05-12-2016, 21:57 | #1802 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-07-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 58
|
Alıntı:
|
|
06-12-2016, 06:34 | #1803 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Gözünüzden kaçmış olmalı herhalde, benden başka aronia için tad değerlendirmesi yapan epey arkadaş var. Şimdiye kadar tadı güzelmiş diyen çıkmadı. Bir ara dökülmeye yakın olgun tadına baktığımda fena değil gibi bir yorum yapmıştım. Tabii bu yorum biraz da kendimi teselli için yazılmıştı)) Ama tadı gerçekten de ilaç gibi. İnşallah faydası da ilaç gibi olur. |
06-12-2016, 07:05 | #1804 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
Alıntı:
meyvelerini henüz görmedim fakat her çeşit aronya fidanım var. sanırım 2017 de meyvelerini görebilirim. aronya meyvesi tek başına tüketilecek bir meyveye benzemiyor. meyve kokteyline katılıp tüketilibilir veya fermente icecek olarak tüketilebilir. aronya fidanına talep düştü. bizler pahalı fidanlar aldık fakat şu an doku kültürü ile üretim yapan işletmeler aronya fidanlarını 2 liraya satacak yer arıyor. bakmayın hobicilere 50 liraya fidan sattıklarına. |
|
06-12-2016, 10:25 | #1805 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-07-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 58
|
Vallaha moral oldunuz camdan atasım geldi . Şaka yapıyorum atamam tabii ki. Lonicera gözden kaçmadı böğürtlen olarak alınmadı. Arkadaşım almıştı fuarın son günüydü "burda böyle bir bitki de var alayımmı demişti bende bilmiyorum ne olduğumu al deneyeyim" demiştim. Davetsiz misafir demem ondan. Neyse tadını beğenmediklerimi reçel ve sirke olarak değerlenirim artık. Düzenleyen pin@r : 06-12-2016 saat 10:57 |
07-12-2016, 07:44 | #1806 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 55
|
Bende ekeceğim ama ne tür olmalı? |
07-12-2016, 07:58 | #1807 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
karaka black ve reuben sanırım en popüleri. |
07-12-2016, 14:52 | #1808 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
tadını beğenmediklerinizi kurutun ve kışın çay yapın. Soğuk algınlığına çok iyi geliyor, mis gibi de kokuyor, hafif de mayhoş oluyor. Dondurun pastalarınızda kullanın. Çok sevdiğim ve çok uğraş verdiğim bir meyve grubu. İzmir ikliminde zor yetişiyor sadece Kolaylıklar. Kaydet |
|
07-12-2016, 17:08 | #1809 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-07-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 58
|
Alıntı:
|
|
01-01-2017, 18:10 | #1812 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
İzmir bile olsa bu mevsimde ahududu...Gör de inanma) |
01-01-2017, 21:57 | #1814 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Benimde bir haftaya önceye kadar ahududum sizinki kadar meyveleri vardı... |
02-01-2017, 05:25 | #1815 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Alıntı:
|
|
02-01-2017, 06:58 | #1816 |
Ağaç Dostu
|
Heritage Raspberry bir kök kalmıştı, size de ve 3 arkadaşa daha elden verdim. Saksıda olan yaşadı, gerisi çoktan öldü. Gazete almıyoruz. |
20-02-2017, 21:56 | #1817 |
Ağaç Dostu
|
Sn jezebel ve lonisera, bu sayfalarda bir yerde izmir icin uygun cesitlerden bahsettiginizi hatirliyorum, bugun soyle bir bakindim bulamadim. Gecen zaman icinde daha baska tecrubeleriniz de olmustur muhtemelen. Izmir'de degilsek de nihayetinde Ege'ye bakiyoruz O yorede zorlanmayanlarla iyi sonuc aliriz diye dusunuyorum. Sizlerden ricam, deneyimlediginiz cesitler arasindan verim, lezzet, hastaliklara veya iklim sartlarina dayaniklilik soz konusu oldugunda favori cesitlerinizi, bogurtlen, ahududu, bunlarin melezleri veya mutasyonlari farketmez, yazarsaniz sevinirim. Sevgiler, saygilar... |
21-02-2017, 14:06 | #1818 |
Ağaç Dostu
|
Sn lonisera'nin İzmir için favorilerini onceki mesajlarda buldum. Tat ve aroma olarak Tayberry ve Karakablack. Hem tat hem ürün bolluğu için Boysenberry. Bir onceki mesajin kriterlerine olgun meyve dayanikliligini eklersek en azindan web ortamindaki genel gecer bilgilere gore "boysenberry" yi elemek gerekiyor, sizlerin de fikri bu yonde mi? Düzenleyen Taşlıbahçe : 21-02-2017 saat 14:50 Neden: ek |
22-02-2017, 13:26 | #1819 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Aynen dediğiniz gibi sn Taşlıbahçe) |
04-04-2017, 10:12 | #1820 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2016
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 148
|
Reuben
Reuben tomurcuklari cicek acmak uzere |
05-04-2017, 21:41 | #1821 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 220
|
Ankara'dayım ve böğürtlen almak istiyorum.Bauhaus'a baktım black satin diye bir çeşit var.Acaba Ankara'da nerden alabilirim birde buraya uygun güzel bir çeşit var mıdır?Bilgilendirirseniz sevinirim. |
15-04-2017, 06:35 | #1823 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sn Jezebel, maaşallah, çok güzel bakmışşsınız . Görebildiğim kadarıyla dikensiz Loganberry. |
20-04-2017, 12:35 | #1824 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2017
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 21
|
Maşallah hepsi çok güzeller. Ben de bahçemde bir 'Berry' ailesi oluşturuyorum. Şimdilik Boysenberry, Japanese Wineberry, Brazos ve Bursa dikensiz böğürtleni türleri var. Bu Bursa dikensizi de 1 ve 2 diye numaralandırmışlar. Tam olarak farklarını bilmiyorum.Tayberry satın alma girişimim ise başarısızlıkla sonuçlandı. Ahududa biraz yavaş kaldım; elimde sadece şu meşhur yediveren cinsiyle Siyah Ahududu türü var. İstanbul'a kargo çok sıkıntılı. Sadece Yalova tarafındaki fidanlıklardan doğru düzgün paketlenmiş kargolar sağlam geliyor. Diğer şehirlerden gelenler ya iyi paketlenmemiş oluyor ya da uzun yollarda kargo firmalarının özensizliklerinden heba olup gidiyor. Allah'tan şimdiye kadar kargoda hasar görmüş fidanların ya parasını geri aldım ya da sağlamlarını göndertmeyi başardım. Fakat bazen sıkıntı ve strese değer mi diye de düşünmüyor değilim. Nihayetinde bu benim için bir hobi... Asıl ilgi alanım Yaban Mersini aslında. Bahçemde onlar için özel bir alan oluşturuyorum; kükürtle pH değerini düşürüyorum. Mayıs ayı içersinde dikim yapacağım kısmetse. Elinde değişik tür böğürtlen ve ahududusu olan varsa tavsiyelerinizi beklerim. Bu iki meyve fidanı hakkında çok okuma-inceleme yapmaya zamanım olmadı, ama tadlarına bayılıyorum Esen kalın |
21-04-2017, 18:38 | #1825 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sn Jezebel, bakalım siz bunu hatırlayabilecek misiniz? Hani '' bir zamanlar fakir ama gururlu bir böğürtlen vardı'' ve siz ondan bana köklendirip vermiş , kendinizinkini öldürmüştünüz))) |
22-04-2017, 13:33 | #1827 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Bingooooo......Ben de kesin ölür diyordum ama şubat ayında cocopeat/perlit /kum karışımı hazırlayıp aktardım. Bakalım dipten yavru verecek mi? Gördüğüm en nazlı böğürtlen diyebilirim. |
23-04-2017, 13:42 | #1830 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Tat konusunda beklentiniz çok yüksek olmasın ve mümkün mertebe rengi iyice koyulaşana kadar hasat etmeyin. H Biz taze tüketimden ziyade reçel olarak değerlendirdik ve mükemmel aromalı bir şey oldu. |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|