agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas
(https)

Beğeni Düzeni1055Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-12-2007, 20:07   #781
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşemehtap Mesajı Göster
İlkin buna çok sevindim zira günlerdir Taner beye ulaşamıyordum.Yeni türler var almak istediğim umarım kendisinde vardır.Bu arada İlkin size gelenlerin msj numarasını yazabilir misiniz?
Sevgili menekşemehtap, Taner beye ulaşamıyorum demişsin. Taner beyin hepimizi ilgilendiren konuya mesajı şöyle:

"Kargo gönderisini Şubat sonuna kadar yapmak istemiyoruz, çünkü hem kışın bitkiler sulanmadığı için görünüşleri iyi olmuyor, hem günler kısa işe yetişemiyoruz (yalnız eşim ve ben), hem de kışın kargoda don ihtimali yüzünden. Bir de soğuk ve yağışlı havalarda serada çalışılamıyor"

Paylaşmak istedim.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2007, 21:32   #782
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2007
Caretta benim kaktüsümde kırmızı süsler dururken başka yerden çiçek açıyor sanırım. Sana göre kırmızı süsler çiçek açıyor diyorsun değil mi? Banada kırmızı süsler duruyor ayrıca sarı bir çiçek açıyor gibi geldi.
Taner Bey'den siparişlerim olacaktı. Üzüldüm şimdi.Acaba 15 tatilinde siparişe başlarlar mı? Arkadaşlar Antalya'ya gidecekler . inşallah o zamana kadar siparişe başlarlar da kaktüslerime biran evvel kavuşurum.

mehtap051 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2007, 21:48   #783
Ağaç Dostu

caretta's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Galeri: 121
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 Mesajı Göster
Caretta benim kaktüsümde kırmızı süsler dururken başka yerden çiçek açıyor sanırım. Sana göre kırmızı süsler çiçek açıyor diyorsun değil mi? Banada kırmızı süsler duruyor ayrıca sarı bir çiçek açıyor gibi geldi.
Taner Bey'den siparişlerim olacaktı. Üzüldüm şimdi.Acaba 15 tatilinde siparişe başlarlar mı? Arkadaşlar Antalya'ya gidecekler . inşallah o zamana kadar siparişe başlarlar da kaktüslerime biran evvel kavuşurum.
Mehtap51, aynı şeyi söylüyoruz .Kırmızılar duruyor sarı çiçek açıyor Aynı kaktüste ..
Tarzı öyle demek istemiştim.

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2007, 22:08   #784
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Caretta bilgin için teşekkürler. Eşim kaktüsten pek anlamaz ama ona da sordum. O da sanki kırmızılar sarı çiçek açıyor dedi. Biraz kafam karıştı. Senin yazını da öyle algıladım. Kusura bakma. Eşim bu kaktüsü bana hediye etti ve ilk gördüğümde pek hoşuma bile gitmemişti. Zamanla onu sevmeye başladım. Hiç sorun olmadan büyümesi hoşuma gitti. Tam acemi işi bence. Şimdi çiçek açmaya başlayınca da en gözde kaktüsüm haline geldi. Bu kaktüsümde yeni farkettim 3 tane daha tomurcuk var. Çiçek açmak için bekliyorlar.İkisi daha küçük ama diğeride yakın zamanda çiçek açacak gibi. bu kaktüsümü sulasam mı acaba? Dün diğer kaktüslerimi suladım ama bunu sulamadım . Çiçek açıyor diye sulamaktan kaçındım. Kaktüslerimi evim kaloriferli olduğu için ayda 1 kere suluyorum.Kaloriferli evlerde kaktüsler tam uykuya geçemedikleri için sulamam gerekiyormuş.

Eski 06-12-2007, 22:58   #785
Yeni Üye

merhaba
bu siteye bende üyeyim çok sık girmesemde arasıra giriyorum bende kaktüs ve her tür çiçek hastasıyım kaktüslerimden sizede göstermek isterim ama nasıl yollanır bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim birde çok değişik kaktüsler var onlasrdanda edinmek istiyorum lütfen cevap verirseniz sevinirim.
delta

DELTA 1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2007, 23:33   #786
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2007
Sevgili Mehtap teşekkür ederim artık çok iyi anladım kırmızılar ayrı çiçekler ayrı.
Sevgili caretta çok teşekkür ederim Atıl bey bana bu kaktüsten göndermişti sorunsuz büyüyor o yüzden benim o kaktüs hakkımı başka bir tür olarak eklersin çok mutlu olurum.
Sevgili DELTA sitemize resim eklemek için bir kaç yerde konular mevcuttu,yalnız nerede olduklarını hatırlayamadığım için kısaca anlatmak istedim size; gelişmiş modda fotoğraf ekle linkini göreceksiniz orayı tıklayıp gözat ve bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz resmi bulup seçiniz daha sonra yükle butonuna basınız.Resim yüklenince linkini altta gösterecektir ön izlemeden kontrol ederek değişiklikleri kaydedin butonuna tıklayarak siteye resim ekleyebilirsiniz.

menekşemehtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2007, 00:32   #787
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

İklimsiz Taner bey konusunda bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim.Açıkcası şubat sonuna kadar bekleme fikri beni biraz üzdü ama daha sonra düşününce kendilerine hak verdim Taner ben bence işini çok büyük bir titizlikle yapıyor.

Eski 07-12-2007, 00:41   #788
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Konu dışı yazışmalarınızı lütfen özel mesajlarla halledin

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2007, 00:53   #789
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
DELTA burayı tıklarsanız fotoğraf işleme programlarına ulaşabilirsiniz.
Fotoğraf boyutunu doğru ayarladıktan sonra ekleyememeniz için hiç bir sebep yok.

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2007, 08:20   #790
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Sn.Celal Bey;
Böyle güzel fotografları koyuyorsunuz bu güzelliklere aşık olmamak elde değil...
Tabii Sn.Mucip Beyi de tebrik etmeden olmaz, neye elini değse çoşuyor maşşallah...

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2007, 12:52   #791
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Arkadaşalar bugüm kalktığımda kelimenin tam anlamıyla şok oldum. Oğlum kaktüslerimi sulamış. Oysa ben kaktüsleri perşembe günü sulamıştım. Ne yapabilirim. Arkadaşın biri saksının altına gazete koy, fazla suyu alır yazmıştı sanırım. Aynı işlemi uygulasam olur mu?
Oğluma onlar sulanmaz dediğimde verdiği cevap çok susamışlar oldu. Çok sinir oldum. Bir daha su dökmemesi için uyardım. Kaktüslerin içi su dolu havalar ısınıncaya kadar su verilmez dedim ama buna pişman oldum. çünkü içi su dolu deyince daha çok merak etti. Sanırım yakında kaktüsümün içine bakılmış olacak. İnşalah uyarılarımı dikkate alırda zarar vermez. Su içinde nasıl duruyor niye sallayınca su sesi gelmiyor dedi.

Eski 08-12-2007, 13:19   #792
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Mehtap üzüldüm şimdi ama çok su vermediyse sorun olmaz her halde çünkü ben su veriyorum kaktüslerime sıcak yerde duruyorlar.Bu arada bir şey daha kaynana dili kaktüsüm bir gece yağmurun altında kalmış bende çok korkmuştum o zaman ölür dedim kesin ama ölmedi belki türünden dolayı dayanaklıdır bilemiyorum ama peçetede emer suyu diye biliyorum.Bu arada oğlunun verdiği cevaplar çok güldürdü beni yerim onu ya ama sakın ona kızarak anlatma ertesi gün kalktığında kaktüslerini paramparça görmek istemiyorsan.

Eski 08-12-2007, 18:53   #793
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Sevgili Mehtap, öncelikle geçmiş olsun ama o kadar endişe etme bence kaktüsler dayanıklıdır. Oğlunun davranışı bana bir kitapta okuduğum başka bir hikayeyi anımsattı.

Evin televizyonu bozulur ve tamirci çağırırlar. Tamirci televizyonun arka kapağını açtığında içersinde kurumuş ekmek kırıntıları görür. Evde 5 yaşında biz çocuğu vardır, annesi onu azarlamaya başlar. Çocuk şöyle cevap verir: Televizyonda Afrika'daki aç çocukları görünce dayanamadım.

Eski 08-12-2007, 20:31   #794
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

İnşalah kaktüslerime bir şey olmaz. Çok sinir olmama rağmen ****** kızmadım. İlerleyen günlerde belli olacak kaktüslerimin hali. Normalde kaktüsleri çok sevmiyor dikenleri batıyor diye. Bana da hep kızıyor. Evin içi kaktüs doldu hala kaktüs alıyorsun diye.

Eski 08-12-2007, 20:57   #795
Ağaçsever

Menderes's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Merhaba Mehtap hanım
Öncelikle geçmiş olsun ufaklık yapmış yapacağını,Lakin çocuktur asla kızma kaktüslere gelince sıcak bir ortamda suyu çabuk emerler sağlıklı olarak büyümeye devam ederler canınızı sıkmayın.
saygılarımla

Menderes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2007, 23:04   #796
Ağaç Dostu

ataser's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Aslında derdimiz hep onların bu kültür içinde yoğrulmaları değil mi?
Bugun yanlışlıkla sulamış olabilir ama içine su dökmemiş, bir bitkiye su verilmesi gerektiğinin bilinciyle sulamış, bence yaptığı kesinlikle doğru sadece amatör daha.. Bu foruma gelmeden önce bizde evdeki kaktüslerimizin dibine tabak koyup her gün sulamadık mı sanki...
Valla ben her türlü işi hasarları göze alarak oğlumla yapıyorum. En fazla kırar döker ama böyle öğrenecekler. Akvaryumu bile 3 yaşındaki oğlumla temizliyorum, seraya onunla gidiyorum örnek biziz ve böyle öğrenecekler...İyiki varlar...Hayatımızın anlamı onlar.

ataser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2007, 12:01   #797
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Evimde 5 gündür konuk olan bu güzelliği görmenizi istedim Bundan sonra gitmek istese de göndermem, misafirlik bitti artık evin bir üyesi oldu

Mucip abi, hiç yabancı geliyor mu

Eklenen Resimler

Eski 09-12-2007, 12:06   #798
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Kaktüsün çok güzel görünüyor. Pamuk şeker gibi.Bu kaktüsün adı ne? Ataser oğluma kızmadım ama içten içten sinir oldum. Eşiminde balık tutkusu var .2 tane akvaryumumuz var ,yetmiyor diye 3.yü almayı düşünüyor. Eşimde oğlumla yapar akvaryumun temizliğini. Oğlumunda çok hoşuna gider.

Eski 09-12-2007, 15:04   #799
Ağaçsever

guler64's Avatar

Giriş Tarihi: 02-12-2007
kaktüs

Bu bitkiyi ilk defa görüyorum.Hayranlıkla seyrediyorum aman solmasın

guler64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2007, 15:26   #800
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Mehtapcığım, bu kaktüs mammillaria plumosa. Mucip abinin kaktüsland serasında sıkılmış, bira karadeniz havası alayım demiş Geldiğinde minik bir çiçek tomurcuğu vardı üzerinde. Tomurcuk serpildiğine göre karadeniz havasını sevmiş olmalı

Eski 09-12-2007, 17:24   #801
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Gözüm bir yerden ısırıyor ama, imajı değişmiş karadenizde.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2007, 19:31   #802
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 Mesajı Göster

Kaktüslerin içi su dolu havalar ısınıncaya kadar su verilmez dedim ama buna pişman oldum. çünkü içi su dolu deyince daha çok merak etti. Sanırım yakında kaktüsümün içine bakılmış olacak. İnşalah uyarılarımı dikkate alırda zarar vermez. Su içinde nasıl duruyor niye sallayınca su sesi gelmiyor dedi.
Bence küçük bir parçayı gözden çıkarmalı ve içinin neye benzediğini birlikte incelemelisiniz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2007, 09:23   #803
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Güle güle büyüt kaktüsünü sevgili iklimsiz, bana da kaktüsland'ten gelmişti o kaktüsten pamuk şekeri gibi aynı, kaktüs çeşitlerinden 107 no'lu mesajımda var çok güzel gerçekten. Ben gerçi beyaz taşları kaldırdım koyu renk taşlar koydum kaktüs ortaya çıksın diye daha güzel oldu.

mehtap051 üzülme sen de bence, kızıp üzülmek yerine en güzel çözüm sayın malina'nın dediği gibi öğretici olmak, bir daha bence hiç dokunmaz kaktüslerine

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2007, 17:14   #804
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

İlkinciğim çok teşekkür ederim, taşların rengini değiştirme fikri bana da uydu Birde az önce dikkatimi çekti, o minicik sarı çiçek akşam kapanıyor.

Eski 10-12-2007, 21:19   #805
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Sayın Malina tekrar sorarsa bende sizin dediğinizi yapmayı düşünüyorum.İ klimsiz bendeki mammillaria kaktüsümde çiçek açtı ve dediğin gibi akşam çiçek kapanıyor.Sanırım bu tüm mammillaria türleri için geçerli.

Eski 11-12-2007, 10:41   #806
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Ekmek kasasından kaktüs saksısı

Merhaba, küçük saksılarda duran kaktüslerimi haftasonu biraraya getirip bakkaldan bulduğum bir ekmek kasasına ektim. Önce içini kalın bir naylonla kapladım ve zeminde delikler açtım. Belki çok estetik değil ama işlevsel oldu bence . Balkona yerleştiler! Yer sıkıntısı için birebir

Eklenen Resimler

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2007, 10:55   #807
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
son durum

Arkadaşlar kaktüsüm bir ay aradan sonra yeniden açtı.

Eklenen Resimler

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2007, 10:56   #808
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Ne dersiniz

Dikenin dibinden tomurcuk geldiğini düşünüyorum.

Eklenen Resimler

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2007, 11:34   #809
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Koyu yeşil kendince güzel bir çözüm bulmuşsun. Bende çiçeklerim için çiçeklik almak zorunda kaldım. Bu siteye üye olan tam bir çiçek hastası oluyor. Siteyi evdeki tek çiçeğim olan bambularımın bakımı için bilgi ararken buldum. Şimdi ise çiçeklerim siz sevgili arkadaşlarımın ve benim kaktüs çılgınlığımla her gün artıyor. Vildan benim kaktüsümde sarı çiçek açtı. Fotoğraf makinesinin yapılmasını bekliyorum. Bir an evvel açan kaktüsümü sizlerle paylaşmak istiyorum. Herkese bol kaktüslü günler.

Eski 11-12-2007, 12:28   #810
Ağaç Dostu

caretta's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Galeri: 121
Kaktüsler yolda..

Sonunda her iki Mehtap arkadaşıma bugün kaktüsleri gönderiyorum

Yalnız kaktüsler bahçemde olduğu için ve günlerdir yağmurlar yağdığı için kötü gözüküyorlar.Olabildiğince içeride ve kuru tutarsanız iyi olur..Ne de olsa Fethiye havasına alışıklar soğukta ve ıslak yerlerde bırakmayın lütfen.Benim kaktüslerimden bir tanesi eksik-kahverengili küçük seramik kap- çünkü paylaşılacak yeri kalmadı..Diğerlerinin hepsinden koydum pakete..

Darla ve Vildan Sönmez, sırada sizinkiler var.En yakın zamanda göndermeye çalışacağım.

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025