![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Alıntı:
Bahceme gelince ovguleriniz için tesekkür ler. Esimle beraber bahce ile ugrasmayo seviyoruz Birlikte olunca daha keyifli. Daha güzelleri sizin olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Aysis ellerinize, gönlünüze sağlık maşallah güzeli başarmışsınız. Çok güzel bir bahçe, severek, gönülden emek verildiği bahçenin güzelliğinden belli oluyor. Emeklerinize sağlık, rastgelsin... Böyle güzellikleri bizimle paylaşmışsınız teşekkürler, az biraz da bakımları ile yani böcekti, tırtıldı, küllenmeydi, mantardı ne yaparsınız izah etseniz... Mesela benim en büyük derdim çiçeklerimin kuyu suyu ile görevli tarafından sulanıyor ve gece sulaması yapılıyor olması. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Ortancalarınız tek kelimeyle mükemmel! Beni benden aldılar. Sebzeleriniz de organik tarımda kullanılan ilaçlardan dahi kullanmadığınız halde epey sağlıklı ve verimli görünüyor. Umarım hep böyle devam eder. Daha nice güzellikler sizin ve ailenizin olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine ve sevgili Yağmur güzel dilekleriniz için tekşekkür ederim. Güzel olsun diye çalışıyoruz ama daha çok fırın ekmek yememiz lazım. Sitemiz bu konuda bize çok yardımcı oluyor. Değerli bilgilerinden çok yararlandık. Önceleri Google da araştırıyordum. Sorduğum sorulara en anlaşılır en kolay uygulanabilecek ve mantığımıza en çok yatan cevapları sitemizde bulunca artık başka bir yerden aramaya gerek görmüyoruz. En ufak problemde ilgili sayfayı bulup bilen değerli arkadaşlardan bilgi alıyoruz ve onların dediklerini yaptığımızda problemlerden kurtuluyoruz. Genellikler böcekler için evde yapılan ilaçları tercih ediyorum. Tırtılları ise tek tek toplayıp imha etmeye çalışıyorum. Geçen hafta lahanalarda yine tırtıl gördüm. Toplayıp imha ettim bu hafta yoktu. Bazı dış yaprakları yiyiyorlar ama varsın olsun onlarda sebeplensin diyorum bazen. Mantar ve küllenme bizim de problemimiz. Her ikisi için de eşim toz kükürt alıyor su ile belli oranda karıştırıp pompa ile püskürtüyor. Biz sabahları erken kalkarız ev ahalisi kalkana kadar çimler sulanır bahçe sulanıp ürünler toplanır. Böylece ıslanan yapraklar güneş yükseldiğinde kurur. Biz bu yöntemle çimlerdeki mantar ile kısmen mücadele ettik. Akşam sulanınca güzel oluyor ama uzun bir süre bitkiler ıslak kalınca mantara davet çıkarmış oluyorsunuz. Sebze ve ağaçlarımıza gelince bu yıl artık Seferihisar tarım kooperatifine gidip toprağımızı güçlendirecek organik gübre talebinde bulunduk. Öğrendik ki sadece hayvan gübresi yeterli olmuyor. İçine iz element denilen Çinko, Bor, Magnezyum, Calsiyum gibi elementlerin de eklenmesi gerekiyor. Ayrıca bu yıl yaptırdığımız toprak tahlil raporunda toprağımızda fazla miktarda Potasyum bulundu. O yüzden Kooperatifteki arkadaşlar bize hayvan gübresinin yanında Gübretaşa ait bazı gübreler önerdiler. Önümüzdeki günlerde alıp ağaçlara vereceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Aralık ayı başında İstanbul a yağan kar İzmir i de etkiledi burası da hayli soğudu. O günlerde 3 hafta kadar bahçeye gidememiştik. Geçenlerde bir gittik ki ne görelim. Her şey sanki buzluğa konup çıkarılmış gibi pörsümüş sanki bazı sebzeler donmuş. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Neyse ki yer elması turp gibi toprak altında yetişen bitkilerle karnabahar kereviz gibi kış sebzelerine bir şey olmamış. Onlar bizi avuttu. ![]() ![]() Öte taraftan baharda bahçemizi şenlendirecek hercai ve Godetyalar yerlerine dikildi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Yerlerini değiştirdiğim clematislerim yeşermeye başlamış. ![]() ![]() Bahçemize hediye olarak getirilen ceviz ağacını çok yer kaplar diye dikmemiş, fidancıya götürüp portakal ile değiştirmiştik. Geçenlerde Manisa tarım fuarında chandler cinsi bir ceviz gördük. Satıcı iyi budanırsa en fazla 5 m büyür dedi biz de kandık. Yine de bahçeyi pek etkilemeyecek bir yere diktik. Bakalım. Ben inanmıyorum ceviz dediğin haşmetli ağaçtır. Ne kadar bodur deseler de bence diğer ağaçlarımdan daha büyük olacağını zannediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2013
|
bahçenize bayıldım ellerinize sağlık gönlünüze sağlık harika muhteşem demek yetersiz nedenir bilemiyorum Allah banada nasip etsin diyorum sevdiklerinizle sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
O çiçeklere İzmirde yer açelyası, Karşıyaka güzeli gibi isimler veriyorlar. Latince ismi ise Godetya. Sonbaharda tohumları dikiliyor. Kasım gibi yerlerine geçiriliyor. Bu yıl fide bulmakta geç kaldık. Aralıkda (126. mesajın 4. resim) dikebildim. Baharda yine coşacaklar. Kendim tohumundan yetiştirmeye kalktım olmuyor. Çünkü hibritmiş. Ben de her yıl Bayındıra sırf bu çiçek için gidip Çiçek kooperatifinden satın alıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
yer açelyasından bir sene bende dikmiştim ama saksıda olduğundan herhalde sizinkiler gibi coşkulu degildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçeye gittik. Hava çok güzeldi. Biraz bakım yapmamız gerekiyordu. Ağaçların etrafını kazıp ilk gübrelerini verdik. Çok otlanmıştı. Biraz ot temizliği yaptık. Enginarlar otlarından temizlenip suladık. ![]() ![]() ![]() ![]() Bahçeye geçen gün diktiğimiz hercailer tutmuş hatta açmaya başlamışlar. Geçen yıldan kalan aslan ağzı, aynı sefalar hala açıyor. Kıbrıs papatyaları ise tomurcuklanmış birkaç çiçek ile bahara göz kırpıyordu. En çok da nergislerime sevindim açmaya başlamışlardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sebzelerimin keyifleri yerinde ne tırtıl ne böcek maşallah çok sağlıklılardı. İşte onlardan birkaç poz. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
![]() Hatta bahçenin sağı soluna rüzgarla taşınan dere otları keyiften 1 m boylanmışlar zeytin ile yarışa tutulmuşlar. Bıraktı tohum versin bahçenin başka başka köşelerinde de olsunlar istedim. Böylesi hoşuma gidiyor. ![]() Bademin tomurcukları iyice kabarmış. 15 güne kadar açar gibi geliyor bana. Limon ise dayanamamış garibim bahar geldi sanıyor. Çiçeklerine bakarmısınız. ![]() ![]() Geçen sene çilek diktiğim flower tower larımı boşalttım. Bu yıl onlara çiçek dikmeye karar verdim. Allah ne verirse. Lobelya mı olur, Sarkan petunya mı olur. Bakalım. Zengarden den aldığım tohumları başarı ile fideleyebilirsem niyetim o. Bu arada Flowe tower lardan birkaç görüntü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Unutmadan sitedeki sahipleri tarafından sezon sonu bırakılan kediler için koyduğum yemek için iki erkek kedinin karşılıklı kafa tutuşu vardı ki görülmeye değerdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler astraliliya. O sizin güzel görüşünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili Aysis Bahçenize sanki bahar gelmiş gibi, her şey ne kadar canlanmış, lahanalar, turplar, kıvırcıklar harika görünüyorlar, ellerinize sağlık sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Havalar iyi gidiyor. Bu durum bitkiler iyi geldi kendilerini toparladılar. Bir de yağmur yağsaydı. ![]() Toprağı kazdığınızda 5 cm nin altı kuru. Bu yıl her yerde durum kötü görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Sebzeler, meyveler, çiçekler... Tam benlik bir bahçe, takipteyim. Ellerinize, gönlünüze, yüreğinize sağlık. Söktüğünüz clematisin yerini takipte olun, baharda oradan yeni clamatis cıkabilir. Benim söktüğüm yerden cıktı 4 kere, 8 calematisim oldu yani) Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Müge hanım Güler hanım, Adalet hanım, Cemo hanım ve daha bir çok hocanın bahçelerine baktıkça benimki hiç bir şey. Ben şu anda öğrenmeye ve bir şeyler yapmaya çabalıyorum. Ağaçlar net in de katkılarıyla inşallah becerebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Aman ha dikkat!!!! çığrından çıkmayın bizler gibi sonra, ben uyarayım da ![]() Sevgilerimle, kolaylıklar diliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Bu işe yeni başladım ya çılgın gibiyim herkese tohum ve soğan siparişi veriyorum. Mart başında bahçeye yerleşip ölene kadar çalışırım artık. Bakalım neler çıkacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Allah ıslah etsiz hepimizi ![]() Heyecanın hiç bitmesin, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
09.02.2014 Bugün tohumlarımın bir kısmını toprakla buluşturdum. Biber çeşitleri (Çarliston, Kaypa, İsot, Dolmalık biber, Kıl acı biber, 7 kardeş acı süs biberi, Bornova uzun patlıcan, Bornova bostan patlıcan) Çiçek çeşitleri (Hazeran, Ateş çiçeği, Mavi, beyaz ve pembe lobelyalar, daturalar, pervane, fesleğen) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Güzel dileklerinize teşekkürler arkadaşlar. Eleştirilerinize ihtiyacım var. Lütfen yanlışımı görürseniz uyarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mügem bir çok kez kozak yaylasına geldim. Çok güzel bir yerde kalıyorsunuz. Güzel dileklerinize teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|