30-04-2020, 20:33 | #931 |
Ağaç Dostu.
|
Sn.Lonicera oncelikle sunu soyleyim kesinlikle abartmiyorum..Bana ait bir tohumun usta ellerde buyudüğünü görmek daha bi mutluluk veriyor.Ellerinize sağlık..Seneye de insallah kırmizı bezelyeleri görürüm..ektiklerim cimlendiler çok sükür |
01-05-2020, 08:00 | #932 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Benimkiler ne ki? Hele resim paylaşılmaya başlansın ne mükemmel sonuçlar alıyor arkadaşlarımız biliyorsunuz. Kırmızı bezelyeyi daha da merak etmeye başladım şimdi)) |
01-05-2020, 16:02 | #933 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Aksu pembesi henüz çiçek tomurcuğu oluşturuyor. Diğer türler çoktan meyve bağladı. Böyle olunca biri biterken diğeri başlıyor, meyve her daim elinizin altında yani Tulameen yediveren olgunlaşmaya başladı bile... Reuben böğürtlen geri kalır mı? Üstelik bu iki yaşını yeni dolduran tohumdan yetişme.... Çanakkalenin meşhur beyaz nektarini... İriliği ve tadı ile hep ön planda olan tokaloğlu cins kayısımız.... |
01-05-2020, 17:20 | #934 |
Ağaç Dostu.
|
Sn.Lonicera yeri gelmisken sorumu hemen şuracığa sıkıştırayım Ben bu ahududuyu gruplarda satan birinden aldim..Cinsini sordugumda malesef o da bilmiyormus..Gözlemledigim kadariyla meyveleri en erken olani bu, kökten acayip sekilde cogaliyor öyle hızlı yayıliyor ki 2 senede kucuk bir orman gibi oldu bulundugu yer..Ve boyu da 1.5 metre civari oluyor..aksu pembesi ve heritageye gore oldukca uzun..Umarim bildiginiz bir cesittir bu sayede adini da ogrenmis olurum LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
01-05-2020, 17:44 | #935 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Tadına bakmadan bir şey söylemek zor. Öyle bir iki değil en az bir tabak felan yenince anca anlaşılır Şaka bir yana dipten bu kadar sürgün verdiğine göre yediveren olma ihtimali yüksek. Aksu pembesinden en iyi şartlarda iki yeni sürgün alabiliyoruz burada. Tulameen ile heritage dip sürgünunde ayrık otunu aratmaz. Ben seçimimi tulameenden yana kullanayım. Yediveren bir cins olduğu yüksek ihtimal. Meyve verdikten sonra o dalları kesmeyin. Sonbahara yakın yeniden çiçekleneceklerdir yediverense... Bu arada fotoğrafta bir kaç gojiberry kılığına girmiş ahududularınızı da görmüyor değiliz hani |
01-05-2020, 21:31 | #936 |
Ağaç Dostu.
|
Sn.Lonicera yazdiklarınıza bakılırsa benimde tahminim tulameenden yana..Heritage de cok sürgün verir demissiniz bendeki yerini sevmedi demekki..Aksu pembesi tespitinizde cok dogru.Gecen seneden beri 2 sürgün verdi.Birde wilamette cesidi varmis..Olabilir mi diye baktım sitelerdeki bilgiler uyusmuyor.. Bu arada masallah ne kadar dikkatlisiniz ben bile farketmedim gojileri) Her ne kadar tevazu gösterseniz de bu islerin ustası olmussunuz kesinlikle..Allah forumdan eksik etmesin sizi tesekkürler... |
02-05-2020, 08:39 | #937 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sn dongyul geçmiş etkinliklerden birinde paylaşmıştı, harika lezzetiyle salatalarımızın vazgeçilmazi russian kale... Kalıcı ıspanakların yapraklarından sonbahardan beri faydalandık. Şimdi tohuma bırakıldılar. Bir aksilik olmaz ise etkinlikte paylaşmayı düşündüğüm ,şimdiye kadar yediğimiz en lezzetli ıspanak.. Mızrak uçlu, dikenli tohumlara sahip japon ıspanağı. Bu ıspanağın birebir benzer özelliklerini taşıyan tohumlarını bu yılki etkinlikte sn dongyul paylaşmıştı. Benzerlikleri çok fazla da olsa aynısı mıdır bilemiyorum. Ben ticari satış yapan bir firmadan temin etmiştim.3 yıldır yetiştiriyoruz. Geç ektiğimiz karaburun sakız baklaları anca çiçeklendiler. |
02-05-2020, 08:57 | #938 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Brugmansia çiçeklendi ama dinlenmeye geçtiğinde iyi bir budamadan geçecek... Katmerli petunyalarımız..... |
07-05-2020, 13:34 | #939 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Düzenli ve sık koltuk sürgünü alarak pepinoyu erkenden çiçeğe yönlendirdik.... Altın çilek ikinci yıla koruma altına girince erkenden meyveye durdu. Mart sonuna doğru ektiğim tohumlar daha yeni yeni çimleniyorlar. Erkenden meyve arzulanıyorsa kış koruması şart... Manzalina zeytin saksıda... Geçen yıl da bol çiçekliydi... Yeşil kırma ve çizmesi mükemmel lezzette... Yine kışın korumaya aldığımız chayote.. Öldü mü kaldı mı diye merakla beklerken sürgünü vermiş. Alanya ikliminde çok yıllık diyorlardı. Geçtiğimiz kış gibi hafif olursa buralarda da çok yıllık olabilir. Tabii sıkı bir korumayla.. |
07-05-2020, 18:29 | #940 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Tohum vermeyen karakafes türü de çiçeklenmeye başladı. Diğer tür tohumları etrafa saçmaya başladı bile. Feijoa da çiçekte. Bu yıl biraz sert budamak niyetindeyim. Boyu aldı başını gitti resmen. İlk hasadımız.... Bu sezon ahududu ve böğürtlene doyacak gibiyiz, dallar yıkılıyor resmen. |
16-05-2020, 09:00 | #941 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Şu sıkıntılı günlerde bile az çok gülümseten bitkilerim, iyi ki varsınız. Yılan kaktüsüm(Chamacereus silvestrii)... Yayılıcı pembe ezan çiçeği. Ne kadar yolsam da bir şekilde yeniden buradayım diyen arsızım benim... Bir ay önce hem çelik hem yapraktan üretime aldığım kohlerialar, galiba fire yok) Latin her yeri doldurdu. Bu çiçeğin yaz sonunda tohum ekiminin çok daha iyi sonuç verdiğinin göstergesi. İki yıldır bu şekilde yetiştiriyorum. Eskiden bahar başında tohum ekerdik ve çiçeklenme bu denli fazla olmazdı. Tabii burada en önemli etken ikliminiz. Kış fazla soğuk olmayacak. |
10-04-2021, 17:58 | #942 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
Şehir: İstanbul - Edirne
Mesajlar: 548
|
Sn Lonicera, tüm sayfaları baştan sona tek tek okudum. Yine çok keyifli ve eğitici bir yolculuk oldu benim için. Emeğinize sağlık. Gerçekten saksılarla mucizeler yaratmışsınız. Umarım bu sene de paylaşımlarınız devam eder. |
12-04-2021, 13:44 | #943 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2021
Şehir: Tokat
Mesajlar: 112
|
Sayın Lonicera, sayfanızdaki berryleri gördükçe içim gitti. Zaten çok severim. Sizinkilerin ne kadar sağlıklı ve iştah açıcı olduklarını görünce hemen ben de bir kaç çeşit edinmeliyim dedim. Elinize emeğinize sağlık. |
|
|