agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni7758Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-05-2018, 13:45   #661
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-05-2013
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 188
Sayın Lonicera Müsadenizle sizi emek ve başarılarını ayakta alkışladığım (kendimce)değerli üyeler arasına alıp tebrik ediyorum.

yer örtücülerden obrizyayı araştırmak için foruma uğradım yolum solanum rantonneti sayfasında en son 2016 yılında yaptığınız paylaşım sonrası bitkinizin durumunu merak edip sayfanız varmı bakayım dedim. 2,5 saattir 2017 nisan ayı sonuna ancak gelebildim. adını duymadığım bitkilerde başarılarınız emekleriniz ve bunları aktarma diliniz bir harika.
yarın kesin devam edeceğim kaldığım yerden ancak iş yerindeyim ve kendimi frenlemem gerek.

sizler gibi değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşan çok değerli üyeler oldukça biz acemiler için öğretmen bulmuş gibi seviniyoruz.

Artık bende kendi evimdeyim çok şükür ve artık rahatlıkla bitkilere sevgimi verebileceğim ama önce bilgi birikimi şart.

bol çiçekli ve meyveli günler dilerim.

esemeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2018, 17:26   #662
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn esemeral, güzel söz ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Forumumuza aktif olarak katılıp, takip ettiğimiz sürece bir sürü şey öğreniyoruz hep beraber. Daha yolun o kadar başındayız ki. Düşe kalka yolumuza devam edeceğiz inşallah.

Umarım sizin de hayalleriniz gerçek olur, evinizde sevdiklerinizle beraber sağlık ve huzur dolu bir yaşam dilerim.

esemeral, Selma_321 ve g.c. beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2018, 17:45   #663
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sarı melek borazanı üzerindeki tohum baklaları renk değiştirip olgunlaşmaya başlamış. Bir tanesini açtım, tohumlar kahverengi renk almış. Bir bu kadar bakla daha var bitki üzerinde.

Name:  20180501_095716-min.jpg
Views: 477
Size:  53.1 KB
Aşk mercan sarmaşığının elde kalan rizomlarını saksıya koymuştum. Yavaş yavaş filizlenmeye başladılar. Bu yıl tahminim en az 50 rizom yapar saksıda. Bazı ülkelerde bu rizomları pişirip tüketiyorlarmış. Yenecek bir şey daha bulduk ya, ne gam)):
Bir tanesine kıyıp tazeden yedim, fındık benzeri bir tadı var. Amman diyeyim siz bana bakıp da yemeye falan kalkmayın. Belki sizde allerjik veya toksik etki gösterir. Biz acı patlıcan olduğumuz için kırağı çalmaz.:

Name:  20180501_091456-min.jpg
Views: 506
Size:  73.5 KB

Tül keselerden 3 tanesini açtım, yakalanan karakafes otu tohumları bunlar. 10 gün kadar gölge yerde kurutulacak ardından tazeliğini muhafaza için buzdolabunda yerini alacak. Bitki hala yeni çiçek oluşturmaya devam ediyor. Garibim bilmiyor ki kendi yapraklarının çayı ile besleniyor. ''Derenin kuşunu derenin taşı ile avlamak'' bu olsa gerek)

Name:  20180501_094708-min.jpg
Views: 510
Size:  62.5 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2018, 14:00   #664
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Lantana camara her yıl olduğu gibi, çok kanaatkar bir bitki. Arı , kelebek eksik olmuyor üzerinden.

Name:  20180503_091004-min.jpg
Views: 464
Size:  72.5 KB

Oruç başlamadan yenen ne varsa koyayım da sonra ağız sulandırmayalım)
Tayberry ilk olgunlaşan olacak...


Name:  20180503_095241-min.jpg
Views: 452
Size:  58.6 KB

Yeni dünya lezzetine doyum olmuyor. İyi ki aşılamışım.

Name:  20180502_114945-min.jpg
Views: 468
Size:  68.1 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2018, 15:19   #665
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-05-2013
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 188
Sayın Lonicera emeğinize yüreğinize sevginize sağlık. Sonunda günümüze kadar gelebildim. Ama inanın hiç bitmesin istedim. Helal olsun size ve tabi ki değerli eşinize. sayfanızdaki emek ve çabanızı görüp saygı duymamak mümkün değil. En kısa sürede ilk hedefim karakafes otunu edinip (ön çalışma yapmak lazım diye düşündüğümden) Önce besin hazırlayıp büyük saksılar edinip sizlere öğrenci olarak ilerlemek istiyorum. Ardından 4 yıl da olsa 5 yılda olsa böğürtlen çeşidi çeliklerinizde sıraya girmek istiyorum.

Foruma sadece iş yerinden ve işlerden fırsat buldukça girebiliyorum(ayrıca yağmur suyunu boş çöp kovasına biriktirip evden getirdiğim pet şişelerle eve taşımaya başladım bile). Malum çalışan bayan olunca evde de işler bitmiyor. Fakat emekliliğe kadar mümkün olduğunca bilgi birikimi yapıp Allah Nasip ederse torunlarıma ve çevremdeki dostlarıma da (öncelikle eşime ki sizin sayfanızı öyle bir anlattım ki sizinle tanışmak bile istedi) bitkilerin değerini aşılamak istiyorum. Şimdilik içimde büyütüp bilgi birikimi yapmaya çalışıyorum siz değerli ustalardan.

Bol çiçekli ve meyveli günler dilerim.

Atilgan ve g.c. beğendi.
esemeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2018, 16:52   #666
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Tek seferde 200 litre mi elde edeceksiniz yoksa sezon boyunca tahmini üretiminiz mi bu kadar? Sormamın nedeni tek seferde elde edip sezon boyunca kullanmayı düşünüyorsanız bozulmadan nasıl depolayacaksınız merak ettim.

Havalı ya da havasız, en geç 1 hafta içinde tüketmeniz gerek diye biliyorum. Aklımda yanlış da kalmış olabilir. Bunun konsantresini yapıp uzun süre kullanabiliyorlarmış.
1:10 seyreltirsek tek seferde 200 litre. Bugünlerde 12 lt'lik kovayı silme dolduran karakafes yapraklarından konsantre çamur(slurry) üretimine başlayacağım. Hazırlayan ve kimi kullananlar 2 haftaya kadar depolayabildiklerini ifade etti. Susuz hazırlanıyor. Koku problemi de çok az oluyormuş bu sayede. Suyla seyreltildiği esnada koku oluyormuş sadece bir miktar.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 14:01   #667
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
3 hafta boyunca İzmir- Antalya arasında mekik dokuduk. Bu arada bitkileri de akraba ve dostlara emanet ettik. Bu sabah bitkilere kavuşunca evlada kavuşmuş kadar mutlu oldum. Uzun süre uzak kalınca tüm gelişimi daha net görebiliyorsunuz. Biraderin hakkını ödeyemem, dengeli sulama yapmış. Tüm bitkilerin sağlığı gayet yerinde.

Nerede kalmıştık)

Gardenyamız açmış. En sevdiğim kokulu çiçeklerin başında geliyor kendileri.

Name:  20180527_084309-min.jpg
Views: 303
Size:  48.8 KB
Name:  20180527_084320-min.jpg
Views: 294
Size:  26.9 KB

Natal pulm, bendeki 7 veya 8.yılı herhalde. Meyve namına bir şey göremedik ama kokusu nefis bitkiler arasında.

Name:  20180527_084722-min.jpg
Views: 299
Size:  46.0 KB

Zinnia mix olarak tohumdan ekmiştim, şimdilik bunlar açmış. Farklı renkleri de yolda.

Name:  20180527_083742-min.jpg
Views: 308
Size:  74.8 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 14:06   #668
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Pandora yasemin de başlamış açmaya.

Name:  20180527_083953-min.jpg
Views: 315
Size:  57.4 KB

Beyaz lilium tam bir görsel şölen sunuyor.

Name:  20180527_083727-min.jpg
Views: 330
Size:  63.4 KB

Ateş çiçeği saksıda bile sorunsuzca gelişiyor.

Name:  20180527_084530-min.jpg
Views: 307
Size:  73.1 KB

Aşk mercan sarmaşığını yakında ipe almazsak yanında ne varsa sarılacaktır.

Name:  20180527_084521-min.jpg
Views: 304
Size:  53.9 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 14:13   #669
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Şevket-i bostan neredeyse çiçek açmak üzre. Tohum tazelemek lazım)

Name:  20180527_084544-min.jpg
Views: 322
Size:  70.7 KB

Yer bademi bu yıl kendinden geçti. Sihir karakafes çayında mıdır biraderin suyunda mıdır bilemiyorum artık.

Name:  20180527_084551-min.jpg
Views: 315
Size:  71.9 KB

Samsun ormanlarından gelen yabani çilek tam bir yer örtücü. Meyvesinin kokusu baş döndürür ama çok küçük.

Name:  20180527_084106-min.jpg
Views: 315
Size:  68.5 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 14:32   #670
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Quisqualis indica gardenyanın pabucunu dama atıp kokuda ilk sıraya yerleşecek gibi görünüyor. Budamamıza rağmen boyu 5 metreden fazladır herhalde. Balkonu kokuya ve renk cümbüşüne boğmuş durumda. Kokusu tarifsiz. Gel gör ki ne tohumu ne de fidesi yok piyasada. Her evde her bahçede olması gereken bir bitki bence. Çelikten köklendirme denemeleri hep boşa çıktı. Sadece air layering ile köklendiebildim ama bu yöntemle çok sınırlı üretim yapabiliyorsunuz.

Name:  20180527_085751-min.jpg
Views: 317
Size:  67.7 KB

Katmerli zakkum da bu yıl çok güzel. 2. kat balkona kadar uzamış)

Name:  20180527_085912-min.jpg
Views: 292
Size:  62.8 KB

Petunyalar önümüzdeki kışı atlatabilirler mi bilemiyorum, geçen kış kışlığını yapmayınca her şey çok farklı oldu.

Name:  20180527_085940-min.jpg
Views: 311
Size:  60.6 KB

Mavi yasemini derin budamak olumlu sonuç veriyor.

Name:  20180527_085234-min.jpg
Views: 300
Size:  68.3 KB


Düzenleyen Lonicera : 27-05-2018 saat 15:29
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 15:00   #671
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Bu canna avlumuzun baş tacı. Sezon sonuna kadar durmaksızın çiçekleniyor.

Name:  20180527_083804 - Kopya-min.jpg
Views: 274
Size:  71.0 KB

Bu da yana yakıla arayıp bulduğum canna. Diğeri gibi tam açmasını bekleyemedim. Nasıl ama, aranacak kadar varmış değil mi))

Name:  20180527_083858-min.jpg
Views: 320
Size:  60.9 KB

Belçika endivye çiçeğe durmuş bile.

Name:  20180527_084040-min.jpg
Views: 303
Size:  52.9 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 15:25   #672
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Burada Balıkesir Gönen' den bir arkadaşımızın gönderdiği kuzu kulağı demişiz ama yanlış demişiz. Doğrusunu , bitki 3.yılında çiçeklenip tohum bağlayınca kuzu kulağına benzetemediğimiz için arkadaşı arayıp bizzat sorduk. Meğerse tohumları karıştırmış, gelen meşhur labada imiş. Bu bitkiyi ilk '' Elveda Rumeli '' dizisinde görüp işitmiştim. Sabah akşam labada pişiyordu ocakta.

Ne tohum yapmış ama, nasipse paylaşıma koyacağım bu yıl.

Name:  20180527_084902-min.jpg
Views: 318
Size:  76.1 KB

Bilyeli kekik de çiçek açmış, yakında tohum bağlar. O kadar küçük ki tohumları, artık sürekli kontrol edeceğiz kaybetmemek için.

Name:  20180527_084241-min.jpg
Views: 297
Size:  56.0 KB

Bunlar da bitkilerimizin mutfağından. Hala çiçek açmaya devam eden karakafes otumuz

Name:  20180527_084536-min.jpg
Views: 299
Size:  74.4 KB

Yerken tadını haşlanmış balığa benzettiğimiz (bu yüzden hanımın onayını alamayan) hodan otumuz. Hodanı da bitkileriniz için karakafesle beraber çok güzel çay yapabilirsiniz gübre olarak.

Name:  20180527_084232-min.jpg
Views: 287
Size:  59.4 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 18:37   #673
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Sevgili Lonicera maşallah hepsi de çok özel ve güzeller, sayfanızı imrenek okuyor adım adım takip ediyorum, verdiğiniz bilgiler keza ona göre. Gerçekten sihir sizin ellerinizde mi, karakafes otu çayında mi bilemiyorum Ellerinize emeklerinize sağlık.

Şevketi bostan bitkisini lezzet olarak çok sevdik, pazarlarda gördüğüm zaman hiç kaçırmam alırım , bahçelerimizde bu bitkiye benzer çok çıkıyor ama ş.bostan mı değil mi emin olamıyorum, çiçeğini çok merak ediyorum o yüzden sizin bitkinizi takipte olacağım.
Buradakiler yaklaşık 1 metre yükselip mavi çiçekler açıyor, çiçeğini hep merak etmiştim.

Labadayı (efelek, evelik) bizde çok tüketiriz, Balkanların meşhur yemeğidir, o yüzden Rumeli dizisinde çok pişerdi Ankara'daki bahçemde vardı ama burada nedense edinmemişim, Sevgiyle kalın.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 21:18   #674
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sevgili akçabardak, labadayı hiç pişirip yemedik. Taze olarak salatalara doğradık şimdiye dek. Pişirilerek yapılan lezzetli bir tarife hayır demem)

Şevket-i bostanı biz de çok tüketiriz. Hatta kendi yetiştirdiğimizin bostanın körpe yapraklarını az miktarda olmak kaydıyla çiğden salataya da koyarız. Mavi renk açanı hiç bilmiyorum, hep sarı renklisini gördüm şimdiye kadar. Bendekiler de sarı çiçek açıyor. Sevgiyle kalın.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 21:23   #675
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Nasıl olsa top patladı çoktan. )

Tokaloğlu....

Name:  20180527_084710-min.jpg
Views: 283
Size:  48.4 KB

Siyah katonya....

Name:  20180527_084444-min.jpg
Views: 287
Size:  54.7 KB

Çilli kırmızı....

Name:  20180527_084503-min.jpg
Views: 281
Size:  53.3 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 21:27   #676
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Kırmızı Japon süs elması...

Name:  20180527_084116-min.jpg
Views: 290
Size:  73.1 KB

Red currant ( kırmızı frenk üzümü)...

Name:  20180527_084250-min.jpg
Views: 277
Size:  47.2 KB

Dikensiz logan....

Name:  20180527_084624-min.jpg
Views: 284
Size:  71.7 KB

Star red gold nektarin...

Name:  20180527_084130-min.jpg
Views: 274
Size:  50.1 KB


Düzenleyen Lonicera : 28-12-2018 saat 11:10
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 21:29   #677
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Gövem eriği....

Name:  20180527_084643-min.jpg
Views: 247
Size:  73.6 KB

Domat (deve bastı) şeftali...

Name:  20180527_084414-min.jpg
Views: 281
Size:  51.7 KB

Şimdilik bu kadar boğazlık yeter sanırım))

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 21:33   #678
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Ortancanın keyfi gayet yerinde....

Name:  20180527_084211-min.jpg
Views: 272
Size:  70.8 KB

Tabak ortanca da keza öyle...

Name:  20180527_084218-min.jpg
Views: 279
Size:  53.0 KB

Melissanın ilk çiçek salkımı görünmüş bile...

Name:  20180527_085655-min.jpg
Views: 276
Size:  57.0 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 21:39   #679
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Fil sarmaşığı uyanmayacak diye endişe içindeydik. 2. yılında çiçeklendiği için bu yıl çok şey bekliyoruz kendisinden. Bir de tohum bağlarsa ))

Name:  20180527_085209-min.jpg
Views: 276
Size:  57.4 KB

Bir viyol komple selluka fidesi))

Name:  20180527_084938-min.jpg
Views: 277
Size:  56.1 KB

Bardak menekşeler henüz tomurcuk göstermediler. Ne renkler çıkacak merak ediyoruz. Anaçlardan sadece 2 tanesi uyanamadı. Bir tanesi kurumuş, diğeri beklemede. Şimdilik toplam 14 saksı, bazı saksılarda 2-3 soğan var)))

Name:  20180527_085141-min.jpg
Views: 288
Size:  68.4 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 21:53   #680
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Sayın Lonicera, maşallah maşallah diyorum. Bahçenize, emeğinize hayranım... Güle güle büyütün, keyifle hem büyütün meyvelerinizi hemde afiyetle ve sağlıkla yiyin. Çiçekleriniz... Muhteşem. Bahçenize cidden hayranım. Çok çeşitli bitkileriniz var, çokta ilginç. Sayenizde bilmediğim, tanımadığım bir çok bitkiyi tanıdım... Gardenyanızı kıskandım, benim gardenyam iki tane ikisinde de tek tomurcuk var, kaç ay oldu hala açmadı.
Meyveler muhteşem gözüüyor..Melisadan beş tohum ekmiştim çıktı. Saksıya geçirince dördü üldü. Şuan bir tanesi yaşıyor. Oda bilmiyorum yaşar mı? Eğer birgün fide yaparsanız talibim bende

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2018, 22:24   #681
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn Selma_321, güzel söz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

Haklısınız, gerçekten de bitki çeşidimiz fazla. Kaybettiklerimiz hariç son saydığımızda 128 çeşit farklı bitki saydık))

Gardenya aslında sorunlu bir bitki değil. Bir kaç tane özel isteği var, karşılanmazsa küser. Bizdeki bitki üstünde saymadım ama tahminen 15-20 tomurcuk vardır herhalde)))Tabii bu sonuca geçen sezon sonundan sonraki bakımla varabiliyoruz. Çiçeklenme sonrası budama, besleme vb.

Boşuna sıkmayın canınızı, yavaş yavaş, hatalar da yaparak ulaşıyoruz doğrulara. Bir süre sonra bitkiyi görür görmez beklentilerini, ihtiyaçlarını anlayacaksınız, merak etmeyin.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 02:29   #682
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Smile

Maşallah çeşit çok.. Çokluğuda ayrı bir şeyde, yani değişik bir sürü bitkiniz olması da ayrı bir güzel. İnşallah yenilecek bitkileri afiyetle, sağlıkla yersiniz, seyirlik, kokulu bitkileride keyifle seyredip, kokusuyla mest olursunuz, umarım uzun yıllar.
Efendime söyleyimmm arada kaynamışta, eğer hani birgün melisa fideniz olursa bende talip olayım(mı) dedim..

akçabardak ve esemeral beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 02:38   #683
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Sayın Lonicera, birde Belçika endivesi, yeniyor mu, bizim oralarda ot diye kimse yüzüne bakmaz. Çiçeğinden tanıdım, mümkünse yapraklarının resmini de koyar mısınız? Azıcıkta bu konuda bilgi rica etsemçok mu şey istemiş olurum

akçabardak ve esemeral beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 06:15   #684
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Melissa' yı şimdiye kadar pek üretime almadım, alırsam neden olmasın)

Belçika beyaz endivye bildiğimiz hindiba' nın farklı bir varyetesi. Normal hindiba gibi acısına dayanabiliyorsanız çiğden veya haşlayarak zeytinyağlı, limonlu salatasını tüketebilirsiniz. Belçika endivyenin diğer varyetelerinden farkı kökünü hasat zamanı söküp uygun ortamda saklayıp, yine uygun ortamda yeniden filizlendirip tüketebiliyorsunuz. Fransız mutfağında çok yüksek fiyata kendine yer edinmiş.

Burada benim yetiştirdiklerim , burada forumdaşların yorumları ve burada da adım adım üretimi var.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 07:59   #685
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Smile

Çok şaşırdım, lila renkli olanı bizim oralarda bi dünyadır, kimsede bilmez. Yenilecek ne çok bitkimiz varmışta haberimiz yokmuş. Hindibanın çiçeği sarı oluyor, bildiğim. Öyle değil mi? Hodanda bizim oralarda oluyor, burdan öğrendim, yukarıda resmini gördüm. Sayenizde simaen tanıdığım bitkilerin ne olduğunu, ne işe yaradığını öğrendim. Teşekkürler üstat

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 08:01   #686
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Sevigli Lonicera, farkındasınızdır ara ara bahçe sayfanıza uğrayıp gözümü güzelliklerinize doyurup çıkıyorum. Adını ilk defa duyduğum bitki sayısı o kadar çok ki sayfanızda..

Bir şey farkettim; sanki her bir çeşit sizden ilgi bekleyen ilk okul talebesi ve sizde onların öğretmeni gibisiniz. İhtiyaçlarına, gelişimine, çoğaltılmasına o kadar hakimsiniz ki ileride bu yetkinliğe erişmeyi şahsım adına çok isterim.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 10:28   #687
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, labadayı hiç pişirip yemedik. Taze olarak salatalara doğradık şimdiye dek. Pişirilerek yapılan lezzetli bir tarife hayır demem)

Şevket-i bostanı biz de çok tüketiriz. Hatta kendi yetiştirdiğimizin bostanın körpe yapraklarını az miktarda olmak kaydıyla çiğden salataya da koyarız. Mavi renk açanı hiç bilmiyorum, hep sarı renklisini gördüm şimdiye kadar. Bendekiler de sarı çiçek açıyor. Sevgiyle kalın.
Labadayı biz bulgurla ıspanak yemeği gibi pişirir üzerine sarımsaklı yoğurtla tüketirdik, birde sarmasını yapardık yine bulgur ağırlıklı. Labadanın yaprakları pişince ıspanağa göre daha yumuşak olduğu için biraz cıvık oluyor sevip sevmeyeceğiniz den emin değilim açıkçası

Şevketi bostanın çiçeğini ilk defa sizin paylaşımlarınızda gördüm bu gün, demek ki benim gördüklerim bam başka bir bitkiymiş, ben mavi diye yazdım ama aslında koyu pembe mor arası bir renk. Büyüklrimiz o bitkiye eşek dikeni derlerdi

Yine maşallah döktürmüşsünüz boğazlıkları, huzurla sağlıkla tüketin hepsini, çiçeklerinize de kocaman maşallah, hepside çok harika görünüyorlar, emeklerinize sağlık, sevgiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 12:16   #688
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Sevigli Lonicera, farkındasınızdır ara ara bahçe sayfanıza uğrayıp gözümü güzelliklerinize doyurup çıkıyorum. Adını ilk defa duyduğum bitki sayısı o kadar çok ki sayfanızda..

Bir şey farkettim; sanki her bir çeşit sizden ilgi bekleyen ilk okul talebesi ve sizde onların öğretmeni gibisiniz. İhtiyaçlarına, gelişimine, çoğaltılmasına o kadar hakimsiniz ki ileride bu yetkinliğe erişmeyi şahsım adına çok isterim.
Arada sırada bahçemize kaçamak yapıp uğradığınızın farkındayız elbette))
Haklısınız, her birinin ihtiyacı farklı farklı bitkiler bunlar. Öğrenene kadar neler çektik neler. Hala öğrenmeye devam ediyoruz. Her biri evladımız gibi, en çok da tohumdan yetiştirdiklerimiz. Doğumundan büyümesine kadar aşama aşama her anlarına tanık olmak çok keyif verici. Allah kalbinize göre versin, yeter ki canımız sağ olsun. Sağlıcakla kalın.

Vegy, Selma_321 ve g.c. beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 12:22   #689
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Labadayı biz bulgurla ıspanak yemeği gibi pişirir üzerine sarımsaklı yoğurtla tüketirdik, birde sarmasını yapardık yine bulgur ağırlıklı. Labadanın yaprakları pişince ıspanağa göre daha yumuşak olduğu için biraz cıvık oluyor sevip sevmeyeceğiniz den emin değilim açıkçası

Şevketi bostanın çiçeğini ilk defa sizin paylaşımlarınızda gördüm bu gün, demek ki benim gördüklerim bam başka bir bitkiymiş, ben mavi diye yazdım ama aslında koyu pembe mor arası bir renk. Büyüklrimiz o bitkiye eşek dikeni derlerdi

Yine maşallah döktürmüşsünüz boğazlıkları, huzurla sağlıkla tüketin hepsini, çiçeklerinize de kocaman maşallah, hepside çok harika görünüyorlar, emeklerinize sağlık, sevgiler.
Dışı cıvık sarmayı hayal ettim bir an.. Bol yoğurtlu ıspanağa da hem oğlan hem ben bayılırız. Denersek bu şeklini deneyeceğiz. Çok teşekkür ederim.

Taze yaprak vermesini bekleyeceğiz artık, tohuma kalkınca yaprak üretimi durdu.

Güzel söz ve temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim, sevgiler.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 12:31   #690
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Sayın Lonicera, ben şiddetle tavsiye ederim labada sarmasını... Muhteşem oluyor. Onunda üzerine yoğurt dökebilirsiniz,öyle de çok güzel oluyor.
Bir kerecik labadanın sarmasını deneyin, ne çıkar ki, bir lezzet daha öğrenmiş olursunuz. Bizim oralarda ıspanak gibi yemeği değil hep sarması yapılır, belki de ondan çok seviyorumdur
Kısa zamanda bende ıspanak gibi yemeğini deneyim. Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı olmasın, ya da enuygun atasözü neyse o


Düzenleyen Selma_321 : 28-05-2018 saat 12:33 Neden: Ek
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024