agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni10685Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-09-2015, 11:04   #571
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Maniye - @birnefestoprak ın anatohum projesi paylaşımından.

Name:  maniye - 06.09.2015.jpg
Views: 1068
Size:  30.2 KB

Nedense bu türün domateslerinde arka taraflarına az da olsa yanıklıklar oluştu.

Name:  maniye arka- 06.09.2015.jpg
Views: 864
Size:  62.6 KB

Yine @bahcedenn - Moskovich Domates

Orta boy düzgün şekilli, pürüzsüz domatesler.

Name:  Moskovich 06.09.2015.jpg
Views: 849
Size:  54.9 KB

Satılık kelepir uygun fiyata antika telefon...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2015, 11:15   #572
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Tula domatesler geçen sene bu kadar büyümemişti.

Name:  mor domates -06.09.2015.jpg
Views: 877
Size:  39.8 KB

Name:  mor domates 2-06.09.2015.jpg
Views: 732
Size:  36.2 KB

Kışlıklar büyümeye devam ediyor, şimdilik sorun yok gibi pırasa - lahana- karnabahar - pancar hazır fide olarak diktiklerimiz.

Name:  karnabahar 06.09.2015.jpg
Views: 895
Size:  32.1 KB

Ancak karnabaharlar daha toplu-düzgün ve beyaz mı olsaydı acaba?

Name:  karnabahar2- 06.09.2015.jpg
Views: 924
Size:  33.9 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2015, 11:24   #573
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Kadifeler...Zahmetsiz, hastalıksız, faydalı, kokulu, güzel görünümlü...İsterseniz resimdeki gibi 'bordür' ümsü...

Name:  kadife 06.09.2015.jpg
Views: 614
Size:  38.6 KB

Ayçiçeklerine bakarken parmaklarım yapış yapış oldu, biraz daha dikkat edince çiçeklerinin tam ortasındaki (resimde hafif solmuş gibi görünen hedefin tam 12 si) reçineyi fark ettim. Aynı çam ağaçlarındaki gibi kokusu - yapışkanlığı ve kıvamı ile ilgimi çekti, daha önce hiç duymamıştım.

Name:  ayçiçeği 06.09.2015.jpg
Views: 624
Size:  37.0 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2015, 18:35   #574
Ağaç Dostu
 
saleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 296
Sayın TMC bahçenizin sayfasını bir günde büyük zevkle okudum. Kadife çiçekleriniz Fransız kadife çiçeğimi yoksa karışık mı ?

YeniGine, TCM ve Jakin beğendi.
saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2015, 17:26   #575
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
@saleri, bahçemi beğendiğinize sevindim. Fransız kadifeleri çok boylanmıyor. Bendekiler ise 75 cm. civarı. Başka bir bahçede daha uzunlarını gördüm. Benimkileri fide olarak bir ablamız vermişti geçen sene sağolsun. Bu sene onların tohumlarını ektim. Fransız kadifesine göre daha gösterişli, yoğun ve boylu. Tam bordür çiçeği

Jakin beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2015, 17:56   #576
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Ortada taneleri düzgün sıralanmış olanlar @Muda nın patlangaç mısırları. Diğer düzensiz sıralanmış mısırlar ise komşulardan geçen sene aldığımız yerli mısırlar.

Name:  mısır 2.jpg
Views: 938
Size:  29.8 KB

@ Muda nın verdiği bilgiye göre patlangaç mısırları iyice olgunlaşıncaya kadar koparmıyoruz, resimdeki gibi erken koparırsak ta haşlayarak veya közleyerek tüketebiliyoruz. Bunu öğrenince şömineye 'ağızlık' meşe odun kömürlerini yerleştirerek tutuşturduk.

Name:  şömine.jpg
Views: 880
Size:  14.9 KB

Ve sonuç...Patlangaç mısırların diğer yerli mısırlara göre közlendiğinde az da olsa sertleştiğini ve tat olarak bir tık geride kaldığını söylemeliyim.

Name:  közde mısır 09.09.2015.jpg
Views: 816
Size:  38.6 KB

@ Muda nın patlangaç mısırlarından biri közlenmeyi reddederek patladı.

Name:  patlamış mısır.jpg
Views: 879
Size:  23.0 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2015, 20:31   #577
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Tohumları toplamaya başladım. Tohumların olduğu yumuşak bölmeleri birkaç gün dışarıda bekletip süzgü ile suyun altında iyice yıkayarak fazlalıkların gitmesini sağladım. Daha sonra sirkeli suyun içerisinde bir kaç dakika beklettikten sonra bol su ile durulayarak dört - beş gölgede kurumasını sağladım. İyice kuruyan tohumların üzerine meşe külü serperek önce yağlı kağıdın sonrada alüminyum folyo ile sararak kaldırıyorum.

Name:  black vernissage tohumu.jpg
Views: 586
Size:  26.3 KB

Ukrainian tohumları biraz daha siyaha kaçıyor. Biraz fazla dışarıda beklettiğim için bozulduğundan korktum ancak sorun olacağını sanmıyorum. Bu arada tavsiyem aldığınız tohumları hemen isimlendirin. Her seferinde karıştırmam diyorum ancak yine de kafamda soru işaretleri oluyor 'acaba hangisi hangisiydi' diye. Misal bu iki tohumda kafamda soru işaretleri kaldı Her ihtimale karşı her iki cinstende birer tur daha tohum alsam iyi olacak.

Name:  ukrainian tohumu.jpg
Views: 792
Size:  26.6 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2015, 20:38   #578
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Bugün bahçede dolaşırken 'heybetli' sırasındaki domateslerin epeyce kızarmaya başladığını gördüm. Bir avucu dolduran düzgün hatlı, pembemsi, oldukça tatlı ve ince kabuklu domatesler hanımın da hoşuna gitti. Sanırım önümüzdeki sezonun favori domatesi 'heybetli' olacak.

Name:  heybetli 2 -11.09.2015.jpg
Views: 874
Size:  20.8 KB

Resmi ertesi günü bekleyemediğim için akşam karanlığında ev içinde flaşsız olarak çektim. Renk farkı ışık kaynağının suçu. Yoksa hepsinin rengi üstteki gibi pembemsi.

Name:  heybetli 11.09.2015.jpg
Views: 892
Size:  29.1 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2015, 20:45   #579
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Ayçiçekleri sona kaldı. Bahçenin içinden dışından gelip geçenlerin dahi ilgisini çeken, göz dolduran, yer kaplayan, cıvıl cıvıl renkleriyle ekenleri fazlasıyla memnun edecek çiçekler. Resimdeki süs ayçiçeklerinden tek tük miadını dolduranlar var. Bu sene inşallah bol bol tohum alabileceğiz.

Name:  ayçiçekleri 10.09.2015.jpg
Views: 779
Size:  55.5 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2015, 23:01   #580
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,670
Avatarınız güzel olmuş bugün eklediniz sanırım, avatarınızdaki çiçek dahlia olmalı..

YeniGine ve TCM beğendi.
telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2015, 23:43   #581
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ortada taneleri düzgün sıralanmış olanlar @Muda nın patlangaç mısırları. Diğer düzensiz sıralanmış mısırlar ise komşulardan geçen sene aldığımız yerli mısırlar.

Eklenti 574672

@ Muda nın verdiği bilgiye göre patlangaç mısırları iyice olgunlaşıncaya kadar koparmıyoruz, resimdeki gibi erken koparırsak ta haşlayarak veya közleyerek tüketebiliyoruz. Bunu öğrenince şömineye 'ağızlık' meşe odun kömürlerini yerleştirerek tutuşturduk.

Eklenti 574673

Ve sonuç...Patlangaç mısırların diğer yerli mısırlara göre közlendiğinde az da olsa sertleştiğini ve tat olarak bir tık geride kaldığını söylemeliyim.

Eklenti 574674

@ Muda nın patlangaç mısırlarından biri közlenmeyi reddederek patladı.

Eklenti 574675
Aslında közlemede bana göre biraz yanlış yaptığınız için sertleşme ve tat olarak farklı baktınız. Patlayan mısır diğer mısıra göre biraz daha küçük ama sık taneli oluyor. Küçük olması nedeni ile her iki türü aynı anda közlemeniz durumunda erken kuruma, yanma söz konusu olabilmekte. Normal olan mısırda ise taneler daha iri ve sulu oluyor. Közleme yapılınca daha güzel ve yumuşak oluyor muhtemelen.

Ben mısırı közlerken sizin yaptığınız gibi sap kısmını dip taraftan koparmayıp biraz bırakırım. Dış kabuklarını atmam. Geriye doğru sıyırırım. Püskülleri de ayıklandıktan sonra tek tek yavaş yavaş her tarafının dengeli bir şekilde pişirmeye çalışırım. İstediğim pişirme kıvamına geldikten sonra daha önce koparmayıp elimi yakmaması için uzun bırakarak geriye kıvırdığım mısırın dış kabuklarını tekrar eski haline getiririm. Biraz elimle kabuk ve mısırı ovalayıp çok az bekleyerek pişen mısır üzerindeki siyahımsı lekelerin kabuk üzerine geçmesine, mısırın kısmen soğumasına ve kısmi yumuşamasını sağlarım. Soğutmadan isteyen kim varsa vererek lezzetli bir mısır yemesini sağlarım. Tabi bu durum her mısır için geçerli.

Patlatmalık mısırı iyice olgunlaşıp cam gibi olduğunda yağ ve tuz ile patlatarak farklı bir lezzette yemek de var.

TCM beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 02:43   #582
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alttaki resimde ondeki iki meyveyi digerleriyle ayni bitkiden mi topladiniz yoksa farkli bitki(ler)den mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bugün bahçede dolaşırken 'heybetli' sırasındaki domateslerin epeyce kızarmaya başladığını gördüm. Bir avucu dolduran düzgün hatlı, pembemsi, oldukça tatlı ve ince kabuklu domatesler hanımın da hoşuna gitti. Sanırım önümüzdeki sezonun favori domatesi 'heybetli' olacak.

Eklenti 574683

Resmi ertesi günü bekleyemediğim için akşam karanlığında ev içinde flaşsız olarak çektim. Renk farkı ışık kaynağının suçu. Yoksa hepsinin rengi üstteki gibi pembemsi.

Eklenti 574682

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 09:35   #583
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Alttaki resimde ondeki iki meyveyi digerleriyle ayni bitkiden mi topladiniz yoksa farkli bitki(ler)den mi?
Farklı olabilir ancak renkleri aynı hepsinin. Resimde alttakilerin daha kırmızıya kaçması ışık kaynağından kaynaklanıyor. Denk gelirse tekrar resimlerim gün ışığında.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 11:32   #584
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Sn TCM meşe külü dediğiniz mangalda yaktığımız kömür mü? Yoksa meşe odununu yakıp, öyle elde edilmiş kül müdür?

Ben naylon poşetlere koyup buzdolabında sakladım hep tohumları. Bugüne kadar bir problem yaşamadım. Yine de bu şekilde daha mı verimli oluyor?Hep ürün aldım bu yöntemle tohumlardan. Verim konusunu ölçmedim. Kaç tohum ektim, kaç tanesi çimlendi onu takip etmedim.

TCM beğendi.
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 12:19   #585
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato Mesajı Göster
Avatarınız güzel olmuş bugün eklediniz sanırım, avatarınızdaki çiçek dahlia olmalı..
Eklemeyi sonunda başarabildim, bir kaç denemiş bulamamıştım. Baktığım resimler içinde en güzeli buydu, nasılsa öğrendik kendime uygun avatar bulduğumda dahliayı değiştiririm.

telato beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 12:29   #586
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Aslında közlemede bana göre biraz yanlış yaptığınız için sertleşme ve tat olarak farklı baktınız. Patlayan mısır diğer mısıra göre biraz daha küçük ama sık taneli oluyor. Küçük olması nedeni ile her iki türü aynı anda közlemeniz durumunda erken kuruma, yanma söz konusu olabilmekte. Normal olan mısırda ise taneler daha iri ve sulu oluyor. Közleme yapılınca daha güzel ve yumuşak oluyor muhtemelen.
...
@ Muda, kıyaslamayı örnek olması açısından yaptım, bana göre o kadar çatlak su kaçırmaz. Yoksa ailecek kişi başına üçer mısırı götürdük.

Sizin közleme sistemi güzel, az kişi ile mangal etrafında geçerli olur. Ama ben hazır şömineyi hafiften ısınma amaçlı yakmışken mısırları da halledelim diye ızgara telinin içine karga tulumba sığdırarak közlemeye çalıştım. Tam o sırada komşulara da misafir geldi, baktım artan mısırlar var, dursa iyice kuruyacak, bir tur da onlara yaptım.

Ben en iyisi kökenleri kurumaya başlayıncaya kadar sizin mısırlara dokunmayayım. Kuruduktan sonra toplar kağıda sarar kaldırırız. Topladıktan sonra hemen tanelemeye gerek yok di mi, patlatacağımız zaman tanelerini ayırırız.

Muda ve A_NOMAD beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 12:34   #587
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sn TCM meşe külü dediğiniz mangalda yaktığımız kömür mü? Yoksa meşe odununu yakıp, öyle elde edilmiş kül müdür?

Ben naylon poşetlere koyup buzdolabında sakladım hep tohumları. Bugüne kadar bir problem yaşamadım. Yine de bu şekilde daha mı verimli oluyor?Hep ürün aldım bu yöntemle tohumlardan. Verim konusunu ölçmedim. Kaç tohum ektim, kaç tanesi çimlendi onu takip etmedim.
@aleydi; odun kömürünün iyisi zaten meşe odunundan olur diye biliyorum. O sırada şöminenin içinde her ikisinin külüde vardı. Yani hem meşe odunu yakmıştık onun külü, hem de meşe odun kömürünün külü. Ben elimin altında hazırda olduğu sürece üstte anlattığım gibi yapıyorum. Suyla yıka, elma sirkesinde beklet, tekrar güzelce durula, dört-beş gün iyice kuruyana kadar gölgede beklet ve kağıt-yağlı kağıt-alüminyum folyoya sar yer varsa buzdolabının rafına, yoksa kilere kaldır. Kendi ayırdığım tohumlardan çıkmayan hemen hemen yok gibi. Kül; nemi alır, mikropları kovar her derde deva diye biliyorum. Dahliaları saklarken de içine mutlaka bir tutam kül eklerim.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 23:59   #588
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Bugünkü hasadımız...

Name:  hasat 13.09.2015.jpg
Views: 813
Size:  40.2 KB

Name:  hasat2- 13.09.2015.jpg
Views: 815
Size:  46.7 KB

Şeker fasulye, dün bir mesajda ( Muda / Tohum paylaşım sonrası ( Afyonkarahisar ) ) 'ispir şeker fasulye' yi okuyunca dikkatimi çekti, meğer benim iki senedir resimlerini verip övdüğüm ve etkinlikte paylaştığım İspirin şeker fasulyesi imiş. Sırık, oturak (kayınpederi dinleyip önceki sene oturak ekmiştik ancak iki senedir sırığa alıyorum daha iyi verim aldığımı söyleyebilirim) taze, kuru her türlü lezzetli...

Name:  şeker fasulye 13.09.2015.jpg
Views: 945
Size:  44.7 KB

Kısa barbunya, mükemmel bir tat. Üstteki şeker fasulye gibi gerçek adını sanını öğrenebilirsem sevinirim. Şu ana kadar deneyip, yeyip, üretip memnun olmayan duymadım. Üç veya dört taneli. Tohum paylaşım etkinliğinde tekrar paylaşmak isterim.

Name:  kısa barbunya 13.09.2015.jpg
Views: 805
Size:  41.4 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 21:16   #589
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Domateslerin toplanması son günlerde epey hızlandı.

Maniye domates; tam bir avuç, tohumluk olarak ayırdım.

Name:  maniye 13.09.2015.jpg
Views: 899
Size:  27.2 KB

Sürüden ayrılanı kurt kapar işte böyle. Karpuzun biri kafasına göre gitmiş şeker fasulyenin içine, hasta olursun tabi tek başına oralarda.

Name:  ayrı karpuz 13.09.2015.jpg
Views: 853
Size:  51.2 KB

Hep destek tam destek de nereye kadar. Küçücük ağacın minicik dallarında bu kadar armut olursa, geçen haftalarda dalın biri kırıldı, üzerindeki 20 kadar armudu içeride olgunlaştırdık. Acaba seneye ağacı iyice budamalı da dalları kalınlaşsa daha mı iyi olur. (şu an dejavu yaşıyor gibiyim, bu mesajı dün yazdım diye hatırlıyorum ama bulamayınca tekrar yazdım )

Name:  armut 13.09.2015.jpg
Views: 809
Size:  51.2 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 21:44   #590
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Domateslerin toplanması son günlerde epey hızlandı.

Maniye domates; tam bir avuç, tohumluk olarak ayırdım.

Eklenti 574886

Sürüden ayrılanı kurt kapar işte böyle. Karpuzun biri kafasına göre gitmiş şeker fasulyenin içine, hasta olursun tabi tek başına oralarda.

Eklenti 574887

Hep destek tam destek de nereye kadar. Küçücük ağacın minicik dallarında bu kadar armut olursa, geçen haftalarda dalın biri kırıldı, üzerindeki 20 kadar armudu içeride olgunlaştırdık. Acaba seneye ağacı iyice budamalı da dalları kalınlaşsa daha mı iyi olur. (şu an dejavu yaşıyor gibiyim, bu mesajı dün yazdım diye hatırlıyorum ama bulamayınca tekrar yazdım )

Eklenti 574888
Hocam fidanin yaşı küçükken meyve verdirmeyin. Bırakın sürgün versin dalları kökleri gelişsin. Budama döneminde içe doğru gelen sürgünleri ve paralel üst üste gelecek olan dalları kesin güneş açısı tepeden eşit gelsin. Ağaç çabuk büyüsün ilerde daha çok ve kaliteli uzun ömürlü olur. Ben olsam böyle yapardım.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 21:48   #591
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Çok güldüm ( dejavu) Allah' ta sizi güldürsün. Benim gibi önizlemeye basıp, sonra geriye mi bastınız acaba . Ben çok yapıyorum, sonra tekrar yazmak kabus gibi Domates çok güzel görünüyor.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 22:10   #592
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
..... patlangaç mısırlarından biri közlenmeyi reddederek patladı.

Eklenti 574675
Bende Sayın TCM'nin bu mesajına çok gülmüştüm) Bu sayfalarda çok güzel espiriler bulmak mümkün

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 22:11   #593
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
@Resulgur, budamayı dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum. Bu sene sanırım dördüncü yılı armudun.

YeniGine ve Resulgur beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 22:16   #594
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Çok güldüm ( dejavu) Allah' ta sizi güldürsün. Benim gibi önizlemeye basıp, sonra geriye mi bastınız acaba . Ben çok yapıyorum, sonra tekrar yazmak kabus gibi Domates çok güzel görünüyor.
Olabilir gerçekten, gönderdim sanıp çıktım herhalde. Domatesler bu sene daha güzel sağolun. Rabbim hepimizi güldürsün. Yazarken Denzel Washington un Deja Vu (2006) filmi aklıma geldi. Deja Vu (2006) - Sinemalar.com

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 22:28   #595
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Dejavu bende çok yaşarım. Uygun bir zamanda seyredicem filmi. Sn Telato'nun dediği gibi espirileriniz çok güzel.

YeniGine, TCM ve telato beğendi.
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2015, 09:54   #596
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Farklı olabilir ancak renkleri aynı hepsinin. Resimde alttakilerin daha kırmızıya kaçması ışık kaynağından kaynaklanıyor. Denk gelirse tekrar resimlerim gün ışığında.
Denk geldi; yeni kıyafetleriyle, gün ışığı altında heybetliler.

Name:  heybetli tekrar.jpg
Views: 678
Size:  32.4 KB

Bhut Jolokia ...

Name:  Bhut Jolokia - 15.09.2015.jpg
Views: 711
Size:  59.3 KB

Taze fasulyeler, artık son ikramları, resimde iki çeşit gözüküyor, sağdaki 'ayşe kadın' soldaki komşulardan gelen sırık çeşidi.

Name:  taze fasulye - 10.09.2015.jpg
Views: 771
Size:  53.0 KB

Uzun kırmızı sırık barbunya, köyden biri vermişti geçen sene, hastalıklara daha dayanıklı, daha verimli ancak üstte bahsettiğim 'kısa barbunya' kadar tatlı değil.

Name:  uzun barbunya -10.09.2015.jpg
Views: 810
Size:  59.5 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2015, 10:11   #597
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Tula domatesler geçen sene bu kadar büyümemişti.

Eklenti 574026

Eklenti 574027

Kışlıklar büyümeye devam ediyor, şimdilik sorun yok gibi pırasa - lahana- karnabahar - pancar hazır fide olarak diktiklerimiz.

Eklenti 574028

Ancak karnabaharlar daha toplu-düzgün ve beyaz mı olsaydı acaba?

Eklenti 574029
karnabaharların renginde bir tuhaflık var normalde kartopu gibi beyaz olması lazım.
Vaktini geçirmiş olabilirsiniz bu renk ancak hasat edilmediğinde bu hale gelebiliyor.
Karnabahar serin iklim (15°C-20°C ) sebzesi olduğundan sizin bölgeniz bu değerlerin üstünde veya sıcaklık çok değişkense şekil bozukluğu ve de erken hasada gelebilir.

TCM beğendi.
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2015, 10:24   #598
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster

Taze fasulyeler, artık son ikramları, resimde iki çeşit gözüküyor, sağdaki 'ayşe kadın' soldaki komşulardan gelen sırık çeşidi.
Fasülyeleri canlı tutabilirseniz bundan sonra verim artışı olacaktır zira fasulyenin ısı isteği yaklaşık 20-25°C dir, 30 °C'nin üzerinde çiçekleri dökülür.

Tokat'ta sırık fasulyenin üzerine kar yağdığını biliyorum, kırağıdan önce kısa süreli kar serpintisi oldu kovalar dolusu fasulye topluyordum.

Düşecek ilk kırağıdan koruyabilirseniz daha çok fasulye toplarsınız, üstelik (biraz şekil bozukluğu olabilir) daha çıtır ve daha lezzetli olacaklardır.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2015, 11:09   #599
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
@sinbas; dediğiniz ve benim de sorduğum gibi karnabaharlarımız biraz garip duruyor. Sıcaklardan olabilir önceki sene daha geç ekmiştik ve daha güzel olmuştu. Bu sene 'boşlukları dolduralım' prensibi ile son zaman elimize geçeni diktik.

Taze fasulyelerde barbunya ve kuru fasulyenin aksine dediğiniz gibi tekrar kısa bir çiçeklenme ve ürün dönemi oluyor. Ancak bu sene gece kaldı sanki, dolayısıyla yenilenme olur mu emin değilim. Fasulyeden ziyade domatesleri koruruz gibime geliyor. (taze fasulyeler duymasın da seneye aramız bozulmasın)

CheNell, sinbas ve A_NOMAD beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2015, 15:44   #600
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
@birnefestoprak uğrarsanız ve yeri geldiğinde Atilgan / Tohum paylaşım sonrası ( Ankara) @Atilgan daki gibi benim domatesleri de değerlendirirseniz ona göre etkinlikte gönül rahatlığı ile paylaşmak isterim.

Bu arada size bizim yörede herkesin ağzında olan 'bizim eski yerli domates' i göstereyim. Tatlı, irice, ince kabuklu, arkası mühürlü, fazla dilimli olmayan, oturak ve verimli bir cins.

Name:  yerli domates - 15.09.2015.jpg
Views: 887
Size:  40.0 KB

Name:  yerli domates sırt- 15.09.2015.jpg
Views: 874
Size:  30.1 KB

Bu da dünkü domates hasadımız, apartmana dağıttık biraz.

Name:  domates hasat 15.09.2015.jpg
Views: 618
Size:  34.3 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024