28-05-2018, 15:54 | #2281 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: muğla
Mesajlar: 48
|
ben de patates,kivi,yumurta kabuğu ve muz ile yapıcam bakalım nasıl olacak. |
24-08-2018, 20:53 | #2282 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2018
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1
|
Kara Kafes Otu yetiştirmek için bana fide desteği verecek var mı aranızda? |
16-11-2018, 13:48 | #2283 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2018
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1
|
dostlar hepinize sayğılar hürmetler uzun bir ara vermek zorunda kaldım eski üyelik şifremden bir türlü giriş yapamadım safranlı üyeliğimi aktif edemedim (bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş olursa çok mutlu olurum) ya da olmuyorsa yeni safranlı olarak devam ederiz tekrar selamlar hürmetler özledik ya hu.... |
16-11-2018, 13:56 | #2284 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Alıntı:
Enzim başlığına değil de Forumda yaşadığınız sorunlar başlığına yazsanız daha isabetli olurdu. Burada ancak tesadüfen görülür. |
|
01-12-2018, 07:04 | #2285 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Antalya-Kaş
Mesajlar: 86
|
Merhabalar. Okuma işlemimi tamamlayınca denemelerime başladım. İki ayrı plastik kavanozda kurdum. Birisinde portakal ve patates (150gr), bal (150gr), su (500ml) ve kuru ekmek mayası (10gr), ikincisinde elma ve muz (100gr), pekmez (50gr), su (300ml) ve kuru maya (5gr) olacak şekilde kurdum. Kavanozların birisinde nargile sistemi diğerinde plastik eldiven var. Hava sıcaklığı 20 derece civarında ama sabit tutmak adına kavanozları suya koyup akvaryum ısıtıcısı ile sıcaklığı 30 derecede sabitledim.İlk iki gün fermantasyon iyi idi sürekli gaz çıkışı oldu. Bugün üçüncü gün ve gaz çıkışı neredeyse tamamen durdu. Kavanozları çalkalayıp koyduğumda kısa süreli gaz çıkışı oluyor ama bir kaç dakika içinde yeniden duruyor. Sizce nerede hata yapıyorum? |
03-12-2018, 10:48 | #2286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Bal kullanmak doğru değil pekmez kullanmalıydınız bal enzimde kullanılmaz |
03-12-2018, 13:04 | #2287 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Antalya-Kaş
Mesajlar: 86
|
İkincisinde üzüm pekmezi kullandım ama onda da aynı sonucu aldım. Üçüncü gün tümüyle durdurdular gaz çıkışını. alkol oluşumu fermantasyonu bitirmiş olabilir mi? Ama üç gün alkol oluşumu için bile kısa bir süre değil mi? |
05-01-2019, 07:12 | #2289 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2018
Şehir: Ankara
Mesajlar: 25
|
Bu enzimleri neredeyse her şeyde kullanabiliyoruz sanırım? Bu konuyu baştan sona okumak gerek |
05-01-2019, 07:38 | #2290 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: ankara
Mesajlar: 33
|
Tohum paylaşım etkinliğinde paylaşılıyor |
04-02-2019, 13:07 | #2291 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: AfyonKarahisar
Mesajlar: 21
|
En son EM'yi 2018 Şubat'ta emturkey.com.tr adresindeki işletmeye ulaşıp almıştım. |
28-02-2019, 11:13 | #2292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Arkadaşlar merhaba, 24.02.2019 tarihinde ilk enzim denememi yaptım. 5 lt' lik plastik damacanada nargile usulü, önceki arkadaşlarımızın yaptığı şekilde. İçerisine 3 su bardağı melas, 1 kg civarı ısırgan otu ince ince doğradım, 5-6 baş sarımsak ve üzerini su ile doldurdum. Evin en sıcak odasında duruyor. Pazartesi ya patlarsa diye, düzenek kurmama rağmen iş yerinde akşamı zor ettim. Ancak bugün beşinci günü ve hiç hareket yok, ara sıra çalkalıyorum o zaman 1-2 kabarcık çıkıyor, yandaki su dolu şişenin kenarlarında küçük kabarcıklar var o kadar. Bidonu aşağıya doğru eğdirdiğimde ise tüp gaz kokusu gibi bir koku geliyor. Bu enzim denemem hakkında yorum yapabilirmisiniz, başarılı olma ihtimali varmı veya bu aşamada yapacağım bir şey olabilirmi? |
05-03-2019, 15:37 | #2293 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2019
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4
|
Ben de bugün balık turşusu denebilecek düzeneği kurdum. İçerik şu şekilde, 8 litre su, 800 gr Üzüm pekmezi 2.5 kg kadar balık artığı ağzı kapalı olarak şeffaf turşu bidonunda bekliyor. Arada bir kapağını gevşetip gazını alacağım. Artan balıkları da 2-3 ay sonra gübre olarak çıkartma ümidiyle toprağa gömeceğim. |
21-03-2019, 17:37 | #2294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
|
Bitkilerinde enzim kullanıp, yapraklarda sararma sorunu yaşayan oldu mu? Enzimi yıllardır kullanırım, galiba dozunu biraz fazla kaçırmış olabilirim. Bu sararmaya neden olur mu? |
07-04-2019, 22:44 | #2295 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2019
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4
|
Bu duzenegi kuralı, 5 hafta oldu. Ilk başta gaz cikisi cok az iken artik belirgin sekilde daha fazla cikiyor ve bugün yanlislikla biraz sallama gafletinde bulundum. Icine kurduğum Turşu kabı balon gibi sekil aldı... patlamadan inceden inceye fislatarak acarim diye dusundum ama ben actikca o resmen fışkırdı kapaktan... Demekki saglam gaz cikisi yapiyor artik. Bundan sonra her gün gaz almam gerekiyor. Kokunun giderek azaldigini farkettim. Ilk gunlerde 10 birim ise şimdi 4 e düşmüş diyebilirim. Şimdilik durum bu sekilde, Ilk defa yapiyorum, okuduklarima gore dogru yoldayim saniyorum. Siz ne dersiniz? Https://pasteboard.co/I95ahR7.jpg |
09-04-2019, 19:31 | #2296 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2019
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4
|
Konuyu bastan okuyunca enzimin sadece bitkilerle yapildigini farkettim. Ben balık çöplerini koydum ayni yere. Ortaya ne cikacak hiç belli degil. Biraz sallayinca gazoz gibi köpürüyor ve kapagini hafif aralarsam fiskirmaya calisiyor |
16-04-2019, 20:56 | #2297 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2019
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4
|
Son 1 haftadır, köpürme etkisi ve gaz basıncı azalmaya basladı. Koku hissedilmeyecek seviyeye kadar düştü. |
21-05-2019, 02:08 | #2298 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2019
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1
|
Forumda ki herkese iyi günler dileyerek bu işin üstadlarına bir kaç sorum olacak eğer cevaplar iseniz çok mutlu olurum. Yaklaşık 1-1.5 aydır forumdaki birçok konuyu takip ediyorum günde birkaç defa okuyup anlamaya çalışıyorum. Bizim aşağı yukarı 100 dönüm nar bahçemiz var ve yoğun araştırmalar sonucunda önümüzdeki hafta kısmet olursa kendi çapımızda solucan çayı yapmaya karar verdik. Sorularım söyle 1-Solucan çayının yanına ek olarak enzimmi yoksa soğuk komposto yapmakmı daha doğru olur? 2-Enzim ile Soğuk kompostun arasında toprağa ve bitkiye fayda olarak bir fark varmıdır? 3- Sayın Epsody’ nin tarifinden yola çıkarak fermantasyon ile sıvı gübre yaparken EM ile birlikte maya kullanmanın ekstra bir yararı olurmu? Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum , böylesine güzel bir site için yönetime Şükran’larımı sunuyorum, eğerki sorumu yanlış konu başlığında sormuş isem onu da acemiliğime verin, esenlikler dilerim. Düzenleyen Hakkoo : 21-05-2019 saat 02:45 Neden: Yazım hatası |
12-06-2019, 16:31 | #2299 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2019
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 2
|
bu artıkları biriktirmek için, dolapta muhafaza edip sonra işlem yapsak uygun mudur? |
16-06-2019, 18:39 | #2300 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
|
karpuz kabuğu, domates kabuğu gibi atıklardan enzim kurulur mu? İçinde meyve atıkları olmak zorunda mı? |
31-07-2019, 14:04 | #2301 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bilen birisinden yardım bekliyorum. Mutfak artıklarından yapılıyor enzim, anladım. Ben tarladan biraz semizotu, kızılbacak, çoban çökerten vb.otlarla yapmaya çalışıyorum. Olur mu? Ne dersiniz? SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
12-09-2019, 10:10 | #2302 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2019
Şehir: HATAY
Mesajlar: 1
|
çöp enzimi
İyi Günler 2 yıl önce buradan bilgiler alarak (ot-meyve-sebze vb) bulabildiğim bitkilerden çöp enzimi yaptım daha sonra damlamadan verdim sonuç ne bilemiyorum, analizi hakkında bilgi verecek arkadaş varmı tekrar daha büyük çaplı yapmak istiyorum yeni gelişmeler varmı sebze-meyve ve otlarda hangi besinler bulunur araştırma yapan varmı her bulduğum meyve sebzeyi karıştırayımmı yoksa her meyve sebzeyi ayrı ayrı yapmak gerek |
15-05-2020, 12:54 | #2303 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
|
Yıllar evvel yapıp götürdüğüm enzimi, kayınpederimin yazlığının hırdavat odasında buldum. Yılını net hatırlamıyorum. 2016 ya da 2017. Tadı, rengi, kokusu ilk yapıldığı gün gibi. Enzim galiba bozulmuyor. Yıllanmış şarap gibi. Şaşırdım. |
13-07-2020, 15:34 | #2304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
|
Galiba benden başka enzim yapan yok. |
24-08-2020, 20:48 | #2305 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: adana
Mesajlar: 21
|
Ben balık artıklarından yaptım, biraz kepek biraz balık artığı biraz melas biraz su olacak şekilde, 5-6 ay kadar fermante olduktan sonra süzdüm, mısır biçildikten sonra boş tarlaya holder ile atıldı. Faydasını önümüzdeki hasatta görürüz. (toprağın organik maddesi düşük olduğu için topraktaki organik madde oranını arttırmaya yönelik yaptığım bir çalışmadır. Balık enzimi dışında kendi yaptığım humik asiti de holder ile attık tarlaya.) Enzim yapma konusunda tek değilsiniz |
06-02-2022, 21:18 | #2307 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Alıntı:
Arada, limonen'in yumuşak kabuklu bitleri öldürdüğünü de keşfetmiş |
|
16-02-2022, 22:45 | #2308 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2022
Şehir: Marmaris
Mesajlar: 5
|
Sayın Halcur, Bende yeni takip etmeye başladım onu, yeni bir şey öğreneyim diye başladığım tüm videolarını sonunda hiçbir şey öğrenememiş olarak bitiriyorum. Konunun en başındaki sayfalarda videoda anlattığından daha çok bilgi ve fazladan deneyimler var. |
|
|