12-04-2016, 18:02 | #2221 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
13-04-2016, 23:25 | #2222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
|
Şeker suyunu nasıl fermente ediyorsunuz?Birde bir şey soracağım esmer şeker Türkiyede yaygın değil pek yerine ne kullanabiliriz? |
13-04-2016, 23:31 | #2223 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
|
Alıntı:
|
|
15-04-2016, 07:11 | #2224 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Pekmez ya da melas kullanabilirsiniz. |
15-04-2016, 07:17 | #2225 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Enzim yapan arkadaşlarla benim yeni keşfettiğim bir kullanım alanını paylaşmak istiyorum. Yıllardır kullanmadığım gümüş takılarım var, evde gümüş parlatıcısı gibi bir şey yok. Üzerleri girintili çıkıntılı olduğundan diş macunu tavsiyesini uygulayamadım. Dün olgunlaşmış bir enzimi süzdüm ve dipte kalan tortulu kısmı ayırmıştım. Aklıma takıları içine atmak geldi. Attım ve o kapkara takılar bir kaç saat sonra kontrol ettiğimde pırıl pırıl olmuşlardı. |
15-04-2016, 21:19 | #2226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
|
Bu arada aklıma yeni geldi,esmer şeker almak istiyorsanız büyük,şık ve lüks pastanelere sorabilirsiniz.Ben soracağım yarın bizim oradakine.Sevmem öyle yerleri ama işim düştü... |
15-04-2016, 21:49 | #2227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
|
Başlıyorum yavaştan bu işe.Bu yaz boş durmayacağım.Annem nohut suyula hamur mayası yapabilceğimi söyledi.İçine katsam işe yarar mı acaba? |
17-04-2016, 22:29 | #2228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
|
Merhabalar enzimim oldu bugün süzdüm .Benim merak ettiğim bire kaç oranında sulandırılarak kullanılacak cevap verirseniz çok sevinirim .Kokusu güzel rengi duru dip kısmı bulanıktı posasını toprakla karıştırıp bekletiyoruz galiba Bu şekilde ne kadar bozulmadan durur ki ? |
17-04-2016, 23:26 | #2229 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Küçükbaş hayvan gübresi, simsiyah funda toprağı, enzim, ısırgan özütü derken şımarmalarından korkmuyor da değilim. |
|
18-04-2016, 15:49 | #2230 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
|
enzim
iyi günler.Bende bugün enzim süzdüm 1 litreye ne kadar karıştırmamız gerekiyor. |
18-04-2016, 17:33 | #2231 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
|
aklıma şu takıldı mesela 5 şişe enzim hazırladım ve küçük şişenin içine su koyup öyle havalandırma sistemi yaptım enzimler 3 ay oldu olgunlaştı diyelim 5 şişenin birisini süzsem 4 şişeyi kullanacağıma yakın süzsem olurmu 5 şişeyi 3-4 ay kullanmayı planlıyorum bu 3-4 aylık sürede süzülmemiş şişeler bozulurmu. |
30-04-2016, 22:27 | #2232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
|
Merhabalalar.Enzim hazırlığına başladım evde ekşi mayaya başlayarak.İki üç gündür hazırladığım karışıma bakıyor ve rahatsız oluyordum.Ablama danışınca oranları yanlış yaptığım ve doğru düzgün okumadığım ortaya çıktı kaynağı.Tekrar yaptık ve tatmin edici bir görüntüsü var. Yoğurt işinide nohutla yapıp kapatacağım sanırım.Nohuttan elde edilen yoğurtun lactobacilius bakterilerini içeriyor mu?Sarıcan veya bilgili bir arkadaş yardım ederse sevinirim. |
11-05-2016, 12:13 | #2233 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2016
Şehir: Muğla
Mesajlar: 2
|
bağ için enzim.
Merhabalar. 3 dönüm kadar yetişkin bağlarım var.Enzim denemek istiyorum.Ne gibi önerileriniz olabilir.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Teşekkürler. |
11-05-2016, 13:00 | #2234 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) - agaclar.net |
|
11-05-2016, 17:00 | #2235 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2016
Şehir: Muğla
Mesajlar: 2
|
bağda enzim
Alıntı:
|
|
11-05-2016, 17:44 | #2236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Her türlü bitkisel atığı kullanabilirsiniz. |
11-05-2016, 19:21 | #2237 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
|
şunu unutmayalım enzim kullanılan bitkilerde kimyevi bir ürün kullanmamalıyız yoksa enzim içindeki mikroorganizmalar ölür ve yarar sağlamaz . |
12-05-2016, 14:46 | #2238 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
|
|
02-06-2016, 20:37 | #2239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Sonunda enzimimi süzüp şişeledim. Bu sefer küflenme olmadı. İçmek için yaptığımdan bir yudum aldım ateş suyu bunun yanında su kalır. Diğeriyle karıştırdım bahçe sulamasında kullanacağım. |
02-06-2016, 21:48 | #2240 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
|
3 ay bekletip süzüyoruz ve süzülmüş halini lazım oldukça kullanıyoruz. Ama benim sorum şu enzimi 3 ay bekletip olgunlaştırdıktan sonra süzmek yerine süzmeden şişeden ihtiyacımız olanı kadarını alsak geri kalanı süzülmemiş halde kullanacağımız zamana kadar saklasak olurmu ? Cevap vermek zorunda değilsiniz biliyorum ama hazırladığım enzimleri hava almayan kaba koyduğumda kap şişiyor ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz lütfen ? Düzenleyen Mad Max : 06-06-2016 saat 20:35 |
23-06-2016, 18:44 | #2241 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
|
Ben çok soru soruyorum galiba hiç cevaplanmıyor yinede bir soru daha sorayım hazırladığımız enzimleri güvercin gübresi veya koyun gübresi şerbeti ile karıştırarak kullanabilirmiyim ? Düzenleyen Mad Max : 23-06-2016 saat 22:14 Neden: imla hatası düzeltildi korun#koyun :) |
18-07-2016, 21:20 | #2242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
|
Ben şişeye akvarum borusu sarkıtıp anaerobik kompost yapmaya başladım.Pek gözüm tutmadı.Kuru yapraklar,yumurta kabukları,çok az salatalık kabuğu ve çay posası kullandım.Önce kabın zeminini toprakla kapldım biraz.Sonra kuru yaprakları koydum.Daha sonasında üstüne çay posası salatalık kabuğu ve yumurta kabuğu koydum.Üstüne toprak attım ve kapağı kapattım.İlk sayfalardaki nargile sistemini kurdum. Bekleyip göreceğiz.Enzimde deneyeceğim kışın.Bir şey sorayım birde.Nohuttan ekmek ve yoğurt mayası elde ediliyor.Nohutran çıkan bakteri lactoacilius mu?Ya da ondan ekmek için elde edilen maya,bildiğimiz ekmek mayası olan S. cerevisiae mi?Oğasever cevaplarsan çok sevinirim.Bu işlerden anlıyoa benziyorsun ve bilimsel bir cevaba ihtiyacım var. |
09-08-2016, 09:35 | #2243 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
|
Merhaba.Konu hakkında tecrübelerini,bilgilerini ve sorularını paylaşıp konuyu genişleten herkese teşekkür ederim.Şimdilik enzim yapacak şartlarım yok..Ama iyi öğrendiğimi düşünüyorum |
09-08-2016, 14:12 | #2244 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
Alıntı:
nohut mayası 'Saccharomyces cerevisiae'' adında çok rastlanan bir mantardır. Adı şeker mantarıdır. Eski çağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılmasında dolayı en önemli maya/mantar türü olduğu söylenebilir. |
|
13-09-2016, 21:49 | #2245 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
|
İyi Enzimler Arkadaşlar,
Bunlarda benim enzimlerim pekmez yerine bal kullandım içilebilir olanları cam kavanoza hazırladım 3 tane yan yana olan, baştaki sadece mango çekirdek ve kabukları ile rendelenerek konuldu ortadaki muz o da kabukları ile sonda ki greyfurt limon ve portakal karışımı... diğeri bitkilerim için onda da bal var Afrika' da yaşıyorum burada melas ta pekmez de yok Olay çok heyecan verici, olayı başlatan, devam ettiren ve çeşitli katkılarla daha çok bilgi sahibi olmamızı sağlayan herkese kendi adıma teşekkürler herkesten bir şeyler öğrenerek tecrübelendim. Zaten doğal olan her şeye müthiş ilgi duyuyorum evimin temizliği için limon kabuklarından sirke yapıyorum çok güzel tavsiye ederim bu anlamda enzimi denemek istiyorum çamaşır ve bulaşık makinesinde yerleri silecek kadar enzimim yok henüz o yüzden sirkeye devam ama limon sirkesi bütün deterjanlardan iyi çünkü alerjik bünyeme deterjan yaramıyor sirke yüzeyi daha parlak yapıyor ve nasıl oluyor bilmiyorum daha uzun süre temiz kalıyor. |
17-09-2016, 00:34 | #2246 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
|
İçilebilir enzimleri hazırlayalı daha 10 gün oldu ama dibe çöktüler gerçi hala suları tam berraklaşmadı ph metre gelince phlarından da kontrol ederim. Bu arada muz enzimi eldiveni içeriye doğru çekiyor bu normal mi? Hava almasın diye gaz çıkışı azalınca 3'ününde eldivenlerini değiştirip deliksiz eldiven taktım, çalkalayınca eldiven şişiyor bir süre sonra tekrar iniyor o hava nereye gidiyor bir de içeriye vakum neden oluyor bilen var mı acaba? Diğer gübre için olan alttaki foto katı madde miktarı azaldı onu yapalı yaklaşık 20 gün oldu. Ama hala olmadı herhalde çünkü dibe çökmediler ama bazen çalkalamak için kapağı değiştirirken gelen koku oldukça asidik; burnumu yakıyor koklarken ama çok hoş kokladıkça koklamak istiyorum hoş dediğim için parfüm tarzında bir şey zannedilmesin kötü olmayan değişik bir koku yarın ph metrem geliyor Türkiye'den, ölçüm yapmak için sabırsızlanıyorum |
22-09-2016, 16:25 | #2247 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
|
İlk yaptığım enzimim oldu gibi ama henüz süzmedim. Süzmeden üstten biraz kullandım 3-4 defa maydonozlarımı suladım fark aşağıdaki resimlerde belli. Bunun dışında cansız çiçek açan domateslerim büyük ve güçlü çiçekler açtılar. Kurumaya başlayan salatalığım yeni yapraklar çıkardı. Henüz tam olgunlaşmadan kullanmış olmama rağmen iyi sonuçlar aldığımı düşünüyorum şimdilik. Maydonozlarımım 2 hafta önceki ve şu anki resimleri aşağıda renk farkı ışıktan kaynaklı. |
30-09-2016, 16:38 | #2248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
|
İki ay evvel olgunlaşan enzimimi süzmeye fırsat bulamayıp öğle üstünden kullandım .Görüntü ve kokuda bir değişiklik yok ve o şekilde kullanmaya devam ediyorum. Merak ettiğim içeriğinde bir değişiklik olurmu ? İlk süzdüğüm enzim hepsini kullanmadan üzeri beyazlaşmışdı .Siz nasıl yapıyorsunuz enzim ustaları ? Enzim zamanı da geliyor |
26-10-2016, 13:19 | #2249 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2016
Şehir: Hatay
Mesajlar: 1
|
İyi günler Bu işe 3 ay önce başladım 15 tane kadar yaptım ve ilk ürünü dün süzdüm uygulama yapmadım ,Narenciye ağaçlarında kullanmayı düşünüyorum yaptığımız enzimlerin minarel bakımından ne işe yaradığı hakkında araştırma yapan bilgisi olan arkadaşımız varsa yardımcı olabilirmi ; |
26-10-2016, 21:22 | #2250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
|
Ben bukaşi hakkında soru soracaktım hazırladığım kovaya döktüğüm pekmez ve pirinç suyu,nohut vs kovanın dibine çöküyora atıklardan sıyrılıp.Annem maholan nohutları görünce çıldırdı tabii. Atıkların üstünde kalması gerekir mi bu mlzemelerin?Yoksa sorun olmaz mı? |
|
|