![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar güzel dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Düşüncelerinizi kızıma aktardım inanın çok mutlu oldu yakında onuda siteye üye yapıp yaptığı resimleri ve çektiği fotoğrafları yayınlayacağım hepinize selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2005
|
Harika bir öğretim, Emeğinize sağlık..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
xx |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
ağaç dostu
|
Bir daha birşey sormadan veya yazmadan önce sitede arama yaptırmaya karar verdim. Birkaç gün önce şimşir fidanımın köklerini budama konusunda yaptıklarımın doğruluğunu sorgulamıştım. Bugün tesadüfen burayı buldum. Sevgili Oktars yaklaşık 2 ay geçmiş son durum nedir? Fotoğraf da koyabilir misin? (kendimi acayip hissetmeye başladım çünkü benden başka eski başlıkları kurcalayan yok galiba!) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın oktars neden her kızın sizin gibi bir babası yok ![]() ![]() ![]() Amanın fotoğrafta çekermişte ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
ağaç dostu
|
Güzel bir gövdesi var. Şimşir bugüne kadar aldığım fidanlar içinde en sevdiğim oldu. İlerde birsürü şimşir fidanı alıp bonsai yapmak istiyorum. Oktars'ın budamasına göre ben çok az budadım. Evet arkadaşlar, şimdi önerileriniz lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Yeni Üye
|
Şimdi benim sana güzel bir tavsiyem var ****** uygulamak istersen. Bu bonsaiye "gokan" dediğimiz stili uygulsan çok güzel olur. Yani beş dallı bonsai şimdi baya bir budama yapman gerekicek bence korkma korkarsan hiç öğrenemezsin bunun gibi bir sürü şimdir fidanı var zaten. İlk önde 5 dalı biraz birbirinden ayırmak için büyük bir budama yapman lazım yani ana dallardan çıkan küçük dallar birbirine deymiyecek kadar buda. Kalın tellerle ana dalları sarıp birbirlerinden biraz daha ayırabilirsin. Sonrada küçük dallara küçük tellerle şekil vererek 5 ayrı bonsai ağacı yarat. Bu işlemlerden sonra eminim çok ama çok güzel olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Elini titrek alıştırma kes gitsin bende senin gibi ilk başlarda kesmeye kıyamıyordum fakat o şekilde olmuyor kafanda bir form belirle ve hemen uygulamaya geç. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Herdem yeşil ve yapraklarıda ufak olduğu için bonsai yapmaya çok müsait bir tür. Benim bununla ilgili bir çalışmam var yaklaşık iki ay önce ağır bir budama yaptım şimdi telle şekil vermeyi düşünüyorum . Yakında fotoğraflarını gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
Bu şimşir; park, bahçe süslemelerinde kullanılan ağaç değil mi? Yanılmıyorumdur herhalde. Eğer oysa dallarından yetiştirme imkanımız var mı? Hele de nisanın ortalarına yaklaştığımız şu günlerde, şimşir dalından çelikleme yapabilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Budadıktan sonra böyle oldu. Bu şimşir benim de hoşuma gitti. ![]() Altı adet kolu var. Bu başlıkta daha önce sözü edildiği gibi 5 kollu bir bonzaiye dönüştürmeyi deneyeceğim. (Cesaret edebilirsem) Gerçi bu haliyle de sevdim ben bunu. Gelecek baharda bonzai saksısına almayı sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2006
|
eline saglik kok ve bicim guzel gorunuyor. sagol ade |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |