View Single Post
Eski 06-12-2016, 07:05   #1804
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pin@r Mesajı Göster
Sayın aydemiraydın bende forumları okuyunca sizin gibi seçemedim. Siz geçen sene de bana yardımcı olmaya çalışmıştınız çok teşekkür ederim.

Sayın Lonicera sizin de ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Biraz sitemle de olsa kaptım reçeteyi haklısınız ama gerçekten kafam karıştı. Keşke çok büyük bir yerim olsaydı her çeşiti deneyebilseydim. Bu arada ben düşünürken üç böğürtlenim oldu arkadaşım aldı fuardan. Dikensiz uzak durun dediğiniz çeşitlerden kısmet ne yapalım. Birde aronya diye bir bitki daha var açıkçası ilk defa duydum. Biraz küçükler, büyütebilirsem ve meyve alabilirsem yorum yazarım. Dediğiniz çeşitlerden de alacağım.
şu an dikili karaka böğürtlenim var. bursa fuarından dikensiz böğürtlende almıştım. yorumları daha evvel görseydim almazdım. 2 adette Reuben böğürtlenim geliyor. beğendiklerimi çoğaltacağım. beğenmediklerimide imha ederim.

meyvelerini henüz görmedim fakat her çeşit aronya fidanım var. sanırım 2017 de meyvelerini görebilirim. aronya meyvesi tek başına tüketilecek bir meyveye benzemiyor. meyve kokteyline katılıp tüketilibilir veya fermente icecek olarak tüketilebilir.

aronya fidanına talep düştü. bizler pahalı fidanlar aldık fakat şu an doku kültürü ile üretim yapan işletmeler aronya fidanlarını 2 liraya satacak yer arıyor. bakmayın hobicilere 50 liraya fidan sattıklarına.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön