agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2013, 10:24   #1561
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Herkese selam.Forumu zevkle ve merakla takibediyorum. Benim sorum Enzim hazırlığında koyduğumuz suya 1.5kg İnek veya koyun idrarı ilave edebilirmiyiz.Bunun bir faydası olur mu.Konuya vakıf uzmanlaşmış arkadaşların cevabını bekliyorum.Sade ce su mu İdrar lı su mu?

avahit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 10:24   #1562
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Enzimde kullandıgınız yumurta kabukları direk kalsiyumdur...
Domatesinize yeter...
Ancak saksınız küçükse topragı az olduğundan yeterli beslenemiyordur
toprağınızın iyi kalitede olduğunu düşünüyorsanız sürekli azar azar enzim katarak sorunuzu çözebilirsiniz
ama saksının yeterli derecede toprağı olmalı....
değerli dostlarım
enzim çok çok faydalıdır
her yerde kullanılabilir
dahada meraklı arkadaşalarımız
bitki beslemede organik esaslı tüm yöntemleri kullanabilirler

mrduran ve Ozlem A beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 13:08   #1563
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
birde aklıma geldi
enzimde verim açısından bekletimiz var ise daha çok potasyum ağırlıklı üretmeye çalışmak lazım
yanı patates kabugu ve muz kabugu gibi....
yeşil aksam fazla olursa azot zengini olacagından meyvede geç kalabilir
100 gr muzda 350 mg potasyum bulunur.100 gr cevizde 700 mg potasyum bulunur' ve ıhlamur yaprağının %30'u potasyumdur.

Yani bol ceviz ve ıhlamur yaprağı da koyalım

Kaynak : Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık'


Bir de çok fazla yumurta kabuğu koydum fakat koyduklarım hiç yukarı çıkmadı hep dipte kaldı normal mi birde kabuklar köy yumurtası kabuğu değil çiftlik yumurtası kabuğuydu.

cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 13:17   #1564
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: BARTIN
Mesajlar: 220
Merhabalar bahçelerimizin kenarlarında yabani can erikleri var napolyon kirazı gibi olmuşlar hemde çok tatlılar çok yoğun olduğu için yere dökülüyorlar bu bordo renkteki can eriklerini enzim yapabilirmiyim eğer olursa çekirdeklerini ayıklamak gereklimidir cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 13:34   #1565
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Merhabalar bahçelerimizin kenarlarında yabani can erikleri var napolyon kirazı gibi olmuşlar hemde çok tatlılar çok yoğun olduğu için yere dökülüyorlar bu bordo renkteki can eriklerini enzim yapabilirmiyim eğer olursa çekirdeklerini ayıklamak gereklimidir cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Olur tabii ,fakat çeşitliliği artırın derim daha yararlı olur.Bence çekirdekleri katmayın.

cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 13:48   #1566
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemas Mesajı Göster
100 gr muzda 350 mg potasyum bulunur.100 gr cevizde 700 mg potasyum bulunur' ve ıhlamur yaprağının %30'u potasyumdur.

Yani bol ceviz ve ıhlamur yaprağı da koyalım

Kaynak : Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık'


Bir de çok fazla yumurta kabuğu koydum fakat koyduklarım hiç yukarı çıkmadı hep dipte kaldı normal mi birde kabuklar köy yumurtası kabuğu değil çiftlik yumurtası kabuğuydu.
Bu sayfaların mudavimleri tabi ki doğal olandan yanadır
köy tavugu olsa idi çok daha iyi olurdu
ama zararı yok
şehirli tavuklarımızın yumurtası da olur
enzimde aşure gibi ne bulduysanız koyabilirsizin
tabi et kemik hariç
aşuredeki gibi şöyle üstünde nar taneleinin oldugu bol cevizli kavrulmuş fındıklı
ve bolca geleneksel üç ürünümüz (kuru kayısı,üzüm,incir)koyabilirsek deymeyin keyfimize.....
doğadaki sevdiklerimiz bu kaliteli emzimi hak ediyorlar

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 16:02   #1567
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Evet şehir suyu kullandım ve de atık kilo olarak fazla,ilk nargile sistemi anlatılırken su kullanılacağı geçmiyordu ondan dolayı 10 kğ atığın hepsini blender da çektim üzerine yarım kg civarı pekmez,bir o kadar peynir suyu, yarım kg mayalı hamur,yogurt suyuilave edip kapattım.suyu sonradan okudum ve 3 lt suyu sonradan ilave ettim ve biraz daha maya ve yarın kğ daha pekmez ilave ettim.ama sorun zannedersem su.Suyu nasıl kullanmam lazım bekletilmiş sumu olması lazım,yağmur suyumu?selamlar.
ben içme suyu kullanıyorum.. bir gün bekletilmiş böylece kloru uçmuş çeşme suyu da kullanabilirsiniz.

10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi...

enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu.

yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim...
malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın..

başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın..

kolay gelsin.

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 16:05   #1568
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avahit Mesajı Göster
Herkese selam.Forumu zevkle ve merakla takibediyorum. Benim sorum Enzim hazırlığında koyduğumuz suya 1.5kg İnek veya koyun idrarı ilave edebilirmiyiz.Bunun bir faydası olur mu.Konuya vakıf uzmanlaşmış arkadaşların cevabını bekliyorum.Sade ce su mu İdrar lı su mu?
idrar koymayın sn avahit. klorsuz su koyun..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 19:03   #1569
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
ben içme suyu kullanıyorum.. bir gün bekletilmiş böylece kloru uçmuş çeşme suyu da kullanabilirsiniz.

10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi...

enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu.

yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim...
malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın..

başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın..

kolay gelsin.
Teşekkür ederim,yeniden deniyeceğim.Fakat 10 litrelik su kabına musluklu nargile sistemi kurulabilirmi?Bir de balon takılıyor kapak kısmına herhalde.Ayrıca fermante olamayan bitki metve karışımı atığımın suyunu bitkilerimi ve fidanlarımı sulamada kullansam olur mu?


Düzenleyen ertugrula66 : 29-06-2013 saat 21:01 Neden: eksiklik ve yeni bilgi
ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 01:05   #1570
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Teşekkür ederim,yeniden deniyeceğim.Fakat 10 litrelik su kabına musluklu nargile sistemi kurulabilirmi?
sn ertugrul66 musluklu dediginizde kafam karisti. benim yorumlarım bu konunun ilk girişinde bahsedilen 1 nolu giriş enzim yöntemi üzerine.
siz 2 nolu giriş yogurt kabından fermentasyon kabından bahsediyor olabilir misiniz acaba ?

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 06:23   #1571
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
enzimin çabuk olgunlaşması için bu aylar uygun
hiç durmayınız
sürekli bir sistem dahilinde enzim yapıp bitkilerimize vermeliyiz
enzim çok çabuk tesir ediyor
hemen belli oluyor
fazla degil 3 litrelik iki üç kola şisesinde bile yapsanız
evinizin tüm bitkilerine yeter
işi büyütmek isterseniz
varil maril ne bulduysanız onla yaparsınız
evet sıcaklıklar konusundaki olumlu durumlar enzim için oldukça uygun, lakin teras bahçeciliği yapıyorum kendimce bilirsiniz şehir hayatı işte elimizden geldiğince lakin bir hafta olmasına rağmen henüz dostumuz olan beyaz küfü hala göremedim acaba pekmezimi az attım kararsız kaldım , hayırlısı bakalım

Özgür Çifci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 12:17   #1572
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
sn ertugrul66 musluklu dediginizde kafam karisti. benim yorumlarım bu konunun ilk girişinde bahsedilen 1 nolu giriş enzim yöntemi üzerine.
siz 2 nolu giriş yogurt kabından fermentasyon kabından bahsediyor olabilir misiniz acaba ?
Evet aynen öyle,ben 20 lt yoğurt kabında 10 litrelik atık,yarım kg pekmez,birer bardak yogurt suyu,ekmek hamuru mayası ile su kullanmadan musluklu nargile sistemini kurdum.2 gün bekledim fermantasyon oluşmayınca ne eksik derdine düştüm.sonra benimde kafam karıştı halbuki orada 2 ayrı dizenek var sizin de dediğiniz gibi.Daha sonra karışıma 3 litre su ve 1 kg kadar pekmez ilave ederek yeniden bekledim baktım gene fermante olmadı.Dün itibarı ile bütün karışımı süzgeçten geçirip boş bir kovaya koydum bekletiyorum,suyunu da süzdüm 5 litrelik plastik bidonda onu da bekletiyorum.Bunları nasıl değerlendirebilirim.Süzdüğüm fermante olmayan suyu fidanlarımda kullanabilirmiyim?su ile belirli orandamı kullanmam gerekir?ayrıca 10 litrelik karışımı nasıl değerlendirebilirim?atmadım bekletiyorum,acele cevap gelirse.selamlar.

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 16:11   #1573
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Evet aynen öyle,ben 20 lt yoğurt kabında ....
bu yöntemi hiç denemedim ve bilgim yok.. benim tüm yorumlarım enzim (1 nolu entry) üzerine idi..
kusuruma bakmayın hem yanlış anladığım hem de yardımcı olamayacağım için..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 18:20   #1574
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
bu yöntemi hiç denemedim ve bilgim yok.. benim tüm yorumlarım enzim (1 nolu entry) üzerine idi..
kusuruma bakmayın hem yanlış anladığım hem de yardımcı olamayacağım için..
Yine de ilginize teşekkür ederim.Bütün atığı toprakla karıştırdım her yanı delikli bir kovanın içerisine yerleştirdim ve beklemeye bıraktım bakalım gübre olacak mı?

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 08:32   #1575
ezo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
Şubat ayında diktiğim ceviz ağaçlarıma bu hafta sonu yaptığım enzimden verdim. Ama bu sefer daha profesyonel düşünüp cevizlerin iyi gelişimini sağlayacak enzim yapmak istiyorum. Bunun içinde sizlerin yardımına ihtiyacım var. Hangi atıklardan kullanırsam cevizlerim daha iyi gelişir?

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 16:58   #1576
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
şubat ayında diktiğim ceviz ağaçlarıma bu hafta sonu yaptığım enzimden verdim. Ama bu sefer daha profesyonel düşünüp cevizlerin iyi gelişimini sağlayacak enzim yapmak istiyorum. Bunun içinde sizlerin yardımına ihtiyacım var. Hangi atıklardan kullanırsam cevizlerim daha iyi gelişir?
dostlarım....
Kendinizi sıkmayınınz
ne buluyorsanız katabilirsiniz
hiç strese gerek yok
toprak gerekni yapacaktır
temel felsefe söyledir
büyüme döneminde azot içerikli
meyve döneminde ise potasyum içerikli nevale kulanmak...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 08:17   #1577
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Valla günllerdir okuyorum başlığı( vakit buldukça biraz uzun zaman aldı bitirmem) sevgili Nevsuneye de danıştım nihayet dün akşam bir enzim yaptım .
İçinde kabak, salatalık, muz, patates kabuğu fındık yaprağı ve yeşil fındık öbeği, salatalık yaprağı, kabak çiçeği, ahududu yaprağı, bir kaç dal semizotu ve yonca maya, yoğurt, iki dilim ananas ve iki küçük kavanoz pekmez var bakalım ne olacak

Biraz ceviz kabuğu, üç ya da dört köy yumurtası kabuğu, yer fıstığı kabuğu da var..

Eklenen Resimler
 
Vegy beğendi.
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 08:27   #1578
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Süpersiniz yaaaa...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 08:35   #1579
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Sn Safranlı ne dersiniz iyi bir karışım mı?
Aslında solucan gübresi de koyacaktım daha gelmedi belki eldiveni değiştirirken ilave ederim gelince. Bir de benim bir tavşanım var onun da bol miktarda gübresi eklesem mi ki

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 10:06   #1580
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
An itibarı ile eldivendeki durum, ümitliyim.

Eklenen Resimler
 
ciroz, loveforlife ve Vegy beğendi.
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 13:53   #1581
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
valla gidiş çok süper
tavşanı katmayın bence
tavşanı direk toprag katın

COYOTE beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 10:29   #1582
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
[IMG][/IMG][IMG][/IMG]
Merhaba arkadaslar siteden bayadan beri takip ediyorum salatalık ve biberlerime kullanmak icin enzim denemesi yapmaya karar verdim umarım basarılı olurum.bunun ne kadar beklmesi gerekmektedir.sabırsızlanıyorum acaba faydası olacakmı diye merak ediyorum.
simdiden yorumlarınız icin tesekkur ederim..
icindekiler
kavun kabugu
kiraz
kayısı
pekmez
bol miktarda kara dut
2 adet salatalık
yogurt
limon
1 adet patates

limon_sever ve tevmen beğendi.
bonsaist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 14:39   #1583
Ağaçsever
 
Derya Hanim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
Bende siteden ogrendigim kadariyla gecen hafta bir enzim karisimi hazirladim. Meyve kabuklarini robottan gecirdim. Bos bir kahve kutusu vardi onun icine koydum. Icine biraz yogurt suyu ve iki cimdik ekmek attim. Agzini kapayip lavabonun altina koydum. Dun kutunun arkasindan birsey almak icin kenara cekmek istedim ve benim enzim sanki bir bomba olmus. Elimde bir patladi bu yer gok enzim posalari icinde kaldi. Rahat iki saat mutfat temizledim. Halisi, dolaplarin ici disi. Yani arkadaslar enzimlerinizi evde tutmayin, ben yandim siz yanmayin bari

Derya Hanim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 15:14   #1584
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derya hanim Mesajı Göster
bende siteden ogrendigim kadariyla gecen hafta bir enzim karisimi hazirladim. Meyve kabuklarini robottan gecirdim. Bos bir kahve kutusu vardi onun icine koydum. ıcine biraz yogurt suyu ve iki cimdik ekmek attim. Agzini kapayip lavabonun altina koydum. Dun kutunun arkasindan birsey almak icin kenara cekmek istedim ve benim enzim sanki bir bomba olmus. Elimde bir patladi bu yer gok enzim posalari icinde kaldi. Rahat iki saat mutfat temizledim. Halisi, dolaplarin ici disi. Yani arkadaslar enzimlerinizi evde tutmayin, ben yandim siz yanmayin bari
geçmiş olsun
sitede bir kaç kişinin başına da geldi
ancak her defasında burada uyarılar yapılmıştı
gözünüzden kaçtı demekki....

Derya Hanim beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 22:54   #1585
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Sn. Safranlı,yoğurt kabından enzim elde etmek için ikinci girişimimi de yaptım.İlkinde fermantasyon ve kabarcık çıkartamadım.İkinci dizenekte 2,5 lt yoğurt kabına 2 lt kadarına evdeki mutfak atıklarını(salatalık,karpuz kabuğu,şeftali kabuğu,taze fasulye vb)2 kaşık pirinç suyu,2 kaşık peynir suyu ve 100 gr pekmez dökerek kapağı kapattım.Alttan çeşmeli ve nargile sistemini de kurdum.Fakat 2 gün geçmesine rağmen yine kabarcık çıkmıyor.Yanlış nerede?selamlar.

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 08:32   #1586
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Sn. Safranlı,yoğurt kabından enzim elde etmek için ikinci girişimimi de yaptım.İlkinde fermantasyon ve kabarcık çıkartamadım.İkinci dizenekte 2,5 lt yoğurt kabına 2 lt kadarına evdeki mutfak atıklarını(salatalık,karpuz kabuğu,şeftali kabuğu,taze fasulye vb)2 kaşık pirinç suyu,2 kaşık peynir suyu ve 100 gr pekmez dökerek kapağı kapattım.Alttan çeşmeli ve nargile sistemini de kurdum.Fakat 2 gün geçmesine rağmen yine kabarcık çıkmıyor.Yanlış nerede?selamlar.
merak etme aynısı bendede olsu 1 gun bisey cıkmadı dun aksam marketten aldıgım yas mayanın yarısını atıım nasıl pokurdamaya basladı off offf
az yas maya at isterken

bonsaist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 08:47   #1587
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
Enzim fermantasyonu - YouTube

fokur forur kaynayan enzim karısımım
dun marketten aldıgım yas mayanın yarısını ufalayıp icine attım aksam gordumki sisenin icinde parti var umarım hersey yolundadır
saygılar.....

tevmen ve ertugrula66 beğendi.
bonsaist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 22:53   #1588
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaist Mesajı Göster
merak etme aynısı bendede olsu 1 gun bisey cıkmadı dun aksam marketten aldıgım yas mayanın yarısını atıım nasıl pokurdamaya basladı off offf
az yas maya at isterken
Deneyeceğim sağolun.


Düzenleyen ertugrula66 : 05-07-2013 saat 22:53 Neden: imla hatası
ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2013, 12:57   #1589
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
bu da benim düzeneğim.gerçi içindeki enzim değil sıvı gübre sanıyorum.su var atıktan çok.kabım 6 lt. 1-1,5 lt atık + 4 litre su var.

içine şunları attım;

-kavun kabuğu
-maydanoz
-yumurta kabuğu
-limon kabuğu
-çay posası
-elma-armut artığı
-domates-salatalık kabuğu
-kefir (yoğurdu+bakterisi)
-ev yapımı ekşi yoğurt
-harnup pekmezi
-kuru maya
-kıvırcık
-ve EMA


acaba enzimle sıvı gübrenin farkı nedir?

Eklenen Resimler
  
bonsaist beğendi.

Düzenleyen yağmur : 08-07-2013 saat 21:25 Neden: ekleme yapma
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2013, 21:18   #1590
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Yoğurt kabından hayır çıkmadı ben de enzim yapmaya karar verdim
dut yaprağı,ceviz yaprağı,patates kabuğu ve kendisi,yumurta kabuğu,patlıcan kabuğu,karpuz kabuğu,pekmez,yağmur suyu,az hamur mayası ve pirinç suyu dün gece itibarı ile hazırlanmıştır.Ve bu gün şahane kabarcıklar çıkartıyor.)
Yakında resim koyarım şimdi teravih namazına gidiyorum.selamlar.

Vegy beğendi.
ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024