![]() |
|
![]() |
#62 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu şimşiri ben şimdi bonzai saksısına alsam zavallıyı öldürürüm, değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Yok yaa bu şimşire bişey olduğu yok ![]() Ama ne olur ne olmaz yaklaşık bir ay gölgede tutmayı ihmal etme. İlla sen ne yapardın dersen. Gövde gelişimi (kalınlaşması) için o saksıdan büyüğüne koyar ve en az bir sene daha beklerdim. Bauhaustan aldığım bonsailer dahil ufak saksıya aldığım bir ağaç yok. Gövde ve dal gelişimi için daha büyük saksılara alıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Yönlendirmeleriniz çin teşekkürler. Söyledikleriniz doğru.... Da, bir problem var ortada. Sabır taşı olmak lâzım bu sevimli şeylerin gelişmeini beklemek için! Düşünsenize, bir işlem için bir yıl bekliyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Saksıyı kapatacak, bonsai sehpası görünümünde bir kutu ve iki parçadan oluşan bonsai saksısı görünümü verecek parça... Hazır saksı yapmaya başlamışken birleştirilebilir iki parça da üretirsiniz ![]() İçine liken türü şeyler koyup, hem eklemeyi sağlayan aparatları gizlemek, hem saksının görünmesini engellemek mümkün olabilir... Hasan42 gibi heyecanlı arkadaşlar bir an önce gerçek bonsai görünümüne kavuşabilir ![]() Tamam, ne yapalım benim önerim züğürt tesellisi ![]() simsir.jpg Yani böyle bir şey .. ![]() Orijinal görüntü |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Zaten bunlar evde yetiştirdiğimiz çiçekler gibi olmasaydı, bonsai yapan çok insan tanırdık ![]() Bir de şu yönden düşünün ufacık bir saksıya aldınız ve günde üç defa sulamanız gerekiyor...yanmışız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Şimşir ne oldu
Eklenti 5914 Oktars acaba bu şimşir bonsain yaşıyor mu? Eğer hala yaşıyorsa bize bir fotosunu gösterebilir misin? Son halini çok merak ediyorum. Yeni başlayan arkadaşlarımız için iyi bir örnek olurdu. Her yeniye şimşiri neden önerdiğimiz belli olurdu ![]() Saygılar... Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Turunç şimşir hala yaşıyor. ![]() Saksısını değiştirmeyi düşünüyorum saksı çok küçük geldi kökleri su deliklerinden çıkıyor fotoğrafları en kısa zamanda çekip göndermeye çalışırım. Verdiğim linkte temmuz ayında çekilen fotosu var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
-
Giriş Tarihi: 15-02-2007
|
ellerine sağlık cidden cok güzel olmuş ama ben o şimşire nasıl kıytın hayret ediyorum zavallım o boya gelenekadar neler cekmiş dir ![]() ben bu konuya cok geri kalmısım ![]() Arkadaşlar size küçük ama cok küçük bir ipucu büyük marketlerden aldığınız bitkiler dışarı cıktıgı zaman ölme riski cok yüksekdir benden söylemesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-02-2007
|
Benim gibi yeni başlayanlar ve korkanlar için çokkkk öğretici olmuş oktars bey teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
![]() Sevgili abicim, bilgileriniz için teşekkür ederiz. Şimdiden sevgili kızınıza da yeşil sevgisi kazandırmanız ise çok güzel. Güzelliğiniz bozulmasın inşallah. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2007
|
elinize sağlık ilham geldi ya ve teşvik edici olmuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Kökleri niçin telle sabitleme yapıyorsunuz,merak etim kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2011
|
çok teşekkürler ço faydalı oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2011
|
abi harikasın yaa gerçekten çok sağol.. o kadar konu okudum bir ağacı bonsai haline nasıl getriceğim bir türlü sağlıklı bir bilgi alamadım ama sen her şeyi özetlemişsin sağol.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2016
|
Merhaba fotoğraflı şimşirinizi gördüm çok beğendim. Yeni toprağını ne kullandınız? İçerisine neler koydunuz? Paylaşabilirmisiniz acaba? Çok güzel çimlenmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|