![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili İsmail; doğasever olduğumuzdan arılarına da bayılıyorum. Maşallah onlara... ![]() ![]() Geçtiğimiz kış; çok soğuk olmadığı için hâlâ o kuş yuvasında duruyorlar birçok yere müracaat ettim fakat ilgilenemeyeceklerini söylemişlerdi. Belediye, TEMA Arıcılık vs. vs. Hani sana sorayım bir fikrin var mıdır acaba diye? Zira onların ölmelerini, heba olmalarını istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Link: YeniGine/Site Bahçesi - Kuş yuvasındaki arılar-oğul |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2014
|
güllleriniz harika ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Börtü böcükleriniz de pek şirinler, 3. fotoğrafta ki helikopter böceği midir, yusufçuk mudur nedir renkleri harikaymış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yusufçuklar burada su bol olduğu için epey yaygın bir tür. Mavi, sarı, yeşil, larcivert, siyah ve kırmızı renklerini gördüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2014
|
emeğinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
|
Seraya kışın marul ekmeden 8-10 kg bio can pelet atmıştım. Ne kadar faydalı olduğu tam etkisini göstermeye başladı. Hıyar ekimi 10 gün geç ve küçük ekilmesine rağmen geçen senelere göre 5 gün bir aksama var. Yakında fark tamamen kapanacak gibi. Ayrıca önceden toprakta kaymak tabakası oluşuyordu. Şimdi su içinde kalıp yosunlaşmaya başlayan yerler bile un gibi dağılıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan fırça çalısı ekimi
Kullanılan torf: cocopeat + sıvı toprak düzenleyici Nemli torf karışımı üzerine tohumlar serpilir, geniş bir tahta veya karton ile tohumlar bastırılır. Daha sonra fıs fıs ile tekrar tohumlar nemlendirilir. Torf tohumlar çimlenene kadar her zaman nemli tutulur ve fideler 1 cm olduğu zaman bol sulama yapılmaya başlanır. Fideler 8-10 yaprak olunca şaşırtma işlemi yapılır. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
|
Cuma günü yeni gelen tohumlarımdan ben de ektim fırça çalısı bakalım benim kiler de böyle çimlenecekler mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
Sabırla bekleyeceğiz, sizin kiler nekadar zamanda çimlendiler bilmiyorum ama bir yerde okudum çimlenmeleri 90 gün de olabilirmiş. Almış oldum bir kere bekleyip göreceğiz bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Çilek Üretimi
İlk çilek tohumu ekimi başarı ile sonuçlanıyor gibi. Tohumlar çimlenmeye başlamış. ![]() Köpük cocopeat ile dolduruldu. 1 blog cocopeat içinde 50 gr sıvı toprak düzenyici var. ![]() Çilek tohumlarını bir kağıda alıp, seyret olacak şekilde torfun üzerine ekiyoruz. ![]() Tohumların üzerine 1 cm kadar cocopeat yayıp karton veya tahta parçası ile bastıyoruz. ![]() Son olarak tohumlara su ulaşacak kadar sulama işlemi yapıyoruz. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-25 derece arası. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2011
|
Sayın İsmail Kuzucu sayfanız hayırlı olsun.Bahçenize ve ürünlerinize bayıldım kısmet olurda bu yaz gönen e gelirsem sizin bahçenizi ve sayın lilium un bahçesini görmek isterim.Sizden öğrenecek çok şey var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Çok Çok teşekkür ederim sevgili İsmail Kuzucu. Benim aklım fikrim çiçklerde olduğu halde sizin sayfanızı ilk gördüğümde de dikkatimi çekmişti. Ama sonra bakarım demiştim, çok ayıp etmişim....Sayfanızda paylaştığınız bilgiler, ağaçlar netteki pek çok konunun çok derli toplu bir anlatımı gibi olmuş. O kadar paylaşımcı bir yapınız var ki hiç bir bilgiyi, sorandan sakınmamışsınız. Hani "bu mesleki sır" maskesi arkasına girmemişsiniz. O yüzden çok çok teşekkür ederim, bu yıl bahçeme ektiğim salatalık fideleri sizin gösterdiğiniz yol yordamla büyüyecek. Yanlız salatalıklar mı?? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Bir de salatalıklardan koltuk alma nasıl yapılıyor bir de siz anlatsanız inanın çok sevineceğim, çok bilirmişim gibi gidip anneme caka satacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yardımım dokunuyorsa çok sevinirim, şimdiden ürünleriniz bereketli olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Ağaç Dostu
|
Hıyarda koltuk alma
Alıntı:
![]() Koltuklar el ile tek seferde kırılıp mümkün olduğu kadar sap bırakılmadan alınmalıdır. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
hayırlı sabahlar tabii ki bu saatte fideciler ayakta olmalı. Sayın Kuzucu ben de on günlük fideciyim domat,biber patlıcan falan. can suyundan sonra çiçekten meyveye dönene kadar sulama yok okumuştum doğru mudur? yardımınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Domateste çiçekli dönemde fazla sulama yapılmazsa iyi olur. Aşırı sulamada çiçekler dökülebiliyor. Biberde toprak ne kadar çok nemli kalırsa o kadar verim çok olacaktır. Haftada 1 saat sulama yerine günde 10 dakika sulama yapıp gibi. Patlıcan ise suya bayılır ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|