28-12-2010, 23:03 | #511 |
Ağaç Dostu
|
İki ay önce kırmızı alıçlardan konsatre yapmıştım. Şeker ekleyerek yapılan meyve suyunun bugün kapağını açınca biraz asitli olduğunu gördüm. Kapağını kapatıp sobalı odada bir süre durunca fermante olmaya başladı kapaktan hava sızdırıyordu! Kapaktan ses gelmeye başlayınca açıp kapatıp buzdolabına koydum. Zararlı duruma gelmesi söz konusu olabilir mi? |
02-01-2011, 19:25 | #512 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
|
|
03-01-2011, 05:51 | #513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Sn. ozay57, Korkmayın bozulma yok. Ancak ilk ürettiğiniz ürün Laktik Asit idi. Oysa şimdi alkol oluşmaya başlamış durumda. Gaz çıkışı bu yüzden. |
03-01-2011, 07:35 | #514 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 383
|
Alıntı:
Sayın beyefendi blognuzu inceledim gerçekten çok beğendim ve çok istifade edeceğim paylaşımınız içinde teşekkür ederim Allah size sağlıklı uzun bir yaşam versin. sevgi ile kalın |
|
03-01-2011, 08:07 | #515 |
Ağaç Dostu
|
Sn. ankstel, Beğenileriniz ve özellikle sağlık dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bende eşimle birlikte incelediğim kaktüslerinizi çok beğendiğimizi söylemek isterim. Emeğinize sağlık. Sabır isteyen bir iş olsa gerek. Saygılar |
03-01-2011, 16:39 | #516 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
bu arada 3000mtkarelik salatalıklarımda fayda verecek veya denememi isteyeceğiniz bişeyler varsa, verdiğiniz emek birikimlerine teşekkür amacıyla elimden geldiğince uygulayabilirim şimdiden teşekkür ederim çok ama çok sağolun. iyiki varsın ağaçlar.net |
|
03-01-2011, 17:26 | #517 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 383
|
Alıntı:
Kaktüslerle ilgili söyledikleriniz için teşekkür ederim bende emekli olduktan sonra ciddi ilgilenmeye başladım. Yurt dışı ile kıyasladığımızda Türkiye pek çok konuda olduğu gibi kaktüs ve sukkulent konusunda da daha emekleme aşamasında bile değil. Hiç bir şey birden olmuyor. Diğer ülkeler kaktüs konusunda ilk basılı yayınlarını iki yüzyıl önce çıkartmışlar. Örgütlenmeleri de o denli eski. Üstüne keşif ve bilimsel çalışmaları ve tabii sermaye birikimini eklemek gerekiyor. Bu sebeple bugün geldikleri nokta sürpriz değil. Malumunuz kaktüs ve sukkulent koleksiyonculuğu yapmak rafine bir zevktir. Herkesin kolaylıkla yöneleceği bir uğraş değildir. İlgi, bilgi, merak, araştırma hatta tutku gerektirir… Bu rafine koleksiyonculuk bu zevki paylaşan insanların birbirleriyle iletişim kurmasına da ön ayak olmaktadır. bu konuda söylenecek çok şey var tabii gerçi balkonunuzda kaktüs yetiştirmek için uygun ışığa sahip diye düşünüyorum Saygılar |
|
03-01-2011, 17:59 | #518 |
Ağaç Dostu
|
Sn. ankstel, Şu an sadece bir adet succulent' im var. Onuda bir agaclar.net toplantısında Sn. Güler hanım vermişti. Tek yaprak olarak aldığım çelik şimdi çoğaldıkça çoğalıyor. Topraksız tarıma alışkın olduğum için ilginç bir deneme olarak yetiştirme ortamı olarak hydroton kullandım. Sulamayıda domates fidelerimin içinde durduğu besinli sudan şırınga ile çekerek suluyorum. Afrika menekşelerinide aynı metodla suluyorum. Kaktüs hiç denemedim. Bakımında zorlanırmıyım bilemiyorum. Balkonum güney cephe kapalı balkon, bol güneşli ama yazın çok sıcak oluyor. geçen yaz tatilde iken bir adet mayer limonum kavruldu, o yüzden bakımsızlıktan telef ederim diye korkuyorum. |
14-01-2011, 22:22 | #520 |
Ağaç Dostu
|
Bizim mahallede, seyyar enginar ve kabak satan arkadastan epeyce enginar yapragindan enzim yapmaya basladim. Fakat, o kadar cok yaprak ve sap cikiyorki enzimin haricinde farkli ne yapilir diye dusunmeden edemiyorum. Balik kilcigi toplantisina (beyin firtinasina ) ne dersiniz ? (sicak kompost harici) |
14-01-2011, 23:03 | #521 |
Ağaç Dostu
|
Enzim üretimi ile biyogaz üretimi birbirine çok yakın. İstersen küçük bir biyogaz tesisi yap. Bir damacana bir balon veya otomobil iç lastiği, birde vana ve bünsen beki. İki metrede hortum harcarsın. Kendi kahveni yapacak kadar gaz üretebilirsin. |
14-01-2011, 23:44 | #522 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
|
Sn Sındırgılı selamlar Elinizdeki enginar yapraklarını mümkün olduğu kadar ufaltınız, diğer taze yapraklar ve yeşilliklerle daha zengin karışımda elde edebilirsiniz. Em1 + melas(pekmez) + klorsuz su 1:1:100 Örn: 4.5 lt su + 2.5 çorba kaşığı em1 + 2.5 çorba kaşığı melas (pekmez ) karışımı yeşilliklerle beraber hava geçirmez bir kap içine konulup, yaklaşık iki hafta karanlık bir ortamda bekletebilirsiniz. Sürenin sonunda ph 3.2 / 3.7 arasında ise bu karışımı süzüp sıvıyı 1:500 oranında (4.5 lt suya 1.5 tatlı kaşığı ) yaprak gübresi olarak kullanabilirsiniz. Tortusu ise mükemmel bir gübre olarak değerlendirilebilir. |
19-01-2011, 11:45 | #523 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5
|
Em1 yerine Ema
Alıntı:
|
|
19-01-2011, 16:04 | #524 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Hamdi Eyigör, Pekmez veya melas, yoğurt suyu, kuru ekmek mayası ve prinç yıkama suyundan fermente ile elde edeceğiniz laktik asit bakterileride organik malzemelerin fermentasyonu için aktivatör olarak kullanılabiliyor. Daha önce mutfak artıklarından yaptığım soğuk kompost işleminde kullandım. Sızan sıvıyı sıvı gübre olarak, kalan posayıda toprakla karıştırarak kompost yapmakta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dışardan malzeme almadan evsel malzemeler kullanarak yapmakta mümkün. Uygulamayı blogumda görebilirsiniz. www.mehmetsarican.blogspot.com Kolay gelsin. |
19-01-2011, 18:12 | #525 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5
|
Alıntı:
|
|
19-01-2011, 20:00 | #526 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
|
Sn Hamdi Eyigör Sn Sarıcan güzel özetlemiş, kendi sitesi benimde sıkça ziyaret ettiklerimin arasında, yazılarının devamını diliyorum Ema zaten aktif olduğu için burada em1 yerine kullanılamaz. Düzenleyen Zeytinlibahçe : 31-01-2011 saat 18:37 |
08-02-2011, 08:27 | #527 |
Ağaç Dostu
|
Feneryolunda bir mağazanın deposunda kaçak enzim imalatında gaz sızıntısı nedeniyle ufak bir patlama oldu. İlk belirlemelere göre 10, 15 kutu zayiatı tesbit edildi. Görgü tanığı dükkan sahibi :''-ne zamandır böyle bir olay bekliyordum, Allahtan balık enzimlerim patlamadı ? '' dedi. Olay yerinden sıcak görüntüler: |
08-02-2011, 11:19 | #529 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Tüm sistemler kurulmuş görünüyor. Patlamaların gerçek sebebi bilirkişi raporunda belirtildi mi? |
|
08-02-2011, 11:42 | #530 |
Ağaç Dostu
|
Olayın şokunu atlatan mal sahibinin , '' o enzim şişesinin böyle bir olaya neden olacağını tahmin ettiğini , provakasyonlara da boyun eğmeyecegini '' anlattığı bildirildi. Bilirkişi raporunu hazırlayan Tıda Mühendisleri, enzimdeki melas miktarının fazla olmasından şüphe ettiklerini fakat sonucun lab. Tahlillerinden sonra netlik kazanacağını beyan ettiler. Mal sahibi, nefesi kuvvetli bir hoca arayışlarına başladı, |
10-02-2011, 18:41 | #532 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 934
|
Sn Sındırgılı, Bilirkişi raporunu aldınızmı.) Kaçak enzim üretmenin cezası ne acaba. Ama siz üzülmeyin biz size yemek, sigara temiz çamaşır getiririz.) Selamlar. Bende üretiyorum ama bakalım ne zaman basılacağız.!!! Hoşgörünüz için teşekkürler. |
10-02-2011, 20:58 | #534 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sındırgılı, On gündür internetim yoktu. Haberi yeni gördüm. Melası veren arkadaş sabotaj yapmış olabilir. Zaten hiç gözüm tutmamıştı o arkadaşı. Bana verdiğin melaslar da patlamaz umarım. |
10-02-2011, 21:55 | #535 |
Ağaç Dostu
|
Yok canim, o kadar da olmaz derdim amma sanki bana kivami pek tuhaf geldi Sute, su katani duydum ama melasa ne katarlar bilmiyorum.Yarin, melasida TIDA (?) Muhendislerimize inceletmeli. Meymun arkadastan suphelenmiyor degilim ama Usta`dan ? yOK, yok olmaz..... kanima girme, sevgili Sarican Not; Belki, ates suyu katmislardir. Cunku, bana telefon ettiklerinde uclu Muratli da toplanti yapiyorlardi. Hani, sesleride pek keyifli geliyordu Sana verdigim melasa da dikkat et; |
10-02-2011, 22:03 | #536 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
Şehir: Çorlu
Mesajlar: 103
|
Konuyu bir solukta okudum. Gerçekten çok faydalı görünüyor. Atık su arıtması deneyen arkadaşlar da sonuçları paylaşırlarsa çok güzel olacak. Düzenleyen Volkan Kesici : 10-02-2011 saat 22:04 Neden: ekleme |
12-02-2011, 12:50 | #537 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
|
Sayfalari hayranlikla okudum. Bilmedigimiz veya büyükleriniz bilipte aktaramadigi bilgilere, dostlar sayesinde tekrar kavusabilmek ne kadar güzel. Bunlarin hic farkina varmadan bu dünyadan gitmekte vardi! Iste o zaman üzülürdüm. Bugün bende ilk mutfak atiklarimdan siteden ögrendigim usul ile fermantosyona hazirladim. 2 saat gecti henüz hava yapmadi. Benim yasima uygun yavas hareket edecek galiba! Ev artiklari olarak evde yesil cikarmis sogan ve sarimsaklari da kullandim. Evi soganli sarimsakli yesil kokusu sardi. Evde 1/2 litre domates suyu kalmis. Onu da döktüm Hatta 2 litre üzüm suyu var. Farkina vardim`ki, paketler biraz sismis. Halbu ki son kullanma tarihine 7 ay var. üzüm suyundan Sn. Sarican`in usulu ile sarapi yapmayi deniyecegim. Dostlar bir sorum var. Evde gecen seneden kalmis, 5-6 litrelik tursu var. Kimse yemiyor. Bu tursu ise yararmiydi? |
12-02-2011, 19:29 | #538 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
|
Altin madeninin üstündeyiz! Tansiyon ve kolesterole zeytin yaprağı! Yüksek tansiyon ve kolesterol için zeytin yaprağı http://www.iyilikguzellik.com/haber.php?haber_id=4586 Bu habere göre zeytin yapraklarindan "enzim" yapsak, mükemmel bir ilacimiz olmazmiydi? |
15-02-2011, 11:01 | #539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
|
Sayın Sındırgılı, geçmiş olsun, malum kimya dersi patlamasız olmuyor, dilerim tekrarlanmaz. Sormak istediğim bir şey var, patlama bir şişe ile sınırlı mı? yoksa ''o patladı ben de patlayayım'' hevesi ile zincirleme mi? Resimde birden fazla gibi sanki? Kolay gelsin. |
10-03-2011, 21:10 | #540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
|
enzym ve solucan çiftliği
Sayın Sarıcan ve sayın epsody, Gübre ve enzym konularında bilgilerinizle hem bir solucan çiftliğim oldu hemde ikinizinde bilgileri ile kompost hazırlamaya başladım.İki üstadımada sevgiler sunar önünüzde saygı ile eğilirim. Bende kendi kompostumu sayın Sarıcan'ın yaptığını gözönünde bulundurarak hazırladım. Burada yaptıklarımı paylaşmak istiyorum.Önce malzemelerimi hazırladım.kaplarımı hazırladım.İlk önce 17.5 kg lık boya kutusu ile başladım |
|
|