Sevgili YeniGine ve sevgili Yağmur güzel dilekleriniz için tekşekkür ederim. Güzel olsun diye çalışıyoruz ama daha çok fırın ekmek yememiz lazım. Sitemiz bu konuda bize çok yardımcı oluyor. Değerli bilgilerinden çok yararlandık.
Önceleri Google da araştırıyordum. Sorduğum sorulara en anlaşılır en kolay uygulanabilecek ve mantığımıza en çok yatan cevapları sitemizde bulunca artık başka bir yerden aramaya gerek görmüyoruz.
En ufak problemde ilgili sayfayı bulup bilen değerli arkadaşlardan bilgi alıyoruz ve onların dediklerini yaptığımızda problemlerden kurtuluyoruz.
Genellikler böcekler için evde yapılan ilaçları tercih ediyorum. Tırtılları ise tek tek toplayıp imha etmeye çalışıyorum. Geçen hafta lahanalarda yine tırtıl gördüm. Toplayıp imha ettim bu hafta yoktu. Bazı dış yaprakları yiyiyorlar ama varsın olsun onlarda sebeplensin diyorum bazen.
Mantar ve küllenme bizim de problemimiz. Her ikisi için de eşim toz kükürt alıyor su ile belli oranda karıştırıp pompa ile püskürtüyor. Biz sabahları erken kalkarız ev ahalisi kalkana kadar çimler sulanır bahçe sulanıp ürünler toplanır. Böylece ıslanan yapraklar güneş yükseldiğinde kurur. Biz bu yöntemle çimlerdeki mantar ile kısmen mücadele ettik. Akşam sulanınca güzel oluyor ama uzun bir süre bitkiler ıslak kalınca mantara davet çıkarmış oluyorsunuz.
Sebze ve ağaçlarımıza gelince bu yıl artık Seferihisar tarım kooperatifine gidip toprağımızı güçlendirecek organik gübre talebinde bulunduk. Öğrendik ki sadece hayvan gübresi yeterli olmuyor. İçine iz element denilen Çinko, Bor, Magnezyum, Calsiyum gibi elementlerin de eklenmesi gerekiyor. Ayrıca bu yıl yaptırdığımız toprak tahlil raporunda toprağımızda fazla miktarda Potasyum bulundu. O yüzden Kooperatifteki arkadaşlar bize hayvan gübresinin yanında Gübretaşa ait bazı gübreler önerdiler. Önümüzdeki günlerde alıp ağaçlara vereceğiz.
|