09-07-2013, 00:07 | #1591 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
|
ceviz yaprağını kesinlikle atmalısınız |
10-07-2013, 00:24 | #1592 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
Mutfak atıklarından enzim yapmak. - YouTube |
|
12-07-2013, 12:09 | #1593 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
|
Alıntı:
|
|
13-07-2013, 21:18 | #1594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
|
Kültür mantarının soyduğum kabuklarını enzime atabilirmiyim? |
13-07-2013, 23:03 | #1595 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
|
Temizleyerek atabilirsiniz |
15-07-2013, 07:38 | #1596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
|
Bu hafta sonu yine enzim hazırladım. İçindekiler; maydanoz, patates kabuğu, yumurta kabuğu, semizotu, havuz, çay posası, kuru maya, yoğurt suyu, kuru incir, kuru siyah üzüm, kuru kayısı ve pekmez. Karışımı hazırladıktan yarım saat sonra gaz çıkışı başladı |
15-07-2013, 08:19 | #1597 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
kuru meyvelerin olması çok fayda sağlıyor |
15-07-2013, 14:55 | #1598 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
bahçeye enzim yetiştiremiyorum... |
15-07-2013, 15:08 | #1599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
eeee bahçeniz çoşunca enzimlerin de çoşması gerekiyor.... şaka bir yana enzim çok faydalı bir çalışmadır |
15-07-2013, 23:22 | #1600 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
|
Enzime tohuma kaçmış semizotunun dalını koyabilir miyim , koyabiliyorsam tohumlarla beraber koyayım mı |
16-07-2013, 10:50 | #1601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Koyabilirsiniz |
16-07-2013, 16:13 | #1602 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
|
sayın Antihistaminik cevabınızı az önce okudum.Çok teşekkürler.Hazırladığım karışıma sadece klorsuz su ilave edeceğim.Saygılar sunarım. |
16-07-2013, 18:04 | #1603 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
|
Son kullanma tarihi 8 ay geçmiş harnup pekmezini kullanabilir miyim ? ( hiç açılmamış cam kavanozda ) Eğrelti otu , at kuyruğu vb. otları koyabilir miyim ? Üzerinde tohum olan otları tohumlarından arındırıp koysam olur mu ? |
16-07-2013, 21:13 | #1604 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Alıntı:
kaçırdınız bu cevabı sanırım. |
|
16-07-2013, 22:57 | #1605 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
|
Bu cevabın sadece semizotu için olduğunu düşünerek bir daha sordum . |
17-07-2013, 10:29 | #1606 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Bol çeşit kaliteli enzim organik asaslı hemen her bitkiyi koyabilirsinzi |
17-07-2013, 14:57 | #1607 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
|
Sn. Safranlı Kaçırdınız sanırım |
17-07-2013, 16:00 | #1608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz elinizde var ise kuru üzümü özellikle tavsiye ederim |
20-07-2013, 03:41 | #1609 |
Ağaçsever
|
Enzim harika bir şey, inandım iyice. Mesela 'bioenerji' üretimi için büyük ölçeklerde kullanılıyormuş. Neyse daha pratik açıdan Tayland'dan bir makaleye rastladım (Asian Journal of Food and Agro Industry, 2009, S169). Üç grup meyve üzerine deney yapmışlar 1) tatlı meyveler. Kullandıkları meyveleri hiç tanımıyorum, oraların tropik meyveleri olacak. Bizim elma armut kavun karpuza mukabil olduğunu tahmin ettim. 2) Ekşi meyveler. Aralarında limon, portakalı da sayıyorlar. 3) Nişastalı meyveler. Muz ve tatlı patatesi bu gruba koymuşlar. Bir ay sonunda enzimlerin azot, potasyum, fosfor değerlerini ölçmüşler. En iyi grup 'nişastalı meyveler' grubu. Diğer iki grup ise aşağı yukarı aynı. |
20-07-2013, 11:55 | #1610 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Bu şekilde araştırma neticelerini bulup bizlerle paylaşan arkadaşlara hususen teşşekur etmeliyiz meselenin bilimsel yönüde ispatlanmış oluyor |
15-08-2013, 23:15 | #1611 |
Ağaçsever
|
Sayfanız ve paylaşımlarınız çok güzel. Henüz 31. sayfadayım. Enzime başladım bile. Ancak acil bir sorum olacak. Bir yer edindik eşimle. Yıllardır kullanılmamış. Birkac güne kadar içindeki otları kestirip toprağı hazır hale getireceğiz ama benim gözüm içindeki boyumu aşmıs ama isimlerini bilmediğim otlarda. Onlarla ne yapabilirim? Enzim,kompost???? |
16-08-2013, 07:57 | #1612 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
kompost daha mantıklı enzim için çok gelebilirler |
01-09-2013, 21:15 | #1614 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
dolapta biraz fazlaca beklediği için yemek istemediğim yarım karpuzum var ve değerlendirmek istiyorum. üzüm pekmezi, elma, patates kabugu, salatalıkla beraber enzim yapabilirmiyim bu karpuzdan? ha birde böceklenmiş ve kurtlanmış pirincim var 1 kg kadar () bakliyat böceklenmesi başlığında bahsetmiştim nerden başlamalıyım? |
01-09-2013, 22:09 | #1615 |
Ağaçsever
|
Merhabalar Sayfanızdan öğrendiklerimle bir kaç şişe enzim yapmıştım. Birini süzdüm ama ph ını ölçemedim daha. Balkonda sıcakta duruyor iki günde bir gazını alıyorum. Eşim kızdığı için enzim yapmaya ara vermiştim. Ama dayanamadım içi kötü çıkan bir karpuzu blendırdan geçirdim kola şişesine doldurdum ancak diğer artıklar çöp muamelesi görünce ben de dedim tekrar birikene kadar beklesin. Kenardaki eski enzim den az bir şey ekledim. Sıvı olarak karpuz suyu yetmişti zaten. Birkaç saat sonra iyi ki bakmışım. Davul gibi şişmişti. |
01-09-2013, 22:14 | #1616 |
Ağaçsever
|
Aktifleşmesinin sebebi eski enzim mi? O zaman eski enzime olmuş gözüyle bakabilir miyim? Yenisi hala gaz çıkartıyor pekmez eklememe gerek kalmadı mı? yoğurt suyu eklemediğim için iyi bakteri olmayacak mı içinde? Yardım eder misiniz? |
11-10-2013, 15:56 | #1617 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
İki şişe yeni enzim yaptım, ağırlıklı ananas kabuğuna muz ve limon kabuğu ilave ettim. Bileşimim şu şekilde oldu: 450-500 gr parçalanmış meyve kabuğu 50 gr pekmez 1 tatlı kaşığı kuru maya 1.2 lt su Mutfak lavabosunun altında uykuya yatırdım ki bir saat geçmeden gaz çıkışı başladı ve bir hafta sonra çok azaalarak şu anda tamamen durdu. 26 Eylül'de hazırlamıştım. Meyveler dibe çöktü, renk berrak ve koku hoş. Acaba bu kadar kısa sürede olmuş olabilir mi? |
12-10-2013, 06:40 | #1618 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
|
Alıntı:
Enzim yaparken yararlı bakterileri besleyeceğin pekmez, melas, kahverengi şeker vs. mutlaka kullanmalısınız. Enzim yaparken yoğurt suyu kullanmanız ise şart değil. eğer kullanırsanız laktik asit bakterilerisi de ilave etmiş olursunuz ki daha iyi olur. Enzimdeki 1-3-10 kuralına dikkat ettiğiniz sürece iyi kalitede enzim elde ediyorsunuz. Selamlar... Saygılar... |
|
06-11-2013, 16:04 | #1619 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-11-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 36
|
Merhabalar tesadüf eseri keşfettim burayı yazıları okuyunca da cok etkilendim öğretmenlik yaptığım okulda enzimden bahsedince öğrencilerimizle beraber yapabileceğimiz bir proje olabileceğine karar verdik inşallah bizde başarılı olabiliriz iyi ki varsınız |
11-11-2013, 23:20 | #1620 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-11-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 36
|
Merhabalar yeniden az önce enzim yapmaya karar verdim ve akşam eşimle beraber yediğimiz 2 ekşi ve 1 tatlı nar kabupu ve 1/4 tatlı nar 4-5 mandalina kabuğunu mutfak robotundan geçirdim ve kavanozuna yerleştirdim çeşmeden aldığım suyu dinlendirip kullanabileceğimi okumuştum daha önceki sayfalarda suyuda dinlendirmeye bıraktım pekmezde hazırda bekliyor acaba yanlış **** eksik yaptığım bir şey var mı ben ingilizce öğretmeniyim ve eğer ben yapabilirsem okuldaki fen bilgisi öğretmeni ile beraber öğrencilere proje olarak okulda yaptırmayı ve bu projeyi bir cok kişiye duyurmayı amaçlıyoruz o yüzden yardımlarınız benim için çok önemli şimdiden herkese teşekkür ederim ii geceler |
|
|