Eklenen Resimler
  
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2013, 21:51   #261
Yeni Üye
 
Kemankes's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Sayın tutkal08 , gerçekten güzel çalışmalar , işin sırrını öğrenmek isterim , heveslendim

mrduran beğendi.
Kemankes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 16:04   #262
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kemankes Mesajı Göster
Sayın tutkal08 , gerçekten güzel çalışmalar , işin sırrını öğrenmek isterim , heveslendim
Siz de hoşgeldiniz Kemankes,

Hevesiniz varken yardımcı olalım elden geldiğince , daha önce uğraştınız mı ,yoksa ilk kez mi yapacaksınız.Sizin gibi gençler bu işlerle uğraşırsa birçok gelenek ,geleceğe taşınabilir.
Geleneksel ahşap oymacılığı mı , yoksa rölyef heykel türü şeyler mi yapacaksınız(yapıyorsunuz)?

Şu an ben de gitar sehpası yapıyorum,bitince yükleyeceğim görüntülerini.

Kolay gelsin , saygılar...

mrduran beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2013, 15:04   #263
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
gitar sehpasının baş kısmı, dut ağacından ,5 yıllık önce kesilmişti.gölgede kurutuldu.

Eklenen Resimler
     
Tura, pria, k_donmez ve 5 kişi beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 18:24   #264
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sn Yontu'nun güzel bir Gürgen çalışması daha...

Eklenen Resimler
 
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 18:15   #265
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sedir ağacı

Eklenen Resimler
     
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 18:16   #266
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
devamı...

Eklenen Resimler
     
pria, mrduran, BENCAN ve 1 kişi beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 18:18   #267
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
bitmiş halini de göndereceğim....

Eklenen Resimler
   
pria, mrduran, YeniBON ve 2 kişi beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 18:22   #268
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
gitar sehpasının bitmiş hali...

Eklenen Resimler
     
pria, mrduran, YeniBON ve 5 kişi beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 22:14   #269
Yeni Üye
 
BENCAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Merhaba sayın tutkal08,

En başından bugüne yazdıklarınızı okudum, eserlerinizi inceledim, bu sanatı gerçekten büyük bir zevkle yaptığınız belli oluyor. Eserlerinizin bazılarının yapım aşamalarını resimlemeniz ve bunları bizimle paylaşmanız verdiğiniz emeğin büyüklüğünü resimliyor aslında. Sıradan bir ağaç parçasının nasıl harika bir esere dönüştüğünü adım adım görebiliyoruz.

Eserlerinizin hepsi gerçekten çok güzel, özellikle gitar ve gitar sehpası mükemmel olmuş elinize sağlık. Yalnız belirtmeden geçemeyeceğim, gitar sehpasının boyanmadan önceki hali çok daha doğal geldi bana, o hali çok hoşuma gitti.
Muhteşem bir gitara ve gitar sehpasına, emeğinizle sahip olduğunuza göre gitar da çalıyorsunuz sanırım

Son çalışmanız olan kuşların bitmiş halini de görmeyi çok isterim.

Saygılarımla,
Kolay gelsin...

tutkal08 ve mrduran beğendi.
BENCAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 20:38   #270
Ağaç Dostu
 
tutkal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: FETHİYE / Muğla
Mesajlar: 141
Galeri: 9
Sayın Bencan hoşgeldiniz.Teşekkür ederim nezaketinize,elimizden geldiğince bildiklerimizi paylaşıyoruz.
Gitar oğlumun ,ama bende 3-4 senedir çalmaya uğraşıyorum.Başaracağımı biliyorum )))))) Herşey istemekle başlar,öğrenmenin yaşı yok.
Kuşlar bittiğinde son halini de foruma koyacağım.
Siz uğraşıyor musunuz ahşap oyma ile ilgili,varsa paylaşımınızı bekliyoruz.

Saygılar...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BENCAN Mesajı Göster
Merhaba sayın tutkal08,

En başından bugüne yazdıklarınızı okudum, eserlerinizi inceledim, bu sanatı gerçekten büyük bir zevkle yaptığınız belli oluyor. Eserlerinizin bazılarının yapım aşamalarını resimlemeniz ve bunları bizimle paylaşmanız verdiğiniz emeğin büyüklüğünü resimliyor aslında. Sıradan bir ağaç parçasının nasıl harika bir esere dönüştüğünü adım adım görebiliyoruz.

Eserlerinizin hepsi gerçekten çok güzel, özellikle gitar ve gitar sehpası mükemmel olmuş elinize sağlık. Yalnız belirtmeden geçemeyeceğim, gitar sehpasının boyanmadan önceki hali çok daha doğal geldi bana, o hali çok hoşuma gitti.
Muhteşem bir gitara ve gitar sehpasına, emeğinizle sahip olduğunuza göre gitar da çalıyorsunuz sanırım

Son çalışmanız olan kuşların bitmiş halini de görmeyi çok isterim.

Saygılarımla,
Kolay gelsin...

mrduran beğendi.
tutkal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024