![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Oya çiçeklerim, asterler, godetyalar, zinnialar, kadife çiçekleri de muhteşemdiler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Benol Hazeroğlu uzun zamandır istediğim maviş çiçeğini göndermişti. Çiçeklerim açmaya başlamış minicik olmasına rağmen çok güzeldi. ![]() ![]() Haziran sonu yaklaştıkça domatesler kızarmaya başlamıştı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Bu güzel ve lezzetli domateslerden seneye de yetiştireceğim için tohumlarını alma durumundaydım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Kabaklar öyle çok ki neredeyse bahçenin tümünü kaplayacaklardı. Eşim bu işten hiç memnun değildi. Şekerim var tatlı yiyemiyorum, yemeğini sevmiyorum, boşu boşuna suluyorum, milli servete yazık diye beni kızdırıyordu.. Onun da seveceği yemeği pişirmek üzere ben de her gün erkenden kabak çiçeklerini toplayıp çiçek dolması yapıyordum. ![]() Olsun yine de gelecek sene için kabak tohumları alındı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Mısırlar güzel ama ilaçlama yapmamakta israrcı olduğumuzdan hastalanmasını önleyemedik. ![]() ![]() Senelerdir gözünün içine baktığım sümbül teberlerimden bir tanesi tüm haşmeti ile açtı. O muhteşem kokusu bahçemi donattı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
![]() Akşamları boş durmak olmazdı. Bende torunuma yazlık patikler ördüm . ![]() ![]() ![]() ![]() Sellukalar açmaya başladı. Hem yazlığımın bahçesindekiler, hem de bahçede olanlar. Onların resmini çekmeye doyamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Kış hazırlıklarına devam. Bu defa sevgili komşum Halide hanım ile erişte yaptık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Ağustosta sulamaya başladığımız enginarlar yeşermeye başladı. ![]() Sevgili komşularımdan Hamiyet abla Kuşadası ndan bir çiçek tohumu getirmişti. Onu fide yapıp Mayıs gibi bahçeme havuzun kenarı gibi dikmiştik. İsmini bilmiyorum çok gösterişli bir çiçek fidelerden bir tanesi 1.5 m kadar boylandı alt yaprakları koyu bordo renkli olup ağustos gibi taç yaprakları fuşya rengine dönüştü. Ayni Atatürk çiçeği gibi yapraklar renk değiştiriyor. Çok gösterişli. Dikerken çiçeğin nasıl bir şey olduğunu bilmediğimden sadece rengini öğrenip, Ederwise çiçeği ile bir araya dikmiştim. İyi ki öyle yapmışım. Biri beyaz diğeri kırmızı pek güzel oldular. Birkaç resmini koydum bakalım bu çiçeği tanıyan var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Amaranthus Tricolor ![]() ![]() ![]() Ekim ayı geldiğinde artık bahçemdeki çiçeklikleri temizleyip gübreleme yapmam gerektiğini düşündüm. Kasım patları açmaya başlamıştı onları bağladım ağustos ayında ektiğim lüpen, şebboy, sedef çiçeği, kuşkonmaz tohumları çimlenmiş ve gerçek yerlerine göçürme zamanı gelmişti. Geçen kış çeliklediğim ortancalar hala çok iyi durumda idi ve onları büyük saksılara aktardım kışın serada kalmaları daha kolay olsun dedim. ![]() ![]() Düzenleyen Aysis : 29-12-2013 saat 18:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Sebboy Fidesi ![]() Lüpen fidesi ![]() Sedef çiçeği fidesi ![]() Kuşkonmaz fidesi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Marulların neşesi yerinde, toplanmayı bekiyorlardı. ![]() ![]() Ekimin son günü biraz zeytin topladım biz çekişte zeytini pek severiz Ekim ayını da zeytin yapımı ile bitirdim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Afiyetle ,sıhhatle tüketin inşallah..Bahçeniz süper...Emeklerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Bütün yaz çim dikilen bölgelerde yer yer kurumalar oldu. Biz de bunun başta koyduğumuz taze gübre dolayısıyla mantar olabileceğini düşündük. Bu yüzden mantar mücadelesi yaptık. Ancak çimleri kurtaramadık. Tamamiyle kurudu. Eşim de çimleri söküp toprağı ilaçlayıp yeniden çim yapmayı düşündü. Bu konuda burayayazıp görüşlerini aldık. Meğer bizim çime kurt gelmiş bir güzel karınlarını doyurmuşlar. Arkadaşların önerisi doğrultusunda bahçeyi ilaçladık. Bakalım göreceğiz. Bizim kedi bu yaz ameliyat oldu. Artık anne olamayacak. Yine de keyfine diyecek yok mandalin ağacının altında sere serpe güneşleniyor. ![]() ![]() Kış sebzelerim gelişmeye devam ediyor. Kırmızı lahanada kurt gördüm. Teker teker topladım. Yumurta bırakmıştır. Ama nasıl ilaç atmadan kurtulacağım bilemiyorum. Bakayım sitede biraz araştırma yapacağım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Büyük macera ile edindiğimiz kasım patları artık açıyorlar. Sizlere onlardan bir demet sunuyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz renkli yılbaşı çiçeğim açtı. Pembe renkli olan tomurcuklu açmak üzere. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
bahçeniz çiçekleriniz çok güzel ellerinize emeğinize sağlık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun bir şeyler yapmaya çalışıyoruz çok daha güzel bahçeler var. Bizimkinin onların yanında sözü bile olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beyaz kelebekler uçuşmaya başlayınca, yaprakları kontrol etmek gerekiyor. İlaçlı mücadele için, Delfin WG (Bacillus Thurigiensis bakterisi) isimli bioinsektisit'den almıştım. Ama deneme şansım olmadı. Tüm zararlı kelebek larvalarında etkili olduğu söyleniyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
29 Kasımda bahçeye gittik hava güzeldi bahçe yağan yağmurların etkisiyle ot bürümüştü. Eşimle kolları sıvayıp ot temizliği yaptık. ![]() Temizlik sırasında bazı ısırgan otları, turp otları, radikalar toplanıp tencereye kondu. Biz egeliyiz otlara kıyamayız. Fazlaları toplanıp demetler halinde komşularla paylaşıldı. Düzenleyen Aysis : 10-12-2013 saat 11:05 Neden: Resim sırasında hata oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Yeniden tohumdan ürettiğim Kıvırcık Marul fidelerim olgunlaşmıştı. Onları kısmen yerlerine şaşırttım. Eklenti 459665 ![]() Kurtlarını temizlediğim mor lahanamı kontrol ettim. Kurt yoktu. Demek ki yumurta bırakmadan onları imha edebilmişim. ![]() Pazılarım harikaydı çoğu sarma yapacak gibi büyümüş. En az 6 yemeklik toplanıp ihtiyaç fazlaları komşularla paylaşıldı. ![]() Yer elmaları toprağı kabartmıştı. İki kökü söktük. 4 kg kadar yer elması çıktı. Sökülmüş yer elmalarının resmini çekmeyi unutmuşum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Karnabahar çiçeği görünmüş pek güzeldi. O da Karnabahar graten olarak tepside yerini aldı. ![]() İki yane greyfurt sararmıştı. Onu topladık. ![]() Limon ağacım çiçeklenmiş sanki bahar geldi. Umarım gelecek soğuklar onu etkilemez. Etkilese de önemli değil baharda tekrar çiçekleneceğini umuyorum. Bu arada Arıalar çevrede artık pek çiçek olmadığından bayram yapıyorlardı. Korkudan ağaca pek yaklaşamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Yaz başında diktiğim kadife çiçekleri geçerken rüzgarın etkisiyle bahçeye serptiği tohumları gelişi güzel çimlenmiş artık çiçeğe dönmüşler. Pırasaların içinde bile açmışlar kıyamadım pek güzeldiler. ![]() ![]() ![]() Kasım patlarının son demleri bazıları geçmiş bazıları ise tam gaz çiçekli. En güzeli ise seradan istediğimiz beyaz ve sarı olanlar. Bir tane si zeytinin altında idi. Zeytin dalı ile beraber hoş bir görüntü vermiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Aysiş hanım, bahçenize bayıldım. Hangi birini saysam bilemiyorum. Son karelerdeki kasımpatılar muhteşemler. Çiçekleri geçtikten sonra nasıl budama yapıyorsunuz acaba, ya da bu kadar bol çiçekli olmalarının sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|