![]() |
|
![]() |
#781 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
"Kargo gönderisini Şubat sonuna kadar yapmak istemiyoruz, çünkü hem kışın bitkiler sulanmadığı için görünüşleri iyi olmuyor, hem günler kısa işe yetişemiyoruz (yalnız eşim ve ben), hem de kışın kargoda don ihtimali yüzünden. Bir de soğuk ve yağışlı havalarda serada çalışılamıyor" Paylaşmak istedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Caretta benim kaktüsümde kırmızı süsler dururken başka yerden çiçek açıyor sanırım. Sana göre kırmızı süsler çiçek açıyor diyorsun değil mi? Banada kırmızı süsler duruyor ayrıca sarı bir çiçek açıyor gibi geldi. Taner Bey'den siparişlerim olacaktı. Üzüldüm şimdi.Acaba 15 tatilinde siparişe başlarlar mı? Arkadaşlar Antalya'ya gidecekler . inşallah o zamana kadar siparişe başlarlar da kaktüslerime biran evvel kavuşurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Tarzı öyle demek istemiştim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
|
Caretta bilgin için teşekkürler. Eşim kaktüsten pek anlamaz ama ona da sordum. O da sanki kırmızılar sarı çiçek açıyor dedi. Biraz kafam karıştı. Senin yazını da öyle algıladım. Kusura bakma. Eşim bu kaktüsü bana hediye etti ve ilk gördüğümde pek hoşuma bile gitmemişti. Zamanla onu sevmeye başladım. Hiç sorun olmadan büyümesi hoşuma gitti. Tam acemi işi bence. Şimdi çiçek açmaya başlayınca da en gözde kaktüsüm haline geldi. Bu kaktüsümde yeni farkettim 3 tane daha tomurcuk var. Çiçek açmak için bekliyorlar.İkisi daha küçük ama diğeride yakın zamanda çiçek açacak gibi. bu kaktüsümü sulasam mı acaba? Dün diğer kaktüslerimi suladım ama bunu sulamadım . Çiçek açıyor diye sulamaktan kaçındım. Kaktüslerimi evim kaloriferli olduğu için ayda 1 kere suluyorum.Kaloriferli evlerde kaktüsler tam uykuya geçemedikleri için sulamam gerekiyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
merhaba bu siteye bende üyeyim çok sık girmesemde arasıra giriyorum bende kaktüs ve her tür çiçek hastasıyım kaktüslerimden sizede göstermek isterim ama nasıl yollanır bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim birde çok değişik kaktüsler var onlasrdanda edinmek istiyorum lütfen cevap verirseniz sevinirim. delta |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Sevgili Mehtap teşekkür ederim artık çok iyi anladım kırmızılar ayrı çiçekler ayrı. ![]() Sevgili caretta çok teşekkür ederim Atıl bey bana bu kaktüsten göndermişti sorunsuz büyüyor o yüzden benim o kaktüs hakkımı başka bir tür olarak eklersin çok mutlu olurum. Sevgili DELTA sitemize resim eklemek için bir kaç yerde konular mevcuttu,yalnız nerede olduklarını hatırlayamadığım için kısaca anlatmak istedim size; gelişmiş modda fotoğraf ekle linkini göreceksiniz orayı tıklayıp gözat ve bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz resmi bulup seçiniz daha sonra yükle butonuna basınız.Resim yüklenince linkini altta gösterecektir ön izlemeden kontrol ederek değişiklikleri kaydedin butonuna tıklayarak siteye resim ekleyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaç Dostu
|
İklimsiz Taner bey konusunda bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim.Açıkcası şubat sonuna kadar bekleme fikri beni biraz üzdü ama daha sonra düşününce kendilerine hak verdim Taner ben bence işini çok büyük bir titizlikle yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşalar bugüm kalktığımda kelimenin tam anlamıyla şok oldum. Oğlum kaktüslerimi sulamış. Oysa ben kaktüsleri perşembe günü sulamıştım. Ne yapabilirim. Arkadaşın biri saksının altına gazete koy, fazla suyu alır yazmıştı sanırım. Aynı işlemi uygulasam olur mu? Oğluma onlar sulanmaz dediğimde verdiği cevap çok susamışlar oldu. Çok sinir oldum. Bir daha su dökmemesi için uyardım. Kaktüslerin içi su dolu havalar ısınıncaya kadar su verilmez dedim ama buna pişman oldum. çünkü içi su dolu deyince daha çok merak etti. Sanırım yakında kaktüsümün içine bakılmış olacak. İnşalah uyarılarımı dikkate alırda zarar vermez. Su içinde nasıl duruyor niye sallayınca su sesi gelmiyor dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Mehtap üzüldüm şimdi ama çok su vermediyse sorun olmaz her halde çünkü ben su veriyorum kaktüslerime sıcak yerde duruyorlar.Bu arada bir şey daha kaynana dili kaktüsüm bir gece yağmurun altında kalmış bende çok korkmuştum o zaman ölür dedim kesin ama ölmedi belki türünden dolayı dayanaklıdır bilemiyorum ama peçetede emer suyu diye biliyorum.Bu arada oğlunun verdiği cevaplar çok güldürdü beni yerim onu ya ama sakın ona kızarak anlatma ertesi gün kalktığında kaktüslerini paramparça görmek istemiyorsan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mehtap, öncelikle geçmiş olsun ama o kadar endişe etme bence kaktüsler dayanıklıdır. Oğlunun davranışı bana bir kitapta okuduğum başka bir hikayeyi anımsattı. Evin televizyonu bozulur ve tamirci çağırırlar. Tamirci televizyonun arka kapağını açtığında içersinde kurumuş ekmek kırıntıları görür. Evde 5 yaşında biz çocuğu vardır, annesi onu azarlamaya başlar. Çocuk şöyle cevap verir: Televizyonda Afrika'daki aç çocukları görünce dayanamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Ağaç Dostu
|
İnşalah kaktüslerime bir şey olmaz. Çok sinir olmama rağmen ****** kızmadım. İlerleyen günlerde belli olacak kaktüslerimin hali. Normalde kaktüsleri çok sevmiyor dikenleri batıyor diye. Bana da hep kızıyor. Evin içi kaktüs doldu hala kaktüs alıyorsun diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2007
|
Merhaba Mehtap hanım Öncelikle geçmiş olsun ufaklık yapmış yapacağını,Lakin çocuktur asla kızma kaktüslere gelince sıcak bir ortamda suyu çabuk emerler sağlıklı olarak büyümeye devam ederler canınızı sıkmayın. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Aslında derdimiz hep onların bu kültür içinde yoğrulmaları değil mi? Bugun yanlışlıkla sulamış olabilir ama içine su dökmemiş, bir bitkiye su verilmesi gerektiğinin bilinciyle sulamış, bence yaptığı kesinlikle doğru sadece amatör daha.. Bu foruma gelmeden önce bizde evdeki kaktüslerimizin dibine tabak koyup her gün sulamadık mı sanki... ![]() Valla ben her türlü işi hasarları göze alarak oğlumla yapıyorum. En fazla kırar döker ama böyle öğrenecekler. Akvaryumu bile 3 yaşındaki oğlumla temizliyorum, seraya onunla gidiyorum örnek biziz ve böyle öğrenecekler...İyiki varlar...Hayatımızın anlamı onlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüsün çok güzel görünüyor. Pamuk şeker gibi.Bu kaktüsün adı ne? Ataser oğluma kızmadım ama içten içten sinir oldum. Eşiminde balık tutkusu var .2 tane akvaryumumuz var ,yetmiyor diye 3.yü almayı düşünüyor. Eşimde oğlumla yapar akvaryumun temizliğini. Oğlumunda çok hoşuna gider. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-12-2007
|
kaktüs
Bu bitkiyi ilk defa görüyorum.Hayranlıkla seyrediyorum aman solmasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Mehtapcığım, bu kaktüs mammillaria plumosa. Mucip abinin kaktüsland serasında sıkılmış, bira karadeniz havası alayım demiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Gözüm bir yerden ısırıyor ama, imajı değişmiş karadenizde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Ağaç Dostu
|
Güle güle büyüt kaktüsünü sevgili iklimsiz, bana da kaktüsland'ten gelmişti o kaktüsten pamuk şekeri gibi aynı, kaktüs çeşitlerinden 107 no'lu mesajımda var çok güzel gerçekten. Ben gerçi beyaz taşları kaldırdım koyu renk taşlar koydum kaktüs ortaya çıksın diye daha güzel oldu. mehtap051 üzülme sen de bence, kızıp üzülmek yerine en güzel çözüm sayın malina'nın dediği gibi öğretici olmak, bir daha bence hiç dokunmaz kaktüslerine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Malina tekrar sorarsa bende sizin dediğinizi yapmayı düşünüyorum.İ klimsiz bendeki mammillaria kaktüsümde çiçek açtı ve dediğin gibi akşam çiçek kapanıyor.Sanırım bu tüm mammillaria türleri için geçerli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
|
Ekmek kasasından kaktüs saksısı
Merhaba, küçük saksılarda duran kaktüslerimi haftasonu biraraya getirip bakkaldan bulduğum bir ekmek kasasına ektim. Önce içini kalın bir naylonla kapladım ve zeminde delikler açtım. Belki çok estetik değil ama işlevsel oldu bence ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Ağaç Dostu
|
Koyu yeşil kendince güzel bir çözüm bulmuşsun. Bende çiçeklerim için çiçeklik almak zorunda kaldım. Bu siteye üye olan tam bir çiçek hastası oluyor. Siteyi evdeki tek çiçeğim olan bambularımın bakımı için bilgi ararken buldum. Şimdi ise çiçeklerim siz sevgili arkadaşlarımın ve benim kaktüs çılgınlığımla her gün artıyor. Vildan benim kaktüsümde sarı çiçek açtı. Fotoğraf makinesinin yapılmasını bekliyorum. Bir an evvel açan kaktüsümü sizlerle paylaşmak istiyorum. Herkese bol kaktüslü günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüsler yolda..
Sonunda her iki Mehtap arkadaşıma bugün kaktüsleri gönderiyorum ![]() Yalnız kaktüsler bahçemde olduğu için ve günlerdir yağmurlar yağdığı için kötü gözüküyorlar.Olabildiğince içeride ve kuru tutarsanız iyi olur..Ne de olsa Fethiye havasına alışıklar soğukta ve ıslak yerlerde bırakmayın lütfen.Benim kaktüslerimden bir tanesi eksik-kahverengili küçük seramik kap- çünkü paylaşılacak yeri kalmadı..Diğerlerinin hepsinden koydum pakete.. Darla ve Vildan Sönmez, sırada sizinkiler var.En yakın zamanda göndermeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|