Alıntı:
|
Alıntı:
Bu domateslerin çeşidi neydi? |
Alıntı:
|
Bostan
2 Eklenti(ler)
03.08.2017 den ;
Daha önce koparmadan resmini çektiğimiz yerel çeşit kavunumuzu hasat ettik , sanırım erken davranmışız şeker oranı istediğimiz gibi değildi beklentilerimi karşılamadı bu yüzden tohum almadım. Eklenti 655988 Niksar da yetiştirilen yerel bir karpuz çeşidi , Adana da meşhur Salbaş karpuzu derler bol sulu ve şekerli olur , salbaş karpuzunun üzerine bu karpuzu yedim , tadı harika şeker oranı bayağı yüksek salbaştan bir tık üstün şekerli ve sulu bir yapısı var , seneye yerini garantiledi :cool: Eklenti 655989 |
Tinytim Domates
2 Eklenti(ler)
Tiny tim domateste verim.
Tiny tim saksı domatesimiz bu yılda göz doldurdu , kapladığı küçük alanda onlarca domates veriyor. Onlarca fideyi eşe dosta dağıtıp kalan fidelerden sera içerisinde 2 kök dikmiştik , seneye yine ekeriz nasip olursa ;) Eklenti 655990 Eklenti 655991 |
Alıntı:
Yaprağındaki morluk neyin işareti? Fosfor eksikliği mi? |
Alıntı:
|
Jalapeno Biber
3 Eklenti(ler)
Orta acılıktaki Jalapeno Scoville ölçeğine göre 2500 - 8000 SHU (Scoville heat units) değer aralığında olan etli yapılı acılı ağzı yakmayan yoğun bir tada sahip olan bu biberi seneye daha fazla yetiştirmeyi düşünüyorum.
Eklenti 656109 Eklenti 656110 Tohumları alınan biberlerin bir kısmı turşu içerisine katılıp bir kısmı da ipe dizilerek kurutmalık ayrıldılar. ;) Eklenti 656111 |
Bahçede Son Durumlar
4 Eklenti(ler)
Hanım evde domates bitti deyince daldım bahçeye ne varsa topladım 1 kasa doldurdum domates biber patlıcan semizotu soğan yumurtalarda saman yığınlarının içerisinde çıktı tavuklar kaçamak yapıp folluklardan başa bir yere yumurtlamışlar.
Eklenti 656122 Bu yıl en çok verim aldığım domates Deşti oldu. Bol bol konserve sos yaptık. ;) Eklenti 656123 Bahçemizdeki en verimli biberlerden Bhut Jolokia lar oldukça geççi bir çeşit toplanmayı bekliyorlar. Eklenti 656124 Yeşilken tadına baktım öksürttü beni farklı bir acısı var . Bir de kızarınca tadına bakmayı düşünüyorum :cool: Eklenti 656125 |
Acı Biberli Domates turşumuzu da yaptık
2 Eklenti(ler)
Domates ve biberi bol hasat ettiğimiz şu günlerde domatesli turşumuzu da yapalım dedik. :D
Eklenti 656176 Eklenti 656177 Tarifi ; http://www.agaclar.net/forum/1516459-post8.htm burada :cool: |
Süper!.. Afiyetle tüketesiniz inşallah Sayın Resulgur.
|
Günün Bereketi
1 Eklenti(ler)
Konserve işini bitirdikten sonra her gittiğimde tek kasayı karışık mahsullerle doldurup eve getiriyorum. Kurutmalık domateslerden biraz fazla topladım. Hava bugünlerde kapalı olduğundan fırında kurutma işlemi yapmayı düşünüyoruz.
Domateslerin hepsini toplamadık tabi bir arkadaşımız gelip toplayacak en son topladığımızda 5 kasa çıkmıştı, artık kaç kasa çıkarsa o günün mahsülü onun olacak nasip ;) Eklenti 656179 |
Alıntı:
|
Hasata Devam
5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır kasa kasa domates hasat ediyoruz. Bir kaç kasa da eşe dosta hediye ettik ve hatta kendileri gelip kasalarını doldurup gidenler de oldu ;)
Adana ya bile 12 tane 1lt lik domates konservesi , kasa kasa da domates gönderdik. Allah bin bereket versin. Eklenti 656832 Mutfağımıza hatta buzdolabının içerisine kadar giren bu küçük misafirlerle sürekli karşılaşıyoruz . İlaçlama yapmadığımdan bir çok zararlı türedi ve bu miniklerle tanışma imkanı bulduk , çokta iyi oldu. Sera içerisinde ve bahçede rengarenk kelebekler dolaşıyor :D Eklenti 656833 Eklenti 656834 Sıcak havalardan sonra sera içerisindeki Ali's pembe kiraz domatesler atağa geçtiler. Sanki bahar gelmişcesine yeniden çiçeklerle donandılar . :cool: Eklenti 656835 Çiçek salkımlarından tutup şöyle biraz salladım, bakalım meyve tutumu olacak mı ? Eklenti 656836 |
Sera İçinde Temizlik
2 Eklenti(ler)
Artık yavaş yavaş sera içerisini boşaltmaya başladık. Üzerinde meyve adeti az olan domatesler , çok fazla irileşen kadife çiçekleri domateslerin arasında cılız kalan ve boyu 2 metreyi bulan biberleri ve diğerlerini söküp attık .. ;)
Eklenti 656837 Bu havada asılı olan gövdesi ağaç gibi kalınlaşan kadife çiçeği 2 metreye yakın boylandı seneye seraya çiçek ekmeyi düşünmüyorum. Eklenti 656838 Sökülen alanlara kış için Maydanoz, yeşil soğan, marul , tere , roka ,dereotu ekmeyi düşünüyorum. |
Jalapenolar Turşu Oldu
3 Eklenti(ler)
Süpermarketlerde sıkça karşılaştığımız jalapeno biber turşusundan biz de yaptık .
Eklenti 656839 Çok şık kalın etli bir iç yapısı olan bu bibere turşu çok yakışıyor. ;) Eklenti 656840 Duruşunu çok beğendik . :cool: Tarifi Burada ; http://www.agaclar.net/forum/1517188-post303.htm Eklenti 656841 |
Biberler
5 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa yetiştirdiğimiz biberlerden verim lezzet ve değerlendirme açısından genel anlamıyla seneye ekeceğimiz çeşitlerimizi belirledik .
Arnavut , Jalapeno , Bhut Jolokia , Akrep Biber , Stocky Red Roaster ve Emcelli beğendiklerimiz. Eklenti 657172 Tropikal Wave Eklenti 657173 Bhut Jolokia Eklenti 657174 Akrep Eklenti 657175 Eklenti 657178 |
Bamyalar
4 Eklenti(ler)
İlk defa tecrübe ettiğim sebzelerden biri de bamya oldu daha önce bamya yetiştirmemiştim. 2 kez yemek yapıldı , doğal domateslerimiz ile yapılan yemeği muhteşem olmuştu ..
2 çeşit tohum ekmiştik . Tohumdan fide haline getirip fide olarak ektiğim Kınalı ve Sultan bamyalar. Toplamasını bilmediğimizden ya da vakit ayıramadığımdan bir köşede unutulan 20 kök bamya dallanıp budaklandı da bir çok meyve tohuma kaldı ;) Eklenti 657185 Kınalı Eklenti 657186 Eklenti 657187 Kınasız ;) Eklenti 657188 |
sayın resulgur kınalı bamya dediğiniz bamyalar girit bamyası, kırmızı bamya isimleri de var mı yoksa bu tamamen farklı mı? bende de bu kırmızı bamyadan var ancak isimlerini ben bu şekilde biliyordum.
|
Alıntı:
|
Hasata Devam
4 Eklenti(ler)
Daha önce Muş - Bulanık ta yetiştirdiğim mısırların tadına doyamamıştık . Bir arkadaşımla pişirmeden çiğ çiğ yedik . Sanki içine bal dökülmüş gibiydi , uzun zamandır öyle mısır yememiştim. ;)
Muş ta yetiştirdiğim çeşitte 3 4 somak mısır meyve vermişti , bu çeşit ticari tohum sadece tek somak mısır hasat ettik. Eklenti 657273 Şeker oranını bu kadar beklemiyordum ilk yetiştirdiğim mısırların yanında bile geçemez ama yinede tadı güzeldi, haşlamalık olarak hasat edilen şeker mısırlar aynı gün tüketildiler. Eklenti 657274 Bugünlerde en fazla hasat ettiğimiz biber çeşidimiz Bhut Jolokialar oldu. Eklenti 657275 Geçtiğimiz günlerde karakola kendi yetiştirdiğim ürünlerden Deşti Kellog Breakfast, İzmir pempe domates ve karışık biberler ve domateslerin arasında kendine yuva yapan tavukların yumurtalarından yaptığım melemen arkadaşların çok hoşuna gitti gece görevinde fırından getirdiğimiz sıcak ekmeği bandıra bandıra yedik tava yıkanmasa da olurdu arkadaşlar bir güzel temizlediler. ;) Bhut jolokia yı ortaya koydum ama söylemedim acılığını 2 tanesi yemeye başladı birinin gözleri kızarmaya başladı terledi bu iyiymiş dedi diğer arkadaş temkinliydi kenarından kırparak yedi ama yarısı kaldı yiyemedi :D tam kızarmayan yeşil jolokiaların acılığını da bir nebze keşfetmiş olduk . Eklenti 657276 Mutfakta domatesleri gören Ali abi de bu çeşitlerin tohumunu istedi biraz da tohum ayıkladık , kendisine Jalapeno biber ve Bhut jolokia biber tohumu da verdim. Sürekli benden tohum ister durur :) |
Alıntı:
|
Sayın Resulgur merhaba,
Öncelikle çalışmalarınızı beğenerek ve imrenerek takip ettiğimi belirtmek isterim. Bir çok değerli bilgiyi bizimle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Özellikle susuz yetişen ürünler çok ilgimi çekti. Bu ürünlerin tohumlarından az da olsa temin etme şansımız var mıdır? Bahçemize çok sık gidemediğimiz için bu ürünleri denemek istiyorum. Hatta kısmet olursa tohumlarını çoğaltıp küçük tohum bankamda uzun yıllar saklamak ve paylaşmak isterim. Mümkünse tabi. Selamlarımla. |
Harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Severek takip ediyorum.
Kolaylıklar dilerim. |
Sayın Resulgur şu meşhur Bhut jolokia tohumlarından paylaşırsan ben talibim 5-10 kök dikerim sonra milleti ağlatıcam :D baya zevkli olurdu.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Etkinlikte paylaşım olmazsa etkinlik dışı size gönderebilirim. Saygılar |
Yerli Niksar Kavunu
3 Eklenti(ler)
Bu yıl bir kaç çeşit ekim yaptığım tarlada kavun karpuz da yetiştirdik . Tohumlar yöresel yıllardır ekilen çeşitlerden .. Şeker oranı ve yumuşak iç dokusu olan bu kavunun tohumlarını etkinlikte sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.
Eklenti 657302 Eklenti 657303 lezzetli , İri çekirdekleri olan iç rengi çok hoş bir kavun. Eklenti 657304 |
Urfalı Kabak
5 Eklenti(ler)
Aile dostlarımız Şanlıurfalılar. Bizim bahçe işleriyle meşgul olduğumuzu bildiklerinden memlekete gittiklerinde bize bu kabağın tohumunu getirmişler. 2 kök yetiştirdiğim bu kabak türü kendi halinde ilaçlanmadan fazla sulama yapmadan kendi halinde büyüdüler.
2 kök geniş bir alana yayıldılar. Eklenti 657794 Bal kabağı gibi kol atıp ilerleyen kollarda meyve oluşumu oldu. Verimi de gayet iyi görünüyor. Eklenti 657795 Hasatta biraz geç kalmışız yumruk iriliğinde topladığımız kabaklar fazla büyüyüp sertleşmiş ;) Eklenti 657796 Pütürlü şekilsiz yüzeyi ile bu yeni çeşidin tohumları bankamıza girmiş oldu. :cool: Eklenti 657797 Eklenti 657798 |
Yeşillikler
1 Eklenti(ler)
23.09.2017 den
Kışlık ekim yapmayı bir şeyler yetiştirmeyi düşünmüyordum ama bulunduğumuz yerde yeşillikler çok pahalı ve kısa sürede çürüyor. Son günlerde bulunduğumuz ilçedeki , büyük bir marketten bir kaç defa dere otu ve maydanoz aldım 3 4 günde çürüdü sarardı, rezil bir hale geldiler. Kararımı değiştirdim az da olsa sera içerisine biraz yeşillik tohumu serptim. Elimde bulunan tohumlardan Kalıcı ıspanak - ıspanak - Kıska Soğan - Tere - Roka - Dereotu - Maydanoz - Fındık Turpu - Pazı - Kara Lahana - Kırmızı Lahana - Marul (3 çeşit) tohumlarının ekimini yaptım. Düzgün yapılı bir kereste yardımı ile zeminin hem tesviyesi yapıldı hemde tohum yatağını 25 er cm aralıklarla açıp sıralı ekim yaptık . Daha sonra istediğimiz gibi seyreltme işlemlerini yapacağız. :cool: Eklenti 657863 Tohum ekimlerinde arada bir ay takvimine göz atıp durum değerlendirmesi yapıp tohumlarımızı ona göre ekiyoruz. |
Elde sera olduktan sonra yazdığınız yeşillikleri yetiştirmek zor değil. Burada bir kişi serada yetiştirip düzenli olarak otellere satımını yapıyor. Farklı zamanlarda ekim yapıp muhtemelen hasat dönemini de artırabilirsiniz.
Nane de serada nasıl olur denemek lazım. Kolay gelsin. Afiyet olsun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024