![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Bahçe sayfanın ilk başlarında yaşına bakıp 'Yaş çalışma zamanı' demiş idim. Ama bu kadarını da düşünmemiştim. Sevgili İsmail Kuzucu maşallah maşallah, Rabbim güç kuvvet versin, daim olsun, emeklerin boşa gitmesin. Bereketin bol olsun inşallah... Rastgelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Ağaç Dostu
|
Doğal böcek ilacı, etkisi fazla olmasada işe yarayan bir ilaç ![]() Kırmızı pul biber, kekik ve zeytin yağı sabunu. Hepsinden bir ölçek alıp suyla kaynatıyoruz. Renk kırmızı olduğu zaman doğal ilacımız hazır. Posayı suyundan ayırıp temiz bir şişeye koyuyoruz. İstediğiniz ölçülerde su ile karıştırıp kullanabilirsiniz. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Alıntı:
Düzenleyen 06dilek : 02-05-2014 saat 14:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İsmail Kuzucu maşallah ilaç bana ne kadar güzel göründü. Ellerine sağlık. Ben de pul biber+arapsabunu+sıvı yağ yaptım şimdilik bit kalmadı güllerimde çok şükür. Ama yakındır tırtılların görünmesi, onlar için de işe yarar mı? Yıldız çiçeğindeki tırtıla dokunma çok güzel bir kelebek olacak. Renkleri maşallah ne kadar güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2014
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2014
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Daha cok cesıtlerı var bu tırtılların, sera dogal olunca beslenıyorlar. Lahana tırtılı gıbı olmadıkları ıcın fazla zararlarıda olmuyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yarı gölge ve ısı derecesi 20-25 arası ideal bir köklenme için gerekli olan şartlardır. Umarım başarılı olursunuz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İlaca gelince genellikle bitlerde çok işe yarayan bir tariftir. Başka doğal yöntemlerde var forumda. Mesela hakiki arap sabunu tek başına bile etkilidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İsmail hemen yakaladım; 'Çiçeklendirici atacakken' demişsin ne atacaktın? Diğer çiçekliler için de (Mesela sardunya) geçerli mi? Bugün komşumla kendisi de ben gibi çiçek, sebze, meyve düşkünü (Ama o kendi bahçesine, ben site bahçesine) çeri domates alalım dedik fiyat 5 lira ama size 4 olur dediler devamlı müşteriyiz ya. Tabi almadık. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gecen sene hazıran ortasında uzerı domateslı olarak 3 lıraya satmıstık ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2013
|
Alıntı:
Ancak kesinlikle tarım okumayı düşünmeyin derim. Bir mesleğin, zanaatin en iyi "usta-çırak" ilişkisiyle öğrenileceğini düşünüyorum. Ne yazık ki ülkemizdeki eğitim sistemi insanların merakını körükleyip teşvik edeceğine öldürüyor. O yüzden iş hayatında çok az insan okuduğu bölümle alakalı işte çalışır. Benim kanaatim tarım ile alakalı bir bölüm okumuş olsanız toprağı bu kadar sevmezdiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tarım bolumundekı amac belge almak yoksa o bolumden cıkanların fazla bılgısı dahı yok. Isler ılerledıkce resmı yerler bakım ıcın belgeyı sart kosuyorlar. Bu yuzden okuyup belge almak daha mantıklı. Egıtım sıstemı konusunda haklısınız onceden de bundan bahsetmıstım. Mesela benım bolumun bılgısayardı bu bolumde yazılım, donanım, grafık, sıte, dunya kadar ders vardı. Aslında hepsının ayrı bolum olması gereklı cunku cok farklı konular. *Harf hataları ıcın kusura bakmayın telefondan yazıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|